De beste koffiespots in Londen (met kaart)

Soms heb je plotseling zin in een lekkere espresso. Vooral als je alweer uren aan het struinen bent door een stad. Londen staat bekend om al haar geweldige winkels, restaurants en koffiebarren. Maar Londen is ook groot… Hoe vind je een goede espresso in Londen?

Wij hebben de beste koffiebarren op een rijtje gezet, zodat jij op elk moment gemakkelijk kunt zien waar de dichtstbijzijnde perfecte koffie te vinden is.

Kijk op de kaart, of klik op de button om de lijst op je eigen Google Maps te volgen!

Mijn persoonlijke favorieten voor espresso in Londen heb ik afgelopen weekend nog opgezocht. The Four Corners, Monmouth, Monocle en Allpress schenken niet alleen de beste koffie, maar zijn ook nog eens erg fijne spots om van je koffie te genieten.

The Four Corners vind je op de South Bank. Dat was dus vlakbij de Airbnb waar wij afgelopen weekend sliepen! Om de hoek vind je The Graffiti Tunnel in de Leake Street Arches met de tofste graffitikunst.

Overal in Londen kom je Monmouth tegen. Het wordt vrijwel overal geserveerd. Maar als je naar de enige echte koffiebar van Monmouth wil, moet je om de hoek van Neal’s Yard. Welke straat precies? De Monmouth Street natuurlijk. Neal’s Yard is overigens ook een erg gezellige plek voor ontbijt of lunch, maar wees op tijd voor een tafeltje bij een van de vele restaurantjes.

Monocle vind je iets boven het centrum in een erg karakteristiek wijkje. De koffie is zo populair dat dit kleine koffietentje op veel bezoekers kan rekenen. Wij combineerden ons bezoek aan Monocle met een fietsrondje door de wijk om de mooie huizen te bekijken. Wil je weten hoe je zo’n fiets gratis huurt? Check deze blog!

Mijn zondagochtend in Londen begin ik het liefst bij Allpress in Shoreditch. Bezoek eerst de flower market op Columbia Road en regel daarna een tafeltje bij dit kleine koffietentje voor ontbijt. Mijn favoriete ontbijt: Eggs & Soldiers met een soort wentelteefjes om in je eitje te dippen.