Colombia

Bezienswaardigheden in Colombia: top 10 highlights

Er is zo veel te zien en te doen in Colombia. Maar wat mag je daarvan nou echt niet missen? Als je deze highlights in ieder geval op je reislijst zet, ga je gegarandeerd een geweldige tijd tegemoet. Deze tien plekken of belevingen moet je volgens ons in ieder geval op je reis meepakken.

Colombia | The Orange Backpack
reisroute in Colombia | Guatapé | The Orange Backpack

10 must-visit bezienswaardigheden in Colombia

#1 Bezoek een koloniaal dorpje

Of je nou kiest voor hagelwit Villa de Leyva ten noorden van Bogotá, Barichara uit de afleveringen van Wie Is De Mol of Jardin vlakbij Medellín, een koloniaal dorpje moet op je reisroute worden opgenomen. Op onze ideale reisroute staan er zelfs meerdere! Denk aan schattige straatjes, witte of juist gekleurde huisjes, een mooi dorpsplein en rustige sfeer. Echte attracties zijn er meestal niet en het is vooral de historische architectuur en fotogenieke straatbeeld wat bezoekers trekt.

#2 Paragliden in San Gil

San Gil is dé adventure activities stad van Colombia. Of je nou met het nationaal team wil raften, een stoere mountainbike tocht wilt maken of wil paragliden, hier ben je op de juiste plek. Wij vonden het paragliden een van de meest bijzondere reiservaringen ooit! Vlakbij San Gil is in de bergen een plek met unieke thermische omstandigheden te vinden, waardoor je er heel lang boven dezelfde plek kan paragliden. Je kan dus opstijgen op dezelfde plek waar je landt. Tel daar een prachtig berggezicht bij op en jouw bucketlist is weer een stukje korter.

#3 Kleurrijk Cartagena

Cartagena is zonder twijfel de mooiste stad van Colombia. De kleurrijke straatjes en ontspannen, tropische sfeer maken dit tot een van de hoogtepunten van het land. Bewonder de architectuur, bekijk de zonsondergang vanaf de stadsmuur en geniet van het straatleven!

reisroute in Colombia | Cartagena | The Orange Backpack
reisroute in Colombia | Valle de Cocora | The Orange Backpack
reisroute in Colombia | Valle de Cocora | The Orange Backpack

#4 Een traditioneel potje tejo

Alleen in Colombia kan je van het gooien van explosieven een spelletje maken. In speciale tejohallen gooi je met stenen naar het midden van jouw spelbak van klei. Daar ligt een klein explosief dat ontploft, als jouw steen het weet te raken. Bijzonder lastig, kunnen we je uit ervaring vertellen! In Salento speel je tejo bij Los Amigos en in San Gil kan je bij het Macondo Hostel iedere donderdagavond mee om met een groep de fijne kneepjes van het spel te ontdekken.

#5 Hiken onder metershoge palmbomen

Valle de Cocora zal je overweldigen. De hike ernaartoe leidt door een groene vallei en een dichtbegroeid bos met touwbruggen over een bergtop naar een prachtige vallei met metershoge palmbomen. Wat voel je je klein als je onder deze enorme bomen loopt! Geen zin in een hike? Je kunt ook een verkorte route naar de palmbomenvallei nemen, maar dan mis je echt een prachtige wandeling. Lees in deze blog de beste tips voor jouw bezoek!

#6 Kom tot rust in Minca

Minca is voor veel reizigers een plek om net even wat langer te blijven hangen. Je komt helemaal tot rust in dit koele bergdorpje met prachtige hotels en hostels. Wij sliepen in het populaire Casa Loma op de bergtop naast het dorpje. Je hebt daar gegarandeerd de mooist zonsondergang die je je maar kunt bedenken én een geweldige slaapplek in een van de hutjes. Overdag hike je – of spring je achterop een motortaxi – naar een van de watervallen, koffieplantages of viewpoints. In deze blog geven we je een complete travel guide voor deze must see!

reisroute in Colombia | Minca | The Orange Backpack
Minca | reisroute in Colombia | The Orange Backpack
reisroute in Colombia | Minca | The Orange Backpack

#7 Bezoek een koffieplantage

Als je van een goede bak koffie houdt, zul je thuis ongetwijfeld al kennis hebben gemaakt met de Colombiaanse koffieboon. Tijd om eens te zien waar die vandaan komt! Op verschillende plekken in Colombia zijn koffieplantages te bezoeken, waar je uitleg krijgt over het lange en bewerkelijke proces om de boon van een koffieplant uiteindelijk tot jouw kopje koffie om te vormen. Uiteraard moet dat ook gelijk even worden geproefd.

#8 Eet een bandeja paisa

De meest traditionele maaltijd in Colombia is de bandeja paisa. Maar denk wel twee keer na voordat je deze menuoptie aan je ober doorgeeft. De bandeja paisa is ooit ontstaan als de maaltijd voor de arme lui die maar een keer per dag een maal konden betalen. Omdat die ene maaltijd voldoende energie moest opleveren voor een volle dag noeste arbeid, zul je hier meer calorieën in aantreffen dan op de rest van de menukaart. Waarom zou je kiezen tussen worst, gehakt, avocado, bonen en rijst, als je het ook allemaal op een bord kan doen?

Colombia | The Orange Backpack
Colombia | The Orange Backpack

#9 Gautapé en El Peñó

Het kleurrijkste dorpje van het land vind je op twee uur met de bus van Medellin. Je kan er eindeloos door de kleurrijke straatjes wandelen om de beschilderde gevels te bewonderen. De perfecte dagtrip dus! Combineer dat dan gelijk met het beklimmen van de enorme El Peñó voor een prachtig uitzicht over het merengebied.

#10 Neem de kabelbaan in Medellin

In Medellin reis je het makkelijkste rond met een metrokaart en laat die nou ook gelden voor de kabelbaan over de stad! Om een betere verbinding tussen de sloppenwijken tegen de berghelling op en de rest van de stad te creëren, zijn deze kabelbanen aangelegd. Voor reizigers is dit daarmee ook een ideale manier om deze – verder vanwege de veiligheid niet goed te bezoeken – wijken van boven te bekijken. Je hebt daarnaast ook een geweldige view from the top. Wij deden twee rondjes!

reisroute in Colombia | Guatapé | The Orange Backpack
Medellin | reisroute in Colombia | The Orange Backpack
Colombia | The Orange BackpackColombia | The Orange Backpack