Colombia

Overnachten in Jardín

Overnachten in Jardín is de perfecte manier om dit sfeervolle stadje echt goed te ontdekken. Het stadje ligt net te ver van Medellín om als dagtrip te bezoeken en dat is maar goed ook. Door er twee of liefst nog meer dagen te blijven, heb je namelijk alle tijd om te genieten van de kleurrijke straten van het koloniale dorp en de weelderige, groene heuvels met koffieplantages te bezoeken. Maar waar moet je overnachten in Jardín? Wat zijn de leukste hostels en hotels in Jardín? In deze blog helpen we je een keuze te maken en geven we je praktische tips voor een overnahting in Jardín!

Booking.com

Waar ligt Jardín in Colombia?

Jardín ligt vrij centraal in het land in een regio bekend om zijn groene heuvels en koffieplantages. Het koloniale stadje ligt in het departement Antioquia in het noordwesten van Colombia. De bekendste bestemming in dit departement is Medellín.

Veel reizigers bezoeken Jardín vanuit Medellín. Vanuit deze bekende bestemming vertrekken dagelijks meerdere bussen naar het zuidelijker gelegen koffiestadje. De busrit duurt ongeveer 3,5-4 uur. Daarmee ligt Jardín te ver van Medellín om als dagtrip te bezoeken en is het logisch om hier minstens een, maar liever twee of drie nachten te overnachten.

De eerste toeristische bestemming ten zuiden van Jardín is het koffiestadje Salento, wat dezelfde koloniale sfeer en koffieplantages heeft maar ook de bekende palmbomenvallei Valle de Cocora. Hoewel Jardín en Salento maar iets van 5 uur rijden van elkaar verwijderd zijn, is de busverbinding ertussen niet ideaal. Je moet overstappen en de busrit in kleine busjes is bijzonder oncomfortabel. Reken erop een volle dag onderweg te zijn. Om die reden wordt Jardín in een reisroute door Colombia zowel tussen Salento en Medellín als heen en terug vanuit Medellín bezocht.

Jardín Colombia

Waarom Jardín een bezoek waard is

Jardín is een bezoek waard vanwege haar sfeervolle straten met kleurrijke gebouwen in koloniale stijl, prachtige ligging tussen groene heuvels en interessante koffieplantages. Het stadje plakt niet aan elkaar van grootse bezienswaardigheden, maar heeft een heerlijke sfeer en is bijzonder fotogeniek.

Colombia staat bekend om haar koloniale dorpen en Jardín staat bekend als een van de mooiste daarvan. Net als tegenhangers Salento of Guatapé is het stadje bijzonder kleurrijk en hebben de gebouwen een mooie, koloniale stijl. Jardín is daarmee een prachtige plek om te bezoeken. Dwaal door de kleurrijke straten, bezoek het centrale plein, bewonder de mooie architectuur en geniet van de ontspannen sfeer.

Daarnaast staat Jardín bekend om haar groene omgeving. De naam van het stadje vertaalt niet voor niets naar ’tuin’. Wandelen in de omgeving hoort daarom bij de leukste dingen om te doen in Jardín. Er zijn meerdere mooie wandelroutes, waarvan de bekendste twee wandelingen de trails La Garrucha naar een prachtige waterval (4 kilometer) en de route naar de Cascada La Escalera en Cafe Jardín (7,5 kilometer) zijn. Andere hoogtepunten zijn een rit met de authentieke kabelbaan die uit niet veel meer dan een houten kist aan staalkabels bestaat, hikes door de groene heuvels in de omgeving, mooie uitzichtpunten, tours over koffieplantages en koffie proeven bij de vele koffiespots.

Hotel Valdivia Plaza Jardín

Overnachten in Jardín

De leukste slaapplekken in Jardín vind je zowel in het hart van het koloniale stadje als in de groene heuvels dichtbij. Het aanbod van hotels in Jardín varieert van sfeervolle boetiekhotels tot basic hotels in authentieke gebouwen in koloniale stijl en van ecolodges tot superhippe accommodaties.

De mooiste hotels in Jardín:

#1 Casa Passiflora Hotel Boutique voor een knus boetiekhotel met een centrale ligging. Het hotel biedt een tuin, een restaurant, een bar en een zonneterras. Met bijzonder hoge reviewcijfers en lovende reviews is dit een van de meest populaire hotels in Jardín.

#2 Hotel Plantación voor een stijlvol en hip adults-only ecohotel met een restaurant, een tuin en een terras. Het hotel krijgt uitsluitend zeer hoge reviewcijfers vanwege het duurzame karakter, de goede ligging, het voortreffelijke ontbijt, de sfeervolle inrichting en het huiselijke gevoel.

#3 Gulupa Ecolodge voor een duurzame accommodatie met lovende reviews. Het hotel biedt een tuin, een terras, een bar, een uitgebreid ontbijt, een soort tokkelbaan en een hottub. De ecolodge ligt op een heuvel iets buiten het dorp, ten noorden ervan, waardoor je prachtig neerkijkt op het dorp en de groene omgeving. Er hangen grote netten als hangmatten, waarin je na een zware hike lekker kan uitrusten.

#4 Hotel Casa Grande voor een budgetvriendelijk hotel met een centrale locatie om de hoek van het centrale plein en het busstation. Het hotel is gevestigd in een koloniaal pand met een binnenplaats, waar de hotelkamers rondom liggen. De positieve reviews prijzen de prijskwaliteitverhouding, de locatie en de vriendelijkheid van het personeel.

#5 Hotel y Restaurante Lago La Valdivia voor een kleurrijk hotel in een authentiek gebouw net buiten Jardín. De enthousiaste reviews prijzen prachtige locatie tussen de groene heuvels, het buitenzwembad en het mooie pand met koloniale architectuur.

#6 Hotel Valdivia Plaza voor een authentiek en budgetvriendelijk hotel in hartje Jardín. De centrale locatie aan het hoofdplein maakt dit een perfecte uitvalsbasis om het dorp te verkennen. In de positieve reviews worden de ligging, het personeel en de prijskwaliteitverhouding.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: