Nederland

Slapen op award winning vakantiepark de Leistert

Nederland heeft veel mooie vakantieparken, maar de allermooiste? Die vind je in Noord-Limburg. In het plaatsje Roggel ligt het award winning vakantiepark de Leistert. Naast een camping heeft het park meerdere originele vakantiehuisjes én de leukste faciliteiten voor de jongste reizigers waar je als volwassenen zelf ook even kind van wil worden. Lees meer over dit bijzondere plekje in Noord-Limburg!

Glamping en vakantieboerderijen op de Leistert

Als je op zoek bent naar een bijzondere slaapplek in Limburg, dan kan je niet om de Leistert heen. We bezochten door heel Nederland de meest originele vakantiehuisjes, maar dit vakantiepark in Limburg staat er vol mee. De helft van de Leistert is ingericht als familiecamping. Je kan hier terecht met je eigen tent of caravan, maar ook voor luxe glamping in het type safaritenten dat ons even doet terugdenken aan onze Afrikareis door Namibië. Of wat dacht je van glamping in een luxe pod?

Toch kiezen wij zonder twijfel voor de luxe en unieke vakantiehuizen op het andere deel van het vakantiepark. Op de Leistert vind je namelijk niet zomaar vakantiehuizen, maar bijzondere vakantieboerderijen. De luxe bungalows zijn in een landelijke boerderijstijl gebouwd, helemaal passend bij het vakantiegevoel dat je in Limburg zoekt. Bij iedere boerderij zit een grote en kindvriendelijke tuin. Ook luxe voorzieningen als een sauna en whirlpool tref je bij veel boerderijen aan.

De Leistert heeft meerdere awards gewonnen als beste camping en een van de beste vakantieparken in Nederland en dat snappen wij wel als we de lijst met fijne en vooral kindvriendelijke voorzieningen willen opsommen. Van een subtropisch zwembad tot buitengolfslagbad en van een indoor speeltuin tot een roeivijver. Het park is een paradijs voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Als gloednieuwe ouders vinden we het haast jammer dat onze minireiziger nog te klein is om zich hieraan te buiten te gaan.

Bijzonder Plekje Limburg - Nationaal Park De Maasduinen
Bijzonder Plekje Limburg | Witte Dorp Thorn

Verken Noord-Limburg vanuit Roggel

Je hoeft het park eigenlijk niet af om je een vakantie lang te vermaken, maar al het moois Noord-Limburg lonkt natuurlijk uit. Vanaf de Leistert in Roggel verken je makkelijk de mooiste plekken in de omgeving.

#1 Wandelen en fietsen in twee nationaal parken

Als er iets is wat niet mag ontbreken op onze vakantietripjes, dan zijn het hikes in de mooiste natuur en laat je in Roggel precies tussen twee nationaal parken zitten, Nationaal Park de Maasduinen en Nationaal Park de Groote Peel. In beide parken kan je prachtig wandelen en fietsen.

#2 Bezoek een authentieke bierbrouwerij

Bierliefhebbers als Sebastiaan kunnen terecht bij een authentieke Limburgse brouwerij. Hij bezocht al veel brouwerijen en proeflokalen in Nederland en ook in Noord-Limburg kan je daarvoor terecht. Plan een bezoekje in Brouwerij Hertog Jan of de Lindeboom Bierbrouwerij en leer meer over het brouwproces en de geschiedenis van het Limburgse bier.

#3 Waan je in het buitenland in het witte dorp Thorn

Voor cultuurhappen raden we je het witte dorp Thorn aan dat op nog geen twintig minuten rijden bij de Belgische grens ligt. Vrijwel alle huizen zijn even pittoresk wit geverfd en vormen samen een beschermd stadsgezicht. Rondwandelen door het dorp is de beste manier om Thorn te verkennen. Je waant je even in het buitenland, zo on-Nederlands zijn al deze huisjes. Thorn staat vol historische monumenten, zoals de Abdijkerk. Die werd in de negentiende eeuw gerestaureerd door de bekende architect Pierre Cuypers, bekend van het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam.

#4 Maak een roadtrip in eigen land

Een van onze nieuwste hobby’s om in eigen land op reis te gaan alsof je in het buitenland tourt, is een roadtrip door de mooiste gebieden van Nederland. We verzamelden op onze blog veel bijzondere autoroutes in Nederland én laat daar nou een in Noord-Limburg bijzitten. Vanaf de Leistert kan je een roadtrip maken door de Holland-Americaroute te rijden. Deze roadtrip begint in het Limburgse plaatsje America en volgt vervolgens de Maas 150 kilometer lang naar Gelderland. De rivier is daarmee de Nederlandse versie van de Route 66. De route eindigt in Gelderland bij de kasteelruïne Batenburg en kasteel Hernen.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Leistert. De foto’s van het vakantiepark zijn van de Leistert.