Colombia

7x bijzonder overnachten in Salento in Colombia

Salento is wat ons betreft een must op je reisroute door Colombia. De prachtige omgeving, kleurrijke architectuur, palmbomenvallei en lokale keuken zullen je zeker bijblijven. Maar waar kan je dan het beste overnachten in Salento? Dat is geen makkelijke keus, want Salento heeft wel heel veel prachtige hotels en hostels. Van bijzondere ecolodges tot boutique hostels tot glampings, dit zijn de leukste slaapplekken in Salento.

Plantation Hostel Salento
Salento Colombia | Valle de Cocora Colombia

Bijzonder overnachten in de mooiste hostels en hotels in Salento

#1 The Plantation House

Actuele prijzen en beschikbaarheid| The Plantation House heeft ons hart gestolen! De kamers zijn fijn en ruim. Er is veel groen. De honden zijn zo lief dat je ze mee naar huis wilt nemen. The Plantation House hoort bij een van de koffieplantages in deze koffiestreek. Vanuit The Plantation House wordt iedere dag een excursie naar deze koffieplantage georganiseerd. Hoe langer je blijft, hoe meer korting je hierop krijgt. Bij ons bezoek aan de koffiefinca – de hostelhonden gingen natuurlijk ook mee – kregen we volop uitleg over de groei van de koffieplant en het proces om de koffieboon te drogen. Ook leerden we zelf om koffie te branden én malen, terwijl we bij een proeverij het verschil leerden tussen de verschillende brandingen en malingen. Echt een aanrader!

#2 Coffee Tree Boutique Hostel

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Ongeveer 400 meter buiten Salento vind je misschien wel het mooiste hotel in de omgeving. Het boutique hotel is niet goedkoop, maar dan slaap je ook wel op een prachtige plek. Iedere kamer heeft een eigen balkon om van het prachtige uitzicht te genieten!

#3 El Jardin

Actuele prijzen en beschikbaarheid | In een wit pand met kleurrijk schilderwerk vind je El Jardin. Een typisch voorbeeld van de kleurrijke, koloniale architectuur van Salento, dus misschien wel de meest passende plek om je tijd in de stad door te brengen! Het ontbijt en de kamers zijn goed en het uitzicht prachtig, maar het is misschien wel de toplocatie middenin Salento die El Jardin zo populair maakt.

#4 La Serrana

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Iets buiten Salento ligt het populaire La Serrana. Het is een korte wandeling vanaf het stadje, maar misschien wil je – zeker met je bagage – een willy pakken op het stadsplein om je hier af te zetten. De slaapplekken zijn prachtig. Er zijn slaapzalen en verschillende soorten private rooms, maar er zijn ook kampeerplekken waar je met je eigen tent terecht kan. Wat een prachtig uitzicht heb je hier over de groene heuvels! Het hostel is voor veel reizigers alleen al een reden om Salento te bezoeken, dus reserveer op tijd je slaapplek.

#5 Ecohotel Kasaguadua Natural Reserve

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Iets verderop ligt Kasaguadua, een duurzaam en biologisch ecohostel in een prachtig eigen reservaat. Er zijn maar weinig slaapplekken, dus boek van tevoren een bed als je op deze populaire locatie je tijd in Salento wil doorbrengen. Het is de perfecte plek om na een hike en het verkennen van de omgeving in een hangmat neer te ploffen met een fijn boek en een drankje!

#6 Ecohotel La Cabana

Actuele prijzen en beschikbaarheid | In een prachtige tuin staat dit ecohotel. De finca ligt wel wat buiten Salento, dus regel een willy om er te komen of neem je wandelschoenen mee. Maar daar krijg je wel het mooiste uitzicht voor terug! Je kan hier op het eigen terrein van de finca een paardrijdtocht doen, vogels spotten en tot rust komen in de prachtig groene omgeving.

#7 Lumbre Glamorous Camping

Actuele prijzen en beschikbarheid | Mooier dan de slaapplekken en omgeving van dit luxueuze kampeerterrein wordt het niet snel. Dit glamping hotel heeft prachtige tenten met eigen badkamers tussen de groene heuvels van Salento. Het ligt behoorlijk buiten de stad, maar toevallig wel aan de route van Salento naar de populaire Valle de Cocora. Als je naar de palmbomenvallei of het dorpje wil, kan je dus zo bij een van de willy’s tussen die twee bestemmingen instappen.