Nederland

Overnachten in een tiny house op Droomparken

Als je net als wij dol bent knusse tiny houses en de Veluwe, dan zijn de prachtige tiny houses van Droomparken een aanrader. Je vindt de prachtig ontworpen tiny houses van Droomparken door het hele land, maar die op de Veluwe vinden wij eigenlijk wel de mooiste ligging hebben. Wij mochten daar op uitnodiging een lang weekend komen logeren in een prachtig designhuisje aan de bosrand om helemaal tot rust te komen. We hadden zelfs een tiny house met hottub, hoe fijn! Lees in deze blog over onze heerlijke dagen in ons tiny house op Droomparken en laat je inspireren voor jouw volgende trip in eigen land!

Goed om te weten: Droomparken is sinds januari 2022 onderdeel van Europarcs.

Tiny House Droomparken
Tiny House Droomparken Veluwe | De Kleine Beer Veluwe | Staycation | The Orange Backpack

De designhuisjes van Droomparken zijn het ultieme tiny house. De glazen voorgevel biedt volop uitzicht op het bos, waardoor je je ook binnen verbonden voelt met de natuur. Voor dat raam heeft het huisje een knusse zithoek met palletkachel én stijlvolle bank met kussens en vloerkleed. De oranje tinten van ons huisje benadrukken de warme sfeer. Toegegeven: we zijn zo weg van het interieur dat we onder het vloerkleed hebben gezocht naar het merk.

Achter de zithoek vind je een keukentje met eethoek en daarachter weer een kleine, maar niet te krappe badkamer. Boven dit deel is de slaapkamer. Dit was de eerste keer dat wij een huisje met een slaapvide bezochten en sindsdien zijn we groot fan. De knusse, lage vide heeft een comfortabel bed, fijne leeslampen én prachtig dakraam voor heerlijk veel natuurlijk licht.

Tiny House Droomparken Veluwe | De Kleine Beer Veluwe | Staycation | The Orange Backpack
Tiny House Droomparken Veluwe | De Kleine Beer Veluwe | Staycation | The Orange Backpack

Hoewel het heerlijk cocoonen is in ons tiny huisje, hebben wij de Veluwe natuurlijk ook verkend. Historische steden als Zutphen en Deventer zijn hier echt om de hoek. Ook een aanrader is museum MORE voor moderne kunst. In de vaste collectie zijn de werken van bekende Nederlandse kunstenaars als Charley Toorop, Carel Willink en Erwin Olaf te bewonderen, maar er zijn ook wisselende tentoonstellingen te zien. En wie minder van het moderne houdt, moet echt naar Kasteel Rosendael.

Leestip: leukste dingen om te doen op de Veluwe.

Ons vakantiehuisje op de Veluwe staat op een van de huizenparken van het bekende Droomparken. Daarmee is dit een mooie combinatie van knus, natuur en rust, maar dan met de voorzieningen van een groot park zoals een bakker en zwembad. In het huisje zelf merk je overigens maar weinig van dat grote park. Het uitzicht op het bos en gekwetter van alle vogeltjes geeft je het idee diep in het bos te zitten. De tiny houses staan op een leuke manier bij elkaar gegroepeerd, alsof het een minidorpje is. Samen delen de tiny houses een hottub, wat echt een aanrader is tijdens je vakantie! Vanaf de huisjes loop je bovendien zo het bos in voor een boswandeling. Bosbaden is hier een must-do.

Tiny House Droomparken

knus tiny house op de Veluwe

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: