Goldsworthy: tofste boomhut in Nederland

Er zijn veel boomhutten in Nederland te boeken voor een vakantie, maar de Goldsworthy in de Achterhoek is misschien wel het allermooist. Deze boomhut in het plaatsje Halle is precies zoals je je een boomhut voorstelt! Het boomhuisje hangt bovenin een oude eik en heeft levende takken met bladeren dwars door de ruimte. Een meer bijzonder vakantiehuisje in Nederland zal je niet snel vinden. Goldsworthy staat daarmee garant voor een originele vakantie-ervaring en daarover vertellen we je in deze blog alle details.

Leestip: hier vind je al onze blogs over nog meer unieke vakantiehuisjes in Nederland.

Boomhut in de Achterhoek Goldsworthy

Ver in het oosten van het land hebben Andy en Miriam eigenhandig een uniek tiny house gebouwd. In hun paardenwei staat een machtige eik met in de toppen een prachtig boomhuis. De hut hangt in de eik, zonder vaste verbinding met de grond. Pas als je met een touw de deur naar beneden laat zakken, ontstaat een trap om de boomhut in te komen.

Goldsworthy boomhut in de Achterhoek

Wij mochten op twee winderige junidagen in de boomhut logeren. Met iedere windvlaag bewoog de boom en ook de hut bewoog mee. Je bent helemaal een met de boom! De stam van de eik staat in het hart van het tiny house en de takken lopen door het huisje. De boomhut is verder van alle gemakken voorzien met warm water en elektra, wc, ruime douche, volledig uitgerust keukentje en op de slaapvide een groot comfortabel bed.

Goldsworthy boomhut in de Achterhoek

De details zorgen ervoor dat je niet op de boomhut uitgekeken kan raken. De voor de boomhut gemaakte stoeltjes, het ijzeren keukenmes, het zelf gesmeden toegangshek, het eethoekje met hoge stoelen en de hangmat voor twee personen onder het huis maken deze bucketlistervaring helemaal compleet. Vraag Andy bij het inchecken ook vooral naar zijn ontwerp, want hij heeft prachtige verhalen. Zo heeft hij precies evenveel aan takken weggehaald als het gewicht van het huisje, zodat de boom gezond blijft.

Goldsworthy boomhut in de Achterhoek

De Goldsworthy staat in een prachtige omgeving. Het Zand met bos, heide en vennen is een mooi gebied om te wandelen. Net als het bos op het landgoed van Kasteel Slangenburg. Maar stiekem wil je waarschijnlijk je boomhut niet verlaten en optimaal genieten van je bijzondere huisje!

Treehouse Goldsworthy

unieke boomhut in de Achterhoek

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: