Nederland

Bijzonder overnachten in de Bossche Kraan

Op nog geen uur rijden van onze thuisstad Rotterdam mogen we logeren in een ‘hotel exceptionnel’ net buiten het centrum van Den Bosch: we slapen in een hijskraan! De Bossche Kraan met uitzicht over de Dieze is een van de meest bijzondere overnachtingen in Nederland. Een unieke ervaring voor jouw staycation in eigen land of een stedentrip naar Den Bosch.

Bijzondere overnachting Den Bosch | Bossche Kraan in Den Bosch door The Orange Backpack

Bijzonder overnachten in een luxe hotelkamer in een hijskraan

Net buiten het centrum van Den Bosch en aan de oever van de Dieze ligt de hippe Tramkade met toffe hotspots én een wel heel bijzondere slaapplek. Wij parkeren onze auto aan de overkant van de Dieze – want gratis – en lopen langs de hotspots naar de kraan. Vanaf beneden is het moeilijk om je voor te stellen dat in dat bakje daarboven een luxe hotelkamer zit.

We checken zelf in – wel zo coronaproof in deze tijden – met onze eigen cijfercode. Boven de trap wacht een comfortabele en luxe hotelkamer. Het kraanhuisje is hip en warm ingericht met zware gele gordijnen, een zitje, groot en comfi hotelbed en een klein keukenblokje. Over ieder detail is nagedacht. Er staan verse bloemen op de tafeltjes en alles is even stijlvol en met zorg ingericht.

En wist je dat de hijskraan ook nog kan bewegen? Ja, dat kan je zelf doen! Helemaal in stijl in de bestuurscabine zelf of met knopjes naast je bed. Zo bepaal je vanuit je bed zelf je uitzicht! Al is het uitzicht op de parkeerplaats van de Gamma niet echt een aanrader en kijk je waarschijnlijk het liefst uit op de Dieze en de street art.

Bijzondere overnachting Den Bosch | Bossche Kraan in Den Bosch door The Orange Backpack

Lekkers, borrelen en ontbijt

Het keukentje is ook een fijne aanvulling. Je kan er niet koken, maar wel zelf koffie en thee zetten en er is servies en glaswerk voor een thuisborrel of ontbijtje. En die borrel ging bij ons meteen na aankomst van start. In de koelkast stonden twee speciaalbiertjes van de lokale brouwerij naast de Bossche Kraan, een fles bruiswater en Lemonade-drankjes. Tel daarbij een zakje chips, fruitschaal, schaal M&M’s, chocola en een flesje wijn op en je voelt je compleet verwend.

Op onze tweede ochtend werd daar nog een uitgebreid ontbijt aan toegevoegd. Verse jus, heerlijke broodjes, eitjes, beleg, kaasplankje én poffertjes: een heerlijk begin van de dag! Maar misschien boek je liever geen ontbijt bij en duik je graag Den Bosch in voor een fijn ontbijtje bij een van de leuke breakfast spots. Bij de Bossche Kraan staan twee fietsen voor je klaar, dus je bent zo in het centrum. Aanraders voor ontbijt zijn CoffeeLab tegenover het station (tip: bestel lazy breakfast voor een compleet ontbijt met drankjes voor nog geen € 10), Creme Den Bosch, het populaire Nom Nom of Drab Coffee.

Bijzondere overnachting Den Bosch | Bossche Kraan in Den Bosch door The Orange Backpack

Den Bosch verkennen vanuit de Bossche Kraan

Het verkennen van Den Bosch is een must als je in de Bossche Kraan slaapt. Met de fietsen ben je er in een paar minuten, maar wij kozen ervoor te lopen en vrijwel alles is ook gewoon op loopafstand bereikbaar. Naast alle leuke hotspots en winkeltjes bezochten wij Het Noordbrabants Museum om de herfsregen te ontlopen. En wist je dat niet ver van de stad ook twee kastelen te bezoeken zijn? Iets ten noorden van Den Bosch ligt Kasteel Ammersoyen en iets zuidelijker Kasteel Heeswijk.

Maar erg ver hoef je eigenlijk niet vanuit de Bossche Kraan om je te vermaken. Op de Tramkade zelf kan je borrelen met lokale biertjes bij de Bossche Brouwers en Barkade is een tip voor Aziatische streetfood en gamen in de arcade. Beide hotspots liggen direct naast de hijskraan, dus je hoeft het centrum niet eens in om op pad te gaan.

De Bossche Kraan is daarmee een heerlijke uitvalsbasis voor een stedentrip naar Den Bosch, maar ook op zichzelf een unieke bestemming voor een bijzonder nachtje weg!

Bossche Kraan

uniek overnachten in een hijskraan

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: