Griekenland

Overnachten in Meteora

Overnachten in Meteora doe je in de leukste hotels en mooiste luxury hotels. Maar het is wel even zoeken tussen al het aanbod om die echt leuke plekjes te vinden. Als een van de mooiste bestemmingen in Griekenland – of misschien zelfs Europa – vind je in de dorpen Kastraki en Kalambaki aan de voet van het Meteora-gebied veel leuke accommodaties. Wij helpen je in deze blog om een keuze te maken. Waar precies moet je overnachten bij Meteora? En welke hotels zijn daar aanraders?

Booking.com

Waar ligt Meteora in Griekenland?

Meteora ligt centraal in het noorden van Griekenland. Vanuit Thessaloniki rijd je in nog geen drie uur naar Meteora en ook vanaf hoofdstad Athena is het maar iets meer dan vier uur rijden.

Dat maakt Meteora wat ons betreft wel een pittige dagtrip met zes tot acht uur vanuit Thessaloniki of Athene, maar het wordt zeker gedaan. Als je genoeg tijd hebt, raden we je aan om minstens een overnachting in Meteora te plannen. Of liever twee, zodat je ook een volle dag in het gebied kan doorbrengen.

Meteora kloosters | Meteora monasteries

Waarom Meteora een bezoek waard is

Meteora is als een van de mooiste bestemmingen in Griekeland absoluut de moeite waard. Gelegen in een spectaculair landschap van rotsformaties en rotspilaren kan je rekenen op prachtige vergezichten. De bijzondere kloosters hebben rijke decoraties, een uniek uitzicht en bijzondere architectuur die lijkt samen te smelten met de rotsen. Meteora is een unieke plek om te bezoeken die op iedere bucketlist thuishoort.

Leestip: een complete gids voor Meteora in Griekenland.

Een bezoek aan Meteora draait volledig om het spectaculaire landschap en de zes kloosters die daarin idyllisch op rotspunten balanceren. Sla daarom ook zeker de viewpoints niet over. Je komt ze vanzelf tegen als je de hoofdweg tussen de kloosters rijdt. We lezen vaak dat je alle kloosters moet bezoeken om Meteora optimaal te beleven en zelf bezochten we er dan ook vijf. Ons advies is om er twee te bezoeken en dan hebben Grand Meteora en Varlaam als grootste en meest uitgebreide kloosters onze voorkeur.

Ook raden we je aan om een wandeling in Meteora te maken, omdat je op die manier een mooier beeld van de rotsomgeving krijgt dan vanaf de drukkere autoweg waar zelfs grote touringcars rondrijden. Wij vonden de wandeling naar het (gesloten) Ypapanti-klooster een van de hoogtepunten van onze dagen in Meteora. De uitzichten waren onvergetelijk en we waanden ons even in het oude, geïsoleerde Meteora zoals het in haar hoogtijdagen was.

Roussanou

Overnachten in Meteora: de dorpen Kalambaka en Kastraki

Overnachten in Meteora doe je in Kalambaka of Kastraki, de twee dorpen die aan de voet van de Meteora-rotsen liggen. Vanaf beide dorpen heb je een goed uitzicht op de rotsen en de hangende kloosters die daarop torenen! Kalambaka – ook wel Kalampaka genoemd – is de grootste van de twee en heeft daarmee ook een lange straat vol hotels, hostel, restaurants, terrassen, bakkerijtjes en bars. Kastraki is wat kleiner en voelt daarmee ook wat authentieker aan.

De mooiste hotels in Kastraki

#1 Meteora Heaven and Earth Kastraki voor een luxehotel met stijlvolle en mooie appartementen. Iedere kamer heeft een eigen zithoek en een kitchenette om zelf te kunnen koken.

#2 Hotel Doupiani House met een mooie locatie in Kastraki. De chique en authentiek ingerichte kamers hebben vrijwel allemaal een geweldig uitzicht op de Meteora-rotsen en het Sint Nikolaos-klooster.

#3 Grand Meteora Hotel voor een fijn hotel in Kastraki met een eigen binnenzwembad. Het uitzicht op de Adrachti-rots en de rest van het rotsgebied worden geprezen in de enthousiaste reviews.

#4 Pyrgos Adrachti voor een van de populairste en meest geprezen accommodaties in Kastraki. Alle balkons en ramen van Pyrgos Adrachti hebben een prachtig uitzicht op de beroemde rotsen van de Meteora, omgeven door groene pijnboombossen.

De mooiste hostels en hotels in Kalampaka

#5 Divani Meteora Hotel met een centrale ligging in Kalambaka. Het hotel biedt een buitenzwembad, binnenzwembad en sauna, en heeft sfeervolle hotelkamers met houten vloeren en een veranda.

#6 Meteora Central Hostel aan de hoofdstraat van Kalambaka. Deze budgetvriendelijke optie om te overnachten in Meteora biedt eenvoudige, schone slaapzalen op een toplocatie.

#7 Dellas Boutique Hotel tussen Kastraki en Kalambaka in. Het sfeervolle gebouw van natuursteen en het heerlijke ontbijt zorgen voor lovende reviews van hotelgasten.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: