Na twee weken in Egypte weet ik precies wat jij nodig hebt voor jouw reis. Ik maakte daarom deze paklijst voor Egypte om met jou te delen! De reisessentials van deze paklijst pasten allemaal in mijn handbagagetas. Voor mij was twee weken kort genoeg om uitsluitend met onze North Face-weekendtas als handbagage én nog een kleine rugzak als daypack te reizen. Oh, en ik had zelfs nog ruimte voor twee boeken. Vind jij de lijst te minimaal of juist te uitgebreid? Dat kan natuurlijk, iedereen reist anders. Gebruik de paklijst voor Egypte als leidraad, doe je voordeel met de specifieke Egyptetips én check onze uitgebreide reisgids voor meer blogs en tips voor jouw droomreis.
Tip: aan het eind van de blog hebben we al onze inpaktips verzameld in een overzichtelijke paklijst in pdf. Deze kan je gratis downloaden en printen.
Documenten
De belangrijkste documenten hoor je natuurlijk iedere reis bij je te hebben, zoals je paspoort, vaccinatiebewijzen en creditcard. Waarom wij een creditcard een must-have op reis vinden én hoe wij een gratis American Express- en Revolut-creditcard scoorden, vertelden wij eerder in deze creditcardblog. Meer specifiek voor Egypte is het visumvereisten. Je moet dit of zorgeloos vooraf online regelen of € 25 aan briefgeld voor een visa upon arrival meenemen.
Toiletspullen
Onze paklijst voor toiletspullen oogt misschien standaard, maar we raden je aan om toch niks te vergeten. Wist je bijvoorbeeld dat tampons, inlegkruisjes of maandverband lastig te vinden zijn in Egypte? Neem deze producten zelf mee, als je weet dat je ze nodig zal hebben.
Ook zonnebrand is een must-have in Egypte, zeker in de zomermaanden maar ook in de winter. Wij raden je aan om te kiezen voor een duurzaam merk. De Rode Zee is zo’n unieke plek voor duikers en snorkellaars vanwege het onderwaterleven en dat willen we natuurlijk graag zo houden. Draag jouw steentje bij door voor ‘schone’ zonnebrand te kiezen. Wij zijn zelf fan van het duurzame, Nederlandse merk The Ohm Collection.
Kleding
Egypte is een land van extreme temperaturen. In de zomer, maar ook de lente en de herfst, is het overdag heter dan je aankan. Pak dus luchtige, lichte en bedekkende kleding in om de hitte en de zon te overleven. Maar in de winter wil je juist die jeans, dikke trui en jas in je koffer hebben. Dan kan het ’s avonds en vroeg in de ochtend erg koud zijn.
Bedekkende kleding is overigens niet alleen fijn om de zon te weten, maar ook cultural appropriate in Egypte. Hoewel je – zeker op toeristische plekken – prima met blote benen en armen rond kan lopen, is dat niet erg prettig. Ook met bedekkende kleding krijg je als reiziger al genoeg ongewenste aandacht.
Zwemkleding zal je alleen nodig hebben, als je naar de Rode Zee gaat of een hotel met zwembad hebt geboekt. Een duik in de Nijl doen alleen kinderen en is meestal zo hygiënisch ook niet. Ook kan ik me niet voorstellen dat je ergens anders dan in toeristisch Hurghada of een hotelzwembad zo bloot zou willen rondlopen in een land als Egypte.
Gear
Wij reizen altijd met een backpack, maar voor Egypte koos ik voor onze weekendtas in handbagageformaat van North Face. De tas heeft ook handige straps en kan je dus makkelijk op je rug dragen. Een rolkoffer doet het toch minder goed op de slechte straten van Egypte en kan je minder makkelijk kwijt in de bagagerekken van de treinen.
Ik zweer daarnaast bij packing cubes om mijn bagage te ordenen. Een voor ondergoed en sokken, een ander voor rokken, een ander voor shirts, etc. Ook ga ik nooit op reis zonder een hammandoek. Ideaal als handdoek, strandlaken of dekentje in een koude nachttrein.
Elektronica
Mijn elektronica had ik veel beter kunnen voorbereiden op Egypte en dan met name de apps op mijn telefoon. Download voor vertrek apps als maps.me, de offline kaarten op Google Maps, Booking.com en Uber op je telefoon. Uber in Egypte? Ja, absoluut. Het is de makkelijkste manier om je binnen een stad te verplaatsen. Je voorkomt onderhandelen met inhalige taxichauffeurs en je bent vrijwel altijd goedkoper uit.
Wij nemen op reis graag een splitter mee, zodat we ook bij gebrek aan stopcontacten op een hotelkamer al onze elektronica kunnen opladen. Een wereldstekker heb je in Egypte overigens niet noditg, want de stopcontacten zijn daar niet anders dan in Nederland. Een laatste elektronicatip is een oplaadkabeltje dat voor meerdere apparaten werkt, zodat je niet voor je telefoon, e-reader, etc. weer andere kabels mee hoeft te nemen.
Tip: gebruik je net als wij vaak je laptop op reis, dan is het slim om gebruik te maken van een VPN voor een veilige verbinding.
Handbagage
Als handbagage kiezen wij altijd voor een fijne rugzak die we op reis als daypack gebruiken. Onze oranje backpack is ook een cameratas, wat een ideale combi is voor ons. Helaas is de backpack met camera – en zo’n beetje alles wat we bezitten – laatst gestolen in Mexico en verkoopt Crumpler deze camerarugzakken niet meer. Voor Egypte nam ik daarom maar een rugzakje mee dat we nog hadden liggen.
In Egypte was ik erg blij met mijn nekkussen. Dat heb ik later ook in de nachttreinen en tijdens de lange rit naar Abu Simbel gebruikt. Nog een duurzame tip is de aanschaf van een LARQ-fles. Het kraanwater in Egypte is namelijk niet drinkbaar, maar met deze fles kan je zelf het water zuiveren. Het is even een investering, maar het scheelt je op reis makkelijk tientallen plastic flessen.
Tip: klik op de paklijst om die gratis in PDF te downloaden en printen.