Nederland

Overnachten in bijzondere trekkershutten in Friesland bij it Dreamlân

Op het Friese platteland mogen wij een nacht komen logeren in een slaapplek die al lang hoog op ons wensenlijstje staan: een bijzondere trekkershut met een modern design. Dat doen we bij het natuurkampeerterrein it Dreamlân, een afgelegen paradijsje tussen het water en het groen. We genieten drie dagen van de prachtige natuur, de mooiste zonsondergang en natuurlijk onze unieke trekkershut!

Leestip: hier vind je nog veel meer bijzondere afgelegen huisjes in Nederland.

Bijzondere Trekkershutten Friesland - Trek In It Dreamlan

Glamping op een natuurcamping

De Trek-In waar wij mogen logeren, is echte luxe glamping met een ruime badkamer, drie bedstedes (een ontstaat als je de bank ombouwt) en eigen keuken. Er is gewoon elektriciteit, stromend koud en warm water én een verwarming. Kamperen met je eigen tent of caravan kan je in de zomer ook op It Dreamlan, maar de Trek-Ins zijn veel luxer dan dat. Door de verwarming is het hier ook prima toeven in de koudere maanden, zoals wanneer wij hier logeren in maart.

In maart is de camping zelf nog niet open en zijn alleen de huisjes en Trek-Ins beschikbaar. Vanaf april gaat het kampeerseizoen van start, maart ook dan is het op deze landelijke natuurcamping niet te druk en krap met ruime plaatsen die ver genoeg van elkaar liggen, zoals je op deze overzichtsfoto goed kan zien.

De zomer is ook het ideale moment om gebruik te maken van de perfecte ligging van It Dreamlan aan een watertje! Er zijn kano’s beschikbaar om te peddelen naar het dorpje Kollum – of verder als je echt fanatiek bent. Wij lopen na door het nog drassige weiland naar de aanlegplaats voor de kano’s. Rond zonsondergang, dus met een prachtig kleurenspel over de weilanden. Een enthousiaste kat komt meteen op ons afgerend voor knuffels en aandacht, dus kattenliefhebber Sebastiaan voelt zich meteen thuis bij It Dreamlan nog voor we gesetteld zijn in ons huisje.

Bijzondere Trekkershutten Friesland - Trek In It Dreamlan

Bijzondere trekkershutten met sanitair

De Trek-In waar we slapen, is een bijzondere trekkershut met eigen sanitair, meerdere slaapplekken en keukentje. Je vindt deze designhuisjes van duurzame of hergebruikte materialen op meerdere natuurkampeerterreinen in Nederland, al worden ze tegenwoordig helaas niet meer gemaakt.

Leestip: je vindt ook twee Trek-Ins op natuurcamping Voscheheugte waar wij eerder sliepen in designhut Goudvink.

De twee huisjes op it Dreamlân in Friesland zijn twee van de allereerste Trek-Ins in Nederland. Ze werden ongeveer acht jaar geleden ontworpen op verzoeken van natuurcampings als glamping-alternatief voor basic trekkershutten of tenten. Het tentgevoel is verwerkt in het bijzondere ontwerp met schuine wanden, terwijl in het interieur de focus ligt op het buitenleven met enorme raampartijen aan beide kanten. Dat betekent veel lichtinval, een ruimtelijk gevoel en vaak mooie uitzichten. Op it Dreamlân heb je met deze grote ramen een prachtig uitzicht op de groene weilanden.

Die natuur is vanaf it Dreamlân ook goed op te zoeken. Wij kregen direct bij aankomst de tip om naar het nationaal park bij het Lauwersmeer te gaan voor prachtige wandelingen. Wij bezoeken ook het kustplaatsje Moddergat tijdens laag water, wanneer de wadden droog vallen en je prachtig uitzicht hebt op het wad. Hiervoor hoef je dus niet eens naar de Waddeneilanden. En wist je dat Moddergat ook onderdeel uitmaakt van een pittoreske autoroute door Friesland? Een ideaal uitje met minder weer! Ook het historische stadje Dokkum, een van de Friese elf steden, is zeker een bezoek waard, als je bij It Dreamlan logeert.

Trek-In bij it Dreamlân

bijzondere trekkershutten in Friesland

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: