Nederland

Waarom Nederland in 2020 een must-visit is volgens Lonely Planet

Toen eind oktober de nieuwe top 10 van Lonely Planet met must-visit reisbestemmingen voor 2020 uitkwam, werd Nederland weer even trots. We staan op nummer 7! Wat daarvoor de redenen zijn?

#1 Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam

Douze points, twelve points! Nederland is in 2020 het gastland voor het Eurovisie Songfestival. Het was nog even spannend waar in Nederland het internationale muziekevent precies zou plaatsvinden. Maar afgelopen september kregen wij het verlossende woord: in 2020 wordt het Songfestival in Rotterdam gehouden. Op 12 en 14 mei vinden de halve finales plaats. De grote finale is op zaterdag 16 mei.

Hotelkamers zijn voor die week in Rotterdam en omgeving al lang niet meer verkrijgbaar. Maar in onze blog over het Songfestival in onze hometown geven je nog wat insidertips om aan een slaapplek te komen. Én wat die week de must-do’s in Rotterdam zijn!

#2 Extra feestelijk Bevrijdingsdag

In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Bevrijdingsdag op 5 mei is altijd feestelijk, maar dit jaar wordt er extra uitgepakt. Heel Nederland is vrij en komt samen op extra grote vrijmarkten, bevrijdingsfestivals en straatfeesten. Dat lijkt ons vooral leuk voor de locals, maar is volgens Lonely Planet ook de perfecte gelegenheid om je in het Hollandse feestgedruis te storten als toerist.

#3 Kleurrijk Amsterdam

Lonely Planet noemt Amsterdam als de stad die ‘altijd een bezoek waard’ is. Dat weten toeristen waarschijnlijk maar al te goed. In het buitenland levert het meer herkenning op als je zegt dat je uit Amsterdam komt dan wanneer je Nederland noemt. En wij snappen die liefde voor onze hoofdstad ook wel. Sebastiaan heeft er lange tijd in West gewoond en samen komen we er regelmatig om onze favoriete musea te bezoeken en sfeer te proeven.

Leestip: lees onze city guide voor Amsterdam voor de beste koffiespots en onze favoriete musea!

#4 Feestelijk Koningsdag

Lonely Planet adviseert om ons kikkerlandje in april of mei te bezoeken, want dan kan je naast het Songfestival en Bevrijdingsdag ook nog eens Koningsdag meepakken. Die oranjefeest op is dit jaar op maandag 27 april, wanneer Koning Willem-Alexander samen met Nederland zijn verjaardag viert. De beroemde reisgids adviseert reizigers om hun oranje kleding in te pakken en zich te verwonderen over het oranje feest.

Tip: april of mei is niet alleen een feestelijke periode. Dan staan ook de Hollandse tulpenvelden in bloei! Vlakbij Rotterdam vind je deze prachtige tulpenvelden (en je kan ze gratis bezoeken).

Read more:  De beste tips voor het Songfestival in Rotterdam

#5 De Nederlandse Waddeneilanden

Als al het feesten je te veel wordt, adviseert Lonely Planet je om uit te waaien op de Waddeneilanden. Sebastiaan komt al van kleins af aan op Terschelling en is verliefd op dit kleine eiland. Reizigers zullen waarschijnlijk eerder naar het grootste eiland Texel reizen, waar ikzelf ook al vaak kwam en dol op ben. Het is namelijk makkelijk te bereiken vanaf Amsterdam; rechtstreekse trein naar Den Helder en vanaf het station met de bus op de boot naar de dorpjes. Ook is het eiland heerlijk veelzijdig: van witte stranden tot wadlopen en van kleine dorpjes tot wijnproeverijen.

In de woorden van Lonely Planet:

“In het jaar dat voor Nederland 75 jaar vrijheid sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog markeert, is ons land klaar om feest te vieren met evenementen in het hele land. Amsterdam is altijd een bezoek waard, maar ook de de rest van het land zit nog vol verrassingen. Dus stap in de trein en ontdek de vele gezellige plekken die ons land rijk is. April en mei zijn dit jaar feestelijker dan ooit, want naast Koningsdag en Bevrijdingsdag vindt in 2020 het Eurovisie Songfestival plaats in Rotterdam. Aan de drukte ontsnappen? Zet dan koers richting de Waddeneilanden.”

P.S. De volledige top 10 bestaat uit Bhutan, Engeland, Noord-Macedonië, Aruba, Swaziland, Costa Rica, Nederland, Liberia, Marokko en Uruguay. Dus ja, daar zit ook het Nederlandse Caribische eiland Aruba bij. Dubbel winst voor Nederland dus.