Colombia

Airbnb Villa de Leyva: 6 mooiste slaapplekken via Airbnb

Villa de Leyva is een van de mooiste plaatsjes om in Colombia te bezoeken én je slaapt er in de leukste Airbnb’s. Het schilderachtige dorp staat bekend om zijn wit gepleisterde huizen aan de straten van keien, maar ligt ook middenin de bergachtige natuur van Colombia. Ook in de slaapplekken op Airbnb komen deze contrasten terug. Van houten cottages in de natuur tot sfeervolle hotelkamers in het koloniale centrum, dit zijn de allermooiste Airbnb’s in Villa de Leyva.

Lees meer: we schreven een uitgebreide blog over het plaatsje Villa de Leyva, inclusief de hoogtepunten die je niet mag missen.

Villa de Leyva Colombia | backpacken Colombia

Mooiste Airbnb’s in Villa de Leyva

#1 Houten cottage in Villa de Leyva

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Knusser dan dit houten hutje wordt het niet snel. Deze Airbnb ligt aan de rand van het centrum, maar nog wel middenin Villa de Leyva. Toch zou je denken in de bergen te zijn beland. De cottage heeft twee verdiepingen en plaats voor 6 gasten. Er is een keuken, open haard en eigen parkeerplaats.

Airbnb Villa de Leyva Colombia

#2 Casa Boutique

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Deze pittoreske Airbnb in Villa de Leyva heeft twee slaapkamers en ruimte voor vier gasten. Je slaapt aan de rand van het dorp, maar op loopafstand van het centrale plein. De gasten hebben het hele huis voor zichzelf, inclusief keuken. De rustige locatie, eigen tuin en de authentieke bouwstijl maken dit een van de populairste Airbnb’s in het dorp.

Airbnb Villa de Leyva Colombia
Airbnb Villa de Leyva Colombia

#3 Selina Villa de Leyva

Actuele prijzen en beschikbaarheid | De bekende hostelketen Selina met betaalbare hostelkamers en privékamers heeft ook een prachtig hotel in Villa de Leyva, te boeken via Airbnb. De locatie in hartje centrum is meer dan centraal. Het hostel organiseert tours naar bezienswaardigheden in de regio, maar er worden ook yogasessies en massages aangeboden.

Airbnb Villa de Leyva Colombia

#6 Nibiru Hostel

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Het budgetvriendelijke Nibiru Hostel ligt in het centrum van Villa de Leyva, scoort topreviews en zit in een prachtig koloniaal pand. Er zijn slaapzalen, maar ook veel privékamers. Hoewel Villa de Leyva zat leuke eettentjes heeft, heb je hier ook de mogelijkheid om in de hostelkeuken zelf je eten te koken.

Airbnb Villa de Leyva Colombia

#5 Tiny houten cabin buiten de stad

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Deze Airbnb heeft wel wat weg van een trekkershut: tiny, van hout en middenin het groene landschap. Het huisje ligt op 12 kilometer van Villa de Leyva, dus is vooral een aanrader als je naast het koloniale stadje ook de omgeving wil verkennen. De cabin is geschikt voor twee personen, maar ruim genoeg om ook een eigen keuken te hebben.

Read more:  Cartagena in Colombia: kleurrijke stad aan de Caraïben
Airbnb Villa de Leyva Colombia

#6 Koloniale hotelkamer

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Deze privékamer met eigen sanitair en sfeervolle inrichting zit in een prachtig koloniaal pand in hartje Villa de Leyva. Vanuit je slaapkamerraam zie je die typische roodoranje dakpandaken van Villa de Leyva met op de achtergrond de bergen. Er is een gemeenschappelijke keuken, ruimte tuin en zitruimte waar alle gasten gebruik van kunnen maken.

Airbnb Villa de Leyva Colombia