Nederland

Bijzonder plekje in Limburg: een weekendje weg in het groen

Als je op zoek bent naar een heerlijk weekendje weg in het groen, zit je helemaal goed in het zuiden van Nederland. Vlakbij Venlo vind je een bijzonder plekje in Limburg waar je helemaal tot rust komt in het groen én vlakbij de leukste uitstapjes kunt maken. Hotel Maashof biedt een groen rustpunt in Noord-Limburg als perfecte uitvalsbasis om de regio te verkennen.

Bijzonder Plekje Limburg - Nationaal Park De Maasduinen
Bijzonder Plekje Limburg | Weekendje weg Limburg | Noord-Limburgtel Maashof (4)

Hotel Maashof in Noord-Limburg

Voor een fijn weekend weg in het groen is een vakantiehuisje misschien een voor de hand liggende keuze. Maar wat als je nou ook graag de luxe van een echt goed hotel zoekt? Dit bijzonder plekje in Limburg heeft de perfecte combinatie tussen dat comfort en groen.

Vlakbij Venlo in het noorden van Limburg vind je namelijk Hotel Maashof. Dit moderne hotel in Venlo heeft een eigen restaurant en ruime, luxe kamers zoals je ze van goede hotels het liefste ziet. Maar Maashof is niet het standaard hotel, want het ligt in een prachtig groene omgeving. Het hotel is gebouwd aan een idyllische forelvijver – er zijn ook visactiviteiten mogelijk – en middenin een bosrijke omgeving. Voor overnachten in Venlo zit je hier dus perfect.

Noord-Limburg verkennen

#1 Natuur happen in twee nationaal parken

Hoe fijn het ook vertoeven is in Hotel Maashof, er is nog van alles te verkennen in de omgeving. Vanuit het hotel kan je een e-chopper, segway, solex of gewoon fietsen huren. Bij de receptie liggen fietsroutes klaar voor in de omgeving. Vlakbij het hotel vind je namelijk twee nationaal parken: Nationaal Park de Maasduinen en Nationaal Park de Groote Peel, allebei op ongeveer 1,5 uur fietsen. In beide parken kan je prachtige wandelingen maken.

#2 Roadtrippen door Noord-Limburg

Is het weer wat minder, of wil je gewoon lekker met de auto rondtouren? Maak dan een roadtrip door Limburg via de Holland-Americaroute! Deze autoroute is een knipoog naar de historische Holland-Amerikalijn vanaf de Rotterdamse haven naar de Verenigde Staten. Zo ver gaat deze route natuurlijk niet, al moeten we wel het uiterste puntje van Nederland opzoeken. Deze roadtrip begint in het Limburgse plaatsje America en volgt vervolgens de Maas 150 kilometer lang naar Gelderland. De rivier is daarmee de Nederlandse versie van de Route 66. De route eindigt in Gelderland bij de kasteelruïne Batenburg en kasteel Hernen.

Leestip: hier vind je nog meer bijzondere autoroutes in Nederland om te roadtrippen in eigen land.

Bijzonder Plekje Limburg - Nationaal Park De Maasduinen
Bijzonder Plekje Limburg | Witte Dorp Thorn

#3 Bezoek het witte dorp Thorn

Op een half uur rijden van het hotel ligt een van de mooiste dorpen in Nederland: het witte Thorn. Rondwandelen door het dorp is de beste manier om Thorn te verkennen. Vrijwel alle huizen zijn even pittoresk wit geverfd en vormen samen een beschermd stadsgezicht. Je waant je even in het buitenland, zo on-Nederlands zijn al deze huisjes. Thorn heeft wel wat weg van de ‘pueblos blancos’ in Andalusië in Zuid-Spanje.

Thorn staat vol historische monumenten. Bezienswaardig is vooral de Abdijkerk die in de negentiende eeuw werd gerestaureerd door de bekende architect Pierre Cuypers, bekend van het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam.

#4 Museum hoppen in Limburg

In Venlo zelf vind je het Limburg Museum met een grote archeologische collectie én tentoonstellingen over carnaval. Op iedere laatste zondag van de maand worden er gratis rondleidingen gegeven.

Ook in Venlo ligt het Museum Van Bommel-Van Dam met voornamelijk moderne kunst. Het museum is opgericht door het echtpaar Van Bommel-Van Dam en hun privécollectie staat ook aan de basis van wat er nu in het museum te zien is. In de zomer van 2021 heropent het museum in een nieuw museumgebouw.

Iets verder weg ligt het Cuypershuis in Roermond op ongeveer 20 minuten rijden vanaf het hotel. Dit museum is gewijd aan de architect Pierre Cuypers, die we al noemden in verband met de kerk in Thorn. Hij bouwde veel kerken, maar is vooral bekend van het Rijksmuseum, Centraal Station in Amsterdam en Kasteel De Haar.

#5 Bezoek de Hertog Jan-brouwerij in Arcen

Op nog geen half uur rijden van Hotel Maashof staat de brouwerij van Hertog Jan. Al ruim honderd jaar wordt in Arcen bier gebrouwen, nu bekend als Hertog Jan. Die geschiedenis en het brouwproces staat centraal in de brouwerij, waar je een rondleiding van ongeveer een uur kan volgen.

Bijzonder Plekje Limburg - Nationaal Park De Maasduinen
Bijzonder Plekje Limburg | Weekendje weg Limburg | Noord-Limburgtel Maashof (4)

Een bijzonder plekje in Limburg

Noord-Limburg is een ideale bestemming voor een weekendje weg. Je zit hier goed voor prachtige natuur in nationaal parken, maar ook om cultuur te happen in pittoreske dorpen en de Limburgse musea. En de perfecte uitvalsbasis is dan het centrale Hotel Maashof bij Venlo, een bijzonder plekje in Limburg met een heerlijke combinatie van comfort en groen.

Hotel Maashof

bijzonder plekje in Limburg

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hotel Maashof. De hotelfoto’s zijn van Hotel Maashof.