Mexico

De perfecte Airbnb bij Mahahual: uniek strandparadijs in Mexico

Kom je naar het stranddorpje Mahahual voor een hagelwit strand met palmbomen? Voor snorkelen in het prachtige koraalrif direct voor de kust? Voor een paar dagen heerlijk ontspannen en niks doen? Dan zal Mahahual je misschien teleurstellen. In deze blog vertellen we waarom wij Mahahual niet zouden aanraden, maar we hebben ook het perfecte alternatief aan de Costa Maya in Mexico gevonden via Airbnb en Booking.com: Cabanas Ecoturisticas Costa Maya.

Boekingstip: dit paradijsje kan je dus niet alleen via Airbnb, maar ook gewoon via Booking.com of Expedia boeken. Wij kozen daarom zelf voor Booking.com zonder de hoge servicekosten en strenge annuleringsvoorwaarden van Airbnb.

Tropisch alternatief voor Mahahual via Airbnb

Toegegeven: wij boekten deze slaapplek per ongeluk. We zochten een slaapplek in Mahahual en vonden iets aan de rand daarvan het fijnst. Maar we hadden niet door hoe ver deze Airbnb-cabanas wel niet van het dorp liggen. 35 minuten rijden is niet bepaald op loopafstand. Maar het was iedere kilometer waard!

Verwacht geen luxe resort. De huisjes zijn erg basic, zonder stopcontacten en met een koude douche (met wat zoutig water). Het bed was krap, zeker voor Sebastiaan met zijn 2 meter. Dat was zeker niet wat wij hadden gehoopt, maar het voelde uiteindelijk als een onlosmakelijk onderdeel van een fantastische off the grid-ervaring.

Want de locatie had niet beter gekund. De gasten van de cabanas hebben het prachtige strand helemaal voor zichzelf. Geen beachclub met ligbedjes rij aan rij zoals in Mahahual zelf, maar eindeloze rijen palmbomen en rust. Er staan (lig)stoelen in de schaduw van de palmbomen die je vrij kan gebruiken. Net als de kajakken en de snorkelsetjes. En die snorkelset wil je gebruiken! Net als in Mahahual ligt het koraal hier vlak voor de kust. Vanaf het strand snorkel je dus binnen een paar minuten tussen de roggen en kleurrijke vissen. Het was prachtig!

Ook de sfeer maakte dit tot een van onze favoriete plekjes in Mexico. Wij kwamen hier aan het eind van het jaar en maakten hier een van de meest memorabele jaarwisselingen mee. Iedere avond wordt er heerlijke community style diner geserveerd met de vis van die dag (voor 250 pesos p.p.). Dat community gevoel is ook helemaal geslaagd. Er wordt gitaar gespeeld en gezongen, ergens anders wordt gekletst en ondertussen wordt een kampvuur aangestoken. Wij sloten 2019 af met een fantastische groep mensen rond een kampvuur tussen de palmbomen op een bountystrand. Is er een beter manier om een nieuw jaar te beginnen?

Wij betaalden in het hoogseizoen een prijs van 131 euro voor twee nachten. Kijk hier voor de actuele prijzen voor de strandhuisjes. Het overdadige ontbijt (er waren ook pancakes!) is overigens net als de kajaks en snorkelsets bij de prijs inbegrepen.

Cabañas Ecoturisticas Costa Maya

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: