Colombia

Palomino in Colombia: bezoek het Caribische strand

Het dorpje Palomino is een heerlijke strandbestemming om aan jouw reisroute door Colombia toe te voegen. Het plaatsje aan de kust kan op veel toeristen rekenen, want Palomino heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Dit zijn de redenen waarom je het hippie strandplaatsje wil bezoeken!

Palomino | reisroute in Colombia | Guatapé | The Orange Backpack
Palomino | reisroute in Colombia | Guatapé | The Orange Backpack

Palomino in Colombia: de 5 leukste kanten van dit Caribische pareltje

#1 Het Caribische strand van Palomino

Palomino bezoek je natuurlijk voor het strand. Neem wat drankjes mee, zoek een fijn plekje op en geniet van de zon. Vergeet overigens niet om je in te smeren, want je verbrand hier heel snel. Het is wel wat jammer dat je de zee niet (ver) in kan. Door de stroming is dit erg gevaarlijk. Je zult er altijd wel een paar zien die het wel proberen, maar met heel veel moeite en vaak ook hulp weer aan wal komen.

Tip: het strand van Palomino is ook een mooie plek om de zonsondergang te zien!

#2 Tuben bij Palomino

Wie bij tuben denkt aan dronken achttienjarigen die met blikjes bier in hun band de rivier afstromen, moet eens in Palomino gaan tuben. Je wordt op een motorbike met jouw band de berg opgebracht, vanaf waar je in de band stroomafwaarts naar de zee gaat. Als je ’s ochtends vroeg gaat, heb je kans om onderweg apen en allerlei exotische vogels te zien! Wij gingen zo vroeg mogelijk en waren met onze gids alleen op de rivier. De stilte en de ontwakende natuur waren prachtig! Je levert de banden weer in op het strand. Je kan daar gelijk een lekker plekje op het strand zoeken of loop het strand af terug naar Palomino.

Tip: smeer je heel erg goed in of nog beter: draag een shirtje en broekje/rokje. Zelfs in de vroege ochtend zul je heel hard en snel verbranden. Omdat je in het water zit, zal het water de zonnebrand van je lichaam afspoelen, waardoor je alsnog verbrand. Geloof ons maar, wij hadden dit maar al te graag geweten.

#3 Souvenirs scoren in de hippiewinkels van Palomino

Het dorpje Palomino ligt eigenlijk aan de grote weg vanaf Santa Marta. Vanaf die grote weg loopt een zandweg naar het bounty strand. Je zult onderweg langs allerlei leuke eettentjes, slaapplekken, groene velden, palmbomen én de leukste souvenirkraampjes komen. Palomino wordt ook wel een hippie plaatsje genoemd vanwege de ontspannen sfeer én de fijne souvenirwinkeltjes waar je handgemaakte sieraden en tassen voor een klein prijsje kan kopen.

#4 De prachtigste slaapplekken van Colombia

Voor een betaalbare prijs vind je in Palomino de mooiste slaapplekken. Wat dacht je van een hutje aan het bountystrand of een enorme boomhut? Aanraders zijn La Natura, The Dreamer, La Sirena en Makoa.

Tip: ben je op zoek naar de meest idyllische, luxe en picture perfect slaapplek? Dan kan je ook buiten Palomino langs de kust zoeken. Ons busje vanaf Santa Marta zette onderweg ook andere reizigers af bij de meest prachtige accommodaties en de meest verlaten stranden.

#5 De perfecte uitvalsbasis voor dagtrips

Palomino ligt vlakbij het populaire nationaal park Tayrona, de prachtige omgeving van Minca én de startplaats van de meerdaagse Ciudad Perdida-hike. Het strandplaatsje ligt dus sowieso al op je route en is de ideale uitvalsbasis om verder te reizen naar deze gave bestemmingen in de buurt!