Reistips

Onmisbaar: een creditcard op reis (+ twee gratis opties)

Speciaal voor op reis hebben wij meerdere creditcards. Dat klinkt misschien raar voor Nederlanders, want in eigen land is niemand gewend om met een creditcard te betalen. Op krediet leven is ook zeker niet aan te raden, behalve als je op reis gaat. Dan is een creditcard simpelweg onmisbaar. In deze blog leggen we je uit waarom je een creditcard moet regelen voor je op reis gaat én waar je op moet letten.

#1 Voor het boeken van je vliegtickets

Een creditcard wordt voor iedere betaling van een vliegticket geaccepteerd. Steeds meer Nederlandse aanbieders van vliegtickets accepteren betaling via iDeal of Paypal, maar niet allemaal. En voor buitenlandse maatschappijen is dit al helemaal niet vanzelfsprekend. Wij betalen onze vliegtickets daarom altijd met een creditcard.

#2 En ook je hotelkamer

Online je hotel boeken? Met je creditcard natuurlijk. De meeste sites accepteren geen ander betaalmiddel. Bijvoorbeeld bij Booking.com waar wij het liefst onze overnachtingen boeken, omdat je dan meestal tot kort tevoren kosteloos kan annuleren. En bij Booking heb je dus altijd een crecitcard nodig. Soms niet eens als betaling – want dat doe je vaak bij het hotel zelf – maar wel als borg.

Tip: voor het boeken van jouw eerste verblijf – dus bij de eerste boeking met jouw e-mailadres – kan je een korting van 10% scoren met deze link!

#3 Voor al jouw betalingen in het buitenland

Een creditcard wordt op reis vrijwel altijd geaccepteerd. In Nederland is het gebruikelijk om met een maestro-betaalkaart te betalen, maar dat lukt helaas niet altijd in het buitenland. Het komt natuurlijk voor dat we wekenlang met onze normale betaalpas kunnen betalen en de creditcard op reis ongebruikt blijft. Om vervolgens op onze volgende bestemming alles met onze creditcard af te moeten rekenen.

Tip: zoek tevoren op welke betaalmiddelen op jouw reisbestemming worden geaccepteerd. En vergeet natuurlijk niet om jouw maestro-betaalpassen op werelddekking te zetten, zodat je er ook daadwerkelijk mee kan betalen buiten Europa!

#4 Voor gratis vliegtickets

Gratis frequent flyer miles sparen voor gratis upgrades of vluchten? Dat kan veel makkelijker dan wachten tot je met vliegen voldoende punten hebt gespaard. Het antwoord: met jouw creditkaart! Je kan met jouw creditcard punten sparen bij iedere uitgave én als welkomstbonus. Daarmee krijg je vervolgens frequent flyer miles bij een vliegmaatschappij naar keuze om in te wisselen gratis vliegtickets of upgrades. Hoe je deze welkomstbonus scoort? Wij schreven deze uitgebreide blog over deze geweldige travel hack.

#5 Voor gratis loungetoegang opleveren

Nóg zo’n toffe travel hack! Sommige creditcards geven jou bij jouw creditcard gratis toegang tot airport lounges wereldwijd. Zo kan je jouw vlucht helemaal ontspannen beginnen met een hapje of drankje in een comfortabele stoelen. Meer weten? Lees deze blog!

#6 Voor jouw huurauto

Het huren van een auto is praktisch onmogelijk zonder creditcard op reis. Jouw verhuurmaatschappij vraagt altijd om een borg voor het eigen risico op de verzekering, schade, verkeersboetes, etc. Die borg hoef je niet contant te betalen, maar zal worden ingehouden op jouw creditcard. Check dus van tevoren welke borg je zal moeten stellen en zorg ervoor dat jouw creditcardlimiet hoog genoeg is.

#7 Voor een gratis reisverzekering

Aan veel creditcards is een reisverzekering gekoppeld voor zowel de creditcardhouder als zijn gezinsleden. Deze gaat vaak automatisch in, maar soms moet je deze zelf activeren. En er is niet alleen een reisverzekering! Vrijwel al jouw aankopen met een creditcard zijn voor een vaste periode verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging.

Tip: verdiep je in de verzekeringsvoorwaarden. Beoordeel zelf goed of je jouw eigen reisverzekering wel zomaar kan opzeggen.

#8 Voor een goede backup

Word je portemonnee gestolen? Raak je je pinpas kwijt? Zorg dat je jouw creditcard altijd op een andere plek opbergt. Ook na diefstal of verlies van jouw belangrijkste betaalpas kan jij dan nog jouw eten en hotel betalen die dag.

Tip: twee opties voor een gratis creditcard

De kosten voor een creditcard kunnen erg uiteenlopen. Maar wij hebben een manier gevonden om gratis gebruik te kunnen maken van alle creditcardvoordelen. Die delen we natuurlijk gratis met je.

#1 Revolut.

Revolut is een van de nieuwe aanbieders op de Nederlandse markt. Om klanten te trekken, bieden ze veel voordelen én aantrekkelijke aanbiedingen. Zo kun je kosteloos een creditcard van Revolut aanvragen. Andere voordelen van Revolut?

  • Je leeft niet op krediet, want het is een prepaid creditcard.
  • Eerst zal je dus zelf geld op je rekening moeten zetten, waardoor je geen risico hebt op hoge rentekosten.
  • Je betaalt geen koersopslag tot £ 5,000 per maand.
  • De overige kosten voor geldopnames en buitenlandbetalingen zijn ook relatief laag.
  • Je uitgaven worden overzichtelijk bijgehouden in de app van Revolut.

#2 American Express.

De Amex-kaart heeft nog veel meer voordelen, maar is daarom ook niet gratis. Je betaalt er € 16,50 per maand voor. Maar als je jouw kaart aanvraagt via deze speciale link is het eerste jaar volledig gratis én krijg je 20.000 welkomstpunten (ter waarde van ongeveer € 80). Wij zitten nu in ons eerste gratis jaar en profiteren volop van alle voordelen. En die geweldige voordelen van Amex?

  • Gratis toegang tot airport lounges wereldwijd.
  • Frequent flyer miles sparen voor gratis vluchten en upgrades, waarover we in deze blog alle ins and outs schreven.
  • Een reisvoucher van € 75,-
  • Upgrades bij 500 aangesloten hotels.

Lees goed van tevoren alle voorwaarden van de creditcards door. Leestips zijn de informatie van de Consumentenbond (hier voor Revolut en hier voor de Amex).