Colombia

Bezoek het bergstadje Minca in Colombia

In het noorden van Colombia vind je in de jungle het bergstadje Minca. Het is alsof je hier een andere wereld betreedt. Je zit op steenworp afstand van de warme stranden en broeierige hitte van plekken als Santa Martha en Palomino. Toch is zowel het klimaat als de natuur compleet anders! Alsof dat al niet genoeg reden is om even af te koelen in deze prachtige omgeving, zijn er hier nog 10 meer.

Minca | Colombia | The Orange Backpack
reisroute in Colombia | Minca | The Orange Backpack

#1 Prachtige zonsondergangen vanaf Casa Loma

Wij noemden Casa Loma al in onze lijst met favoriete overnachtingen in Colombia. Eigenlijk was ons bezoek aan Minca grotendeels een succes zelfs door dit geweldige ecohostel. Het ecohostel heeft geweldige hutjes en hangmatten in houten lodges. De vegetarische maaltijden zijn heerlijk en het ontbijt is fantastisch. Maar het hoogtepunt zijn wel de prachtige zonsondergangen. Iedere avond weer zagen we de lucht geel, oranje, rood en roze kleuren met de ondergaande zon. Adembenemend.

#2 Douchen onder een waterval

Minca is een plek waar je aan waterfall hopping kan doen. In de omgeving vind je zoveel prachtige riviertjes en watervallen om te zwemmen. De mooiste waterval zijn de Cascadas de Marinka, waar je onder een enorme waterval een douche kan nemen. Love it!

#3 Vogels spotten

De jungle van Minca staat bekend als een geweldige plek om vogels te spotten. Je kan er dus zelf met je verrekijker op uit om moeiteloos een van de honderden vogelsoorten te spotten. Nog leuker is natuurlijk een bird watching tour met een van de betere vogelspotters in town!

Minca | Colombia | The Orange Backpack
Minca | Colombia | The Orange Backpack

#4 Koffielessen bij een van de finca’s

Minca ligt tussen de koffie- en chocoladeboerderijen en op veel daarvan kan je een rondleiding krijgen. Wij bezochten Finca Victoria, waar we alles te horen kregen over het koffieproces. Van het groeiproces van de plant tot de verschillende stadia om de boon te drogen. Heb je altijd al willen weten wat de kwaliteit van een koffieboon bepaald? En hoe je het verschil proeft tussen verschillende manieren van branden? Dit is je kans om het uit te vinden!

#5 Duik van een waterval

Niet ver van Minca ligt de Pozo Azúl: gescheiden door watervalletjes liggen drie poelen hier in de jungle. Spring van een van de cascades het water in, al was het maar omdat je er dan maar gelijk doorheen bent. Want centimeter voor centimeter het ijskoude water inkruipen is haast een marteling. Sebastiaan durfde een duik aan en ging kopje onder, maar ik kwam niet veel verder dan mijn taille.

Minca | Colombia | The Orange Backpack

#6 Bergtocht op een motortaxi

Vanaf Minca kom je het beste bij de bestemmingen in de omgeving met een motortaxi. En hoe leuk is dat! Mijn chauffeur vroeg of ik het eng vond op de motor. Toen ik nee schudde, heb ik dat gelijk geweten. Met een rotvaart scheurde hij over de bergpaadjes. Een van de tofste ritjes ooit!

#7 Chillen in de grootste hangmat ter wereld

Casa Loma is niet de enige beroemde slaapplek in Minca: op de gedeelde eerste plaats staat backpackerslieveling Casa Elemento. Het is een walhalla voor de backpacker met een bar, muziek én de grootste hangmat ter wereld. De hangmat hangt boven de jungle en biedt uitzicht over de boomtoppen tot aan de zee. Ook als je hier niet slaapt, kun je het hostel voor een kleine prijs een bezoekje brengen om even in deze hangmat te chillen.

Minca | Colombia | The Orange Backpack
Minca | Colombia | The Orange Backpack

#8 De prachtigste hikes

De omgeving van Minca verken je het beste te voet. Er zijn prachtige hikes te maken naar de watervallen en andere highlights, maar de twee bekendste grote hikes zijn die naar Los Pinos op de top van de berg en de tweedaagse, zware hike naar de Cierro Kennedy. Het uitzicht en de prachtige omgeving maken alles goed!

#9 Koel af in de rivier

Langs Minca loopt een riviertje met geweldige zwemplekken. Op nog geen kwartier lopen van het centrum duik je tussen de rotsen de rivier. Let wel op voor de waterspinnen, zo groot als schoteltjes. Ik was niet op ze bedacht en kreeg haast een hartverzakking.

Colombia | The Orange Backpack

#10 De geweldige accommodaties met mountain view

Als de populaire slaapplekken Casa Loma en Casa Elemento volgeboekt zijn of je liever iets anders zoekt, is dat in Minca niet moeilijk. Zowel in de stad als in de omgeving liggen de prachtigste accommodaties van Colombia. Er zijn talloze idyllische hutjes met mountain view te vinden!