Frankrijk

7x hotel in Parijs met uitzicht op de Eiffeltoren

Als je geen genoeg kunt krijgen van de beroemdste bezienswaardigheid van Parijs, overweeg dan om een hotel met uitzicht op de Eiffeltoren te boeken. Je hebt er misschien al veel van gezien op je Instagram-feed bij de grotere reisaccounts. Idyllische beelden van stelletjes op balkons met uitzicht op de Eiffeltoren, of vanuit bed uitkijkend op deze beroemde bezienswaardigheid. Welke hotels in Parijs je moet hebben voor die ultieme romantische ervaring? Dit zijn dé hotels in Parijs met uitzicht op de Eiffeltoren.

Lees meer: alles over het uitzicht vanaf de Eiffeltoren.

Hotels in Parijs met uitzicht op de Eiffeltoren

Let op: voor ieder hotel geldt eigenlijk wel dat niet alle kamers uitzicht op de Eiffeltoren hebben, dus neem van tevoren contact op met het hotel.

#1 Hotel Balzac

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Dit schitterende hotel is gevestigd in het monumentale huis van de Franse schrijver Balsac, vlakbij de Arc de Triomphe. De inrichting is klassiek met moderne touches, dus reken op grote romantische bedden en Franse meubels in empirestijl.

#2 Hotel La Clef Tour Eiffel

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Dit moderne luxehotel ligt op loopafstand van de Eiffeltoren, net achter de heuvel Trocadéro. Met een wandeling van 900 meter ben je al bij de Eiffeltoren, maar ook de Arc de Triomph is niet ver weg.

#3 Le Metropolitan

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Dit boetiekhotel ligt dichtbij de Champs-Élysées én heeft een mastersuite met uitzicht op de Eiffeltoren. Het stijvolle interieur is ontworpen door een bekende Franse ontwerper. Het heeft een zwembad, een spa en een restaurant. Gasten krijgen zelfs een smartphone mee met belminuten en internet voor tijdens hun tijd in Parijs.

Metropolitan Hotel Parijs uitzicht Eiffeltoren

#4 Hôtel La Comtesse Tour Eiffel

Actuele prijzen en beschikbaarheid | La Comtesse is gehuisvest in een prachtig monument uit de negentiende eeuw op loopafstand van de Eiffeltoren. De romantische sfeer van zo’n historisch gebouw zie je ook teurg in het hotel zelf. De kunst in de grote zalen is prachtig!

#5 Hotel Muguet

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Muguet is iets minder duur dan de andere hotels in dit lijstje, maar zeker niet minder mooi ingericht. Het ligt dicht bij de Dôme des Invalides. Het hotel is modern en comfortabel en het ontbijt is inbegrepen.

Hotel Muguet Eiffeltoren

#6 Hotel The Peninsula

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Dit hotel is voornamelijk een aanrader vanwege het restaurant met panoramaview. Alle prachtige suites hebben een geweldig uitzicht over Parijs, maar het is vooral het hotel dat het ultieme uitzicht biedt: op de Eiffeltoren. Op het dak is een prachtig terras, een van de grootste van Parijs. Ook daar heb je een panorama over Parijs met uitzicht op de Eiffeltoren.

Hotel Peninsula Paris restaurant Eiffeltoren
Hotel Peninsula Paris restaurant Eiffeltoren

#7 Jardins Eiffel

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Dit sfeervolle hotel heeft een kleine, groene binnentuin met daaromheen de kamers. Een deel daarvan heeft balkon of raam met uitzicht op het beroemdste monument in Parijs. Het ontbijt is inbegrepen en wordt geroemd onder de gasten.

Jardins Eiffel

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: