Nederland

Tiny vakantiehuisje in de boerenschuur Bij Tante Hanneke in Maasbommel

Deze zomer ontdekten we een bijzonder knus vakantiehuisje in Maasbommel in Gelderland. Logeren Bij Tante Hanneke voelt een beetje als thuiskomen. Alsof je niet bij eigenaren Sebastiaan en Eefje een prachtig vakantiehuisje huurt, maar tijdelijk op hun boerenerf intrekt. Het zelfgebouwde tiny house in de boerenschuur, de hottub, de pizza-oven, de gezellige dieren en prachtige tuin maken Bij Tante Hanneke absoluut een aanrader.

Leestip: hier vind je al onze blogs over andere bijzondere vakantiehuisjes in Nederland.

Vakantiehuisje Bij Tante Hanneke in Maasbommel
Vakantiehuisje Bij Tante Hanneke in Maasbommel

Logeren bij Tante Hanneke

Het unieke tiny house van Bij Tante Hanneke staat in Maasbommel, dus in het Land van Maas en Waal in Gelderland. Eigenaar Sebastiaan bouwde het vakantiehuis zelf in de hoek van een oude burenschuur op hun erf. Het huisje is in totaal ongeveer 30 m², maar voelt erg ruim.

Beneden bij binnenkomst loop je de hal en keuken in. Meteen valt de hoogte op; je kan tot in de nok kijken. Er is een trap naar boven en daar is een vide met slaapbank. De badkamer scheidt de vide van de master bedroom daarachter. Boven de badkamer is nog een kleine slaapzolder. Je kan er dus met wel zes mensen slapen en dat wordt ook gedaan, maar lijkt ons wel een uitdaging.

Wij logeerden in Maasbommel tijdens een zomerse hittegolf en waren dus vooral buiten te vinden op het boerenerf. Bij het vakantiehuisje hoort een – natuurlijk ook door Sebastiaan zelf gebouwde – veranda én een hottub. De veranda was voor ons een heerlijke koele plek op de hete zomerdagen. Terwijl de hottub het huisje juist ook perfect maakt voor de wintermaanden.

Een van de highlights in de omgeving van Bij Tante Hanneke is het recreatiemeer De Gouden Ham. Bij Riverside kan je lekker luieren op het strandje, maar ook kano’s en bootjes huren om het meer op te gaan. Ook Eefje en Sebastiaan hebben inmiddels een eigen bootje dat je via hen kunt huren en op loopafstand kan je dan het water van De Gouden Ham op. Een aanrader is ook om een van de wandelingen bij De Gouden Ham te doen. Wij liepen iedere dag een uur tussen de koeien – met kalfjes! – en langs het water voor het ultieme vakantiegevoel in eigen land.

Bij Tante Hanneke is een vakantieplek om in de gaten te houden. Op het erf heeft Sebastiaan dit voorjaar een grote kas met houtkachel gebouwd. Die is te huur voor meetings, maar wordt ook een gemeenschappelijke ruimte voor het grote project dat Eefje en Sebastiaan voor ogen hebben. In de burenschuur wordt eind dit jaar nog zo’n mooi tiny house gebouwd. En in het weiland waar nu nog logeerpaardjes staan, komen meer vakantiehuisjes, stuk voor stuk unieke ontwerpen en door Sebastiaan zelf gebouwd. Over een paar jaar staat hier een kleinschalig vakantieparadijs!

Bij Tante Hanneke

tiny house in een boerenschuur

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: