Reistips

Onze reisplannen voor 2023 (+ kortingscode Protest)

Hallo, 2023! Het is misschien alweer april, maar dat is wat ons betreft zeker niet te laat om een nieuw reisjaar te verwelkomen. Ons 2023 startte hoogzwanger in de Balkan, waarna we terug in Nederland een nieuw teamlid aan onze reisfamilie hebben toegevoegd. Met z’n viertjes maken we ons nu op voor een nieuw reisjaar en daarover vertellen we je graag meer.

Psssst: we delen ook een kortingscode voor onze favoriete badkledingmerk Protest onderaan deze blog!

Renault Master Camper Bouwen

Winter 2022-2023: Griekenland en de Balkan

Onze winters brengen wij graag door op meer zonnige oorden en ook de winter 2022/2023 waren wij niet in het koude Nederland te vinden. Een aantal maanden reisden we met onze zelfbouwcamper, onze dreumes en een flinke babybuik door het zuiden van Europa. We verkenden Balkanlanden als Kroatië, Bosnië, Albanië en Montenegro en brachten een dikke maand door op het vasteland van Griekenland. Hoewel het niet alle dagen optimaal zwemweer was, kampeerden we flink wat nachten op de mooiste plekken aan het strand. Hoe heerlijk is het om in de wintermaanden te genieten van warme dagen aan het strand!

Maart: welkom, Abel!

Nadat we in april 2021 ouders werden van Linde, mochten we afgelopen maart een nieuw familielid aan ons clubje toevoegen. We werden de trotse ouders van Abel en daarmee zijn we nu een gezin van vier. Onze camperbus is daarmee ook wat aan de kleine kant en willen we daarom verkopen. Later in het jaar zijn we van plan een gezinscamper voor ons nieuwe reisgezin te kopen – of misschien toch weer zelf te bouwen?

April-juni: campertrip naar Engeland

Na eerst een aantal weken te hebben gewend aan onze nieuwe gezinssamenstelling, voelen we ons klaar voor een nieuw reisavontuur. Met onze eigenlijk wel wat te kleine camperbus maken we een reis die al langer op onze wensenlijst staat: we gaan naar Engeland en mogelijk ook naar Wales, Ierland en Schotland! Een roadtrip door het zuiden van Engeland staat al lang op onze bucketlist en we verheugen ons op snoeperige dorpjes, dramatische kliffen, historische steden, koninklijke kastelen en meer moois. Erg concrete plannen maken we het liefst niet voor langere reizen, zodat we het weer en ons gevoel kunnen volgen naar de fijnste plekken. Als het rondreizen door het zuiden van Engeland met een gezin van vier – in een eigenlijk wat te kleine camperbus – ons bevalt, reizen we lekker door naar andere delen van het Verenigd Koninkrijk zoals Wales, of zelfs naar Ierland en Schotland. We hebben ruim twee maanden uitgetrokken voor onze reis, al volgen we altijd het weer en ons gevoel, dus het kan ook zo langer of korter worden als we daar zin in hebben. Volg jij het op instagram @theorangebackpack.nl?

Zomer: Nederland

De zomermaanden zijn we het liefst in Nederland, als het weer heerlijk is en we in ons minihuisje vooral buiten kunnen leven! We hebben een aantal leuke (pers)tripjes in eigen land op de planning staan, waarvan een in het teken staat van kaas. Kan je al raden waar we dan heengaan? Daarnaast hebben we in Nederland ook nog een ander belangrijk doel, want we zijn ingeloot voor een tiny housekavel middenin de natuur in Drenthe. De eerste ontwerpplannen zijn gemaakt en we hopen in de zomer onze vergunning rond te krijgen, zodat we daarna kunnen gaan bouwen. Want hoe graag wij ook het grootste deel van het jaar op reis zijn, we wisselen dat graag af met een fijne eigen stek in Nederland. En mooier dan een tiny house in de natuur wordt het wat ons betreft niet!

Winter 2023-2024: Spanje, Portugal en Marokko

Onze winterplannen staan nog niet volledig vast, want hoe zal het bouwen van ons tiny house precies verlopen? Wat wel vast staat voor ons is dat wij niet een hele winter in Nederland willen doorbrengen en we ook niet verwachten dat dat voor ons bouwplan nodig is. Komende winter willen we dan ook weer ons reisgezin in een (nieuwe!) camper laden en naar het zuiden van Europa reizen. Portugal en Spanje vonden wij twee winters terug ook heerlijke bestemmingen om te overwinteren en we zijn nog lang niet klaar met alle prachtige bestemmingen. We willen uiteindelijk uitkomen in het Spaanse Andalusië en de Portugese Algarve, maar onze grootste wens is om de oversteek te maken en Marokko opnieuw te verkennen.

Kortingscode Protest The Orange Backpack

Reistip: de nieuwe zomercollectie van Protest

Ik ga op reis en ik neem mee… onze kleding van Protest! Sinds een aantal jaren zijn wij flink verknocht aan onze kleding van het outdoormerk Protest. Of het nu gaat om zwemkleding voor dames, teenslippers, zomerjurkjes, zwemkleding voor heren, maar ook winterjassen, dikke truien, vesten, sweaters en inmiddels ook outdoorkleding voor kids… In onze camper past niet heel veel kleding, maar van de kleren die wij voor ons gezin meenemen, is een steeds groter deel van Protest. Tropische prints, vrolijke ruches, uv-beschermende materialen, hippe kleuren en mooie ontwerpen maken ons iedere keer weer enthousiast over de nieuwste collectie.

Het allerleukste is dat wij jou ook mogen laten genieten van de kleding van Protest! Met onze kortingscode voor Protest scoor je jouw nieuwste zwembroek, badpak of zomerjurkje namelijk met 10% korting. Vul theorangebackpack10 in bij jouw bestelling voor de korting. De code is geldig op de oude en de nieuwe collectie en kan worden gebruikt tot en met 31 oktober 2023. Dus boek die zomervakantie of die trip naar een winterzonbestemming en bestel gelijk je nieuwe zomeroutfit bij Protest!

Royal Forest Dam Tsjechie

Deze blog is geschreven in samenwerking met Protest.