Mexico

Campeche in Mexico: de mooiste stad in Yucatán

Het stadje Campeche in Mexico aan de westkust van de Yucatán-peninsula wordt vaak het mooiste plaatsje in de regio genoemd. De kleurrijke straatjes, de stadswallen en de retro auto’s domineren het straatbeeld in het centrum van de oude koloniale stad. Wij gingen op zoek naar de allermooiste plekken en bezienswaardigheden in Campeche. En met deze lijst van de 7 meest instagrammable spots verzamelden we gelijk de don’t miss-highlights van Campeche.

Mooiste 7 bezienswaardigheden van Campeche, Mexico

#1 De schommels van de botanische tuin Xmuch’haltun

Aan de rand van het oude centrum ligt deze botanische tuin. Het is niet groot, maar wel een fijne, groene oase. Omdat de tuin ommuurd is door hoge wallen, sluit je de rest van Campeche even buiten. Aan twee bomen hangen schommels. Perfect voor je volgende instagramfoto!

#2 Zonsondergang vanaf de kust

Campeche ligt direct aan de kust, dus je loopt vanaf de oude stad zo in 1 minuut naar het water. De perfecte plek om de zonsondergang te bekijken en wat mooie foto’s te schieten! Verwacht daar geen idyllisch zandstrand overigens. De kuststrook bij Campeche is een lange promenade die de Malecon wordt genoemd. Je kan dus heerlijk op de rand zitten om de zon langzaam in de zee te zien zakken.

#3 De kleurrijke straatjes

Het vrolijke straatbeeld is natuurlijk de grootste attractie van de stad. Wij vroegen ons af of het verven van ieder pand vanuit de gemeente wordt opgelegd. Zou er een boete opstaan? Zou de gemeente subsidie geven? Het is haast onwerkelijk hoe werkelijk ieder pand in het oude centrum in een andere kleur is geverfd. De leukste activiteit in Campeche is dan ook simpelweg dwalen door de kleurrijke straatjes.

#4 De paraplu’s van Campeche, Mexico

Je kent vast wel die instagrammable foto’s in een straat met een dak van gekleurde paraplu’s? Ook Campeche heeft zo’n straatje! Je vindt de paraplu’s in de straat net buiten de noordelijke stadspoort. Je loopt er ongetwijfeld langs, als je naar de Malecon loopt voor de zonsondergang. Beetje jammer aan deze paraplu’s: ze waren alle dagen dat wij in Campeche waren dicht.

Tip: er hing tijdens ons bezoek een gele paraplu los aan de draden. Die kan je dus even lenen voor een leuke foto.

#5 Vintage auto’s en retro Kevers

In heel Yucatán zie je in het straatbeeld oude Volkswagen-kevers rondrijden. Sommige auto’s hangen met ducktape aan elkaar, andere zijn in perfecte staat en hebben prachtige kleuren. Zoek een mooie kever uit voor een kleurrijke muur en maak je nieuwe profielfoto!

#6 Het centrale plein van Campeche

Het hart van ieder Mexicaanse stad is het centrale plein met bankjes, verkopers en bomen voor schaduw. Het plein in Campeche is extra mooi door de prachtige kerk en de gallerij met bogen langs het plein.

#7 De oude stadswallen

De oude stad van Campeche, Mexico wordt ingekaderd door de oude stadswallen. Wist je dat de noordelijke wallen vroeger aan zee lagen? Inmiddels is de kust iets opgeschoven en moet je nog een straat verder lopen om bij de Malecon te komen. In delen van de stadswallen zijn musea te vinden. Je kan dan de muren op om vanaf de wallen naar de straatjes te kijken. Verwacht overigens geen panorama over de stad, want daarvoor zijn de muren te laag.

Tip: het museum in Baluerte de San Carlos, vlakbij de noordelijke poort, kan je gratis bezoeken.