Nederland, Reistips

Reizen in tijden van Corona: hoe wij het aanpakken

De wereld staat op zijn kop vanwege het Corona-virus. Scholen gaan dicht, kroegen zijn gesloten en idioten hamsteren toiletpapier. Dat is helaas hoe ons land er op dit moment voor lijkt te staan. Hoog tijd om Nederland te ontvluchten voor meer tropische oorden? Of blijven we juist binnen met de gordijnen dicht? Dit is hoe wij het reizen in tijden van Corona aanpakken.

Bye bye, reisplannen

Op het moment dat het Corona-virus in Europa als eerste toesloeg in Italië, stonden wij op het punt tickets te boeken. Naar Sicilië om precies te zijn. Daarmee gingen onze eerste reisplannen de deur uit en ook de rest staat nu on hold. Wij boeken geen nieuwe tickets en maken voorlopig nog geen nieuwe plannen.

Op dit moment geldt er ook een negatief reisadvies voor de hele wereld. Onze Nederlandse overheid raadt ons af om het land nog te verlaten, tenzij dat strikt noodzakelijk is. Niemand vanwege besmettingsgevaar, maar vanwege alle maatregelen die overal worden genomen. Land na land sluit haar deuren. Grote kans dus dat je door nu op reis te gaan, jouw vlucht het land van bestemming niet in mag gaan. Of erger: dat je vast komt te zitten in een gesloten land.

Alhoewel, plannen maken we eigenlijk zat. Een roadtrip door de VS? Of een camper in Canada? In de zomer met lang daglicht weer naar IJsland of langs de fjorden in Noorwegen? We zijn er nog niet uit, maar houden het voorlopig bij dromen. Tickets en concrete plannen doen we nog even niet aan.

Leestip: ook alvast dromen vanaf de bank over jouw volgende reis? Speciaal voor deze Corona-tijd hebben wij de leukste reisfilms voor je geselecteerd (inclusief info over online streamingmogelijkheden).

Staycation in eigen land

Hoewel musea, horeca en bezienswaardigheden zijn gesloten, maken wij van dit moment gebruik voor een extra staycation in Nederland. Naast ons werk als reisbloggers hebben wij ook nog ander werk. Een deel daarvan ligt nu niet stil – gelukkig maar, want onze bloginkomsten zijn nu minimaal – en daarom werken wij thuis. Thuiswerken kan overal, dus waarom niet op een mooie plek in eigen land?

Wij zijn daarom samenwerkingen aangegaan met toffe locaties, waar vakantiehuisjes nu leegstaan vanwege Corona. Vanwege annuleringen nu kunnen zij alle support goed gebruiken, dus ook onze reviews en promotie na de Corona-crisis. Een win-win dus!

Dus werken we nu ’thuis’ op vakantie. Waar we wakker worden met het geluid van vogels, bij de lunch een boswandeling maken en aan het eind van de middag nog een keer de natuur ingaan. Zo proberen we er ondanks alle – voor ons vooralsnog alleen financiële – tegenslagen iets leuks van te maken. Heel veel wandelen, bosbaden en quality time samen dus!

Wil je ons helpen?

Wil je ons financieel een handje helpen, zonder dat het jou ook maar iets kost? Doe dan jouw online aankopen en straks jouw boekingen via onze linkjes, zodat wij een doorverwijsbonus krijgen zonder extra kosten voor jou.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: