Colombia

Bijzonder overnachten in Colombia: onze 6 favoriete slaapplekken

Van boutique hostels en idyllische koloniale hotels tot houten hutjes. In Colombia sliepen we op de meest prachtige plekken. Dit waren onze zes favorieten!

reisroute in Colombia | Minca | The Orange Backpack
Plantation Hostel Salento

6x bijzonder overnachten in Colombia

#1 Arche Noah Boutique Hostel

Bogotá | Actuele prijzen en beschikbaarheid | Dit prachtige, maar betaalbare boutique hostel in het oude centrum van Bogotá is de perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen. Het Gold Museum en de verzamelplaats voor de gratis Graffiti Tour zijn om de hoek! Ook de andere bezienswaardigheden in het historische centrum zijn op loopafstand. Het mooie hotel is gevestigd in een wit geschilderd, koloniaal pand. Het heeft zowel privékamers als slaapzalen. Er is een terras, keuken en sauna. Het ontbijt wordt geserveerd op de mooie binnenplaats.

Lees meer: de leukste dingen om te doen in Bogotá.

#2 Tinto Hostel

Barichara | Actuele prijzen en beschikbaarheid | Het koloniale dorpje Barichara is een prachtige plek om te bezoeken. Witte huisjes, een ontspannen sfeer en monumentale panden.. Tinto Hostel is in een van de koloniale oude panden van de stad gevestigd, vlakbij het stadsplein. Er zijn meerdere slaapzalen en privékamers. Wij sliepen in een van de privékamers en kwamen een waar walhalla binnen! We hadden een eigen keukentje, een enorme kamer met prachtig balkenplafond en een buitendouche om verliefd op te worden. De tuin met terras en zwembad maakt het helemaal af!

Lees meer: waarom Barichara het mooiste koloniale dorp in Colombia is.

#3 The Plantation House

Salento | Actuele prijzen en beschikbaarheid | In Salento zijn meerdere prachtige plekjes om te slapen, maar The Plantation House heeft tijdens ons verblijf ons hart gestolen. De kamers zijn fijn en ruim. Er is veel groen. De honden zijn zo lief dat je ze mee naar huis wilt nemen. The Plantation House hoort bij een van de koffieplantages in deze koffiestreek. Vanuit The Plantation House wordt iedere dag een excursie naar deze koffieplantage georganiseerd. Hoe langer je blijft, hoe meer korting je hierop krijgt. Bij ons bezoek aan de koffiefinca – de hostelhonden gingen natuurlijk ook mee – kregen we volop uitleg over de groei van de koffieplant en het proces om de koffieboon te drogen. Ook leerden we zelf om koffie te branden én malen, terwijl we bij een proeverij het verschil leerden tussen de verschillende brandingen en malingen. Echt een aanrader!

Lees meer: dit zijn de mooiste slaapplekken in Salento en dit is wat je zeker niet wilt missen in Salento.

#4 La Natura

Palomino | Actuele prijzen en beschikbaarheid | In Palomino gaan de meeste reizigers vol voor een van de resorts dichtbij het hotel, maar hoe blij zal je zijn als je een verblijf bij La Natura boekt! Het hostel – met zowel slaapzalen, privékamers als hangmatten met klamboes buiten – is prachtig en budget friendly. Het houten gebouw met een dak van bladeren is echt net een uit de kluiten gewassen, tropische boomhut! De tuin daaromheen heeft heerlijke chillplekjes, waardoor de gasten in ligbedden ontspannen of aan een van de boomtafels een spelletje spelen. La Natura ligt halverwege het strand en het dorpje, dus ben je zo bij alle leuke eettentjes aan de hoofdstraat of op het strand.

Lees meer: dit is waarom je naar Caribisch Palomino wilt reizen.

#5 Renacer Guesthouse

Villa de Leyva | Actuele prijzen en beschikbaarheid | Renacer is waarschijnlijk de populairste slaapplek in het koloniale dorpje Villa de Leyva, dus zorg dat je van tevoren hebt geboekt. Er zijn dorms, maar ook ruime tweepersoonskamers. De kamers liggen in een hoefijzervorm rondom een binnenplaatsje met hangmatten. De perfecte plek om de zonsondergang te bekijken! Het ontbijt is heerlijk, het personeel supervriendelijk en de tuin met zwemvijvertje prachtig. Het guesthouse ligt niet in het centrum van de stad, maar op ongeveer 1,5 kilometer van het enorme Plaza Mayor in het centrum. Dat is natuurlijk prima te lopen, maar met je bagage net even wat onhandig. Je eerste taxirit naar Renacer wordt daarom door het guesthouse vergoed. We like!

Lees meer: dit zijn de mooiste slaapplekken in Villa de Leyva en dit is wat je zeker niet wilt missen in het witte, koloniale dorpje Villa de Leyva.

#6 Casa Loma

Minca | Actuele prijzen en beschikbaarheid | Ons bezoek aan Minca was een van de highlights van onze reis door Colombia en dat kwam voor en groot deel door onze prachtige slaapplek. Casa Loma ligt op een berg naast het kleine plaatsje Minca. Het ecohostel heeft geweldige hutjes voor twee om in te slapen. Reis je alleen en ben je op zoek naar een slaapzaal? Reserveer dan een hangmat in een van de houten lodges. Vanaf hier geniet je met een cocktail van de prachtigste zonsondergangen (zie de foto boven deze blog) om vervolgens met z’n allen aan tafel te gaan voor een vegetarische maaltijd. Je kan je ochtend starten met een yogales met een view. Ja, wij kwamen hier volledig tot rust! Vergeet niet ruim van tevoren te reserveren, want Casa Loma is een populaire plek.

Lees meer: dit zijn de mooiste ecolodges, hotels en hostels in Minca en in deze travel guide lees je alles over dit bergstadje.