Nederland

Bijzonder overnachten in Noord-Holland in een oude olieketel op een eiland

Als je op zoek bent naar een bijzondere overnachting in Noord-Holland, dan moet je op Happy Island in Oude Meer zijn. Op dit privé-eiland staat een oude olieketel die verbouwd is tot comfortabel en kleurrijk vakantiehuisje. Hoewel je vlakbij Schiphol bent en in de verte zelfs de verkeerstoren kan zien, voel je je op Happy Island ver weg van de Randstad, nadat je het vasteland achter je hebt gelaten en de boot hebt genomen naar jouw eilandhuisje. Wij mochten twee nachtjes komen logeren en kunnen je nu alles vertellen over deze bijzondere overnachting in Noord-Holland.

Happy Island | Bijzonder overnachten in Noord-Holland
Happy Island | Bijzonder overnachten in Noord-Holland

Bijzonder overnachten in Noord-Holland

Vlakbij Amsterdam mogen wij logeren op een bijzonder plekje in Noord-Holland: een privé-eiland in Oude Meer met unieke overnachtingen. Als we onze auto aan de kade parkeren, bellen we eigenaren Michel en Daisy. Ze komen ons ophalen met hun pontje en brengen ons naar het eiland waar ze ook zelf wonen. Naast hun huis stond een oude olieketel om de kassen te verwarmen en die hebben ze omgebouwd tot het vakantiehuisje waar wij twee nachten komen slapen.

Het kleurrijke eiland met ruime tuin – helaas sneeuwt en regent het deze aprilweek – heeft een al even kleurrijke olieketel staan. Binnen merk je haast niet meer dat dit ooit een ketel was. Alleen de bijzondere ronde vorm herinnert je daar nog goed aan. Je zou denken dat dat moeilijk inrichten en indelen is, maar alles in de ketel voelt juist heel logisch en ruim aan. Hoewel het maar een klein huisje is, voelen we dat absoluut niet zo!

Happy Island | Bijzonder overnachten in Noord-Holland

Ons huisje heeft twee verdiepingen. Op de begane grond is een gaskachel, keukentje, (slaap-)bank en ronde eettafel. Alles is even mooi ingericht met warm geel als focuskleur en knusse details. De keuken is niet ruim en heeft maar een kleine koelkast, maar voldoet precies om twee dagen zelf ons eten klaar te maken.

Met een trappetje klim je naar boven en daar is de kleurrijke tuin teruggebracht tot een soort bruidssuite: een groot bed met veel kussens en alles in het wit. Nog altijd is alles ronder dan rond en het is knap hoe daar ook een ruime, open badkamer is toegevoegd.

Happy Island | Bijzonder overnachten in Noord-Holland

Het Happy Island in Oude Meer

Slapen op een privé-eiland maakt deze plek een bijzondere ervaring. Zodra je het vasteland achter je laat, ben je even helemaal weg. Extra leuk is dat je een eigen roeibootje bij je verblijf krijgt, maar op Happy Island zijn ook bijvoorbeeld kano’s beschikbaar. Het is dan ook een must om het natuurgebied rondom het eiland te verkennen vanaf het water.

Wij kregen de Geluksroute mee om uit te proberen vanuit ons bootje. Deze route leidt je door het natuurgebied door smalle waterwegen en naar grote poelen, terwijl je via een audiotour wat te horen krijgt over het gebied én wordt geprikkeld om stil te staan bij het nu. Op verschillende gelukspunten wordt iets verteld over geluk en hoe je dan kan opzoeken door echt in een moment op te gaan. Een leuke en originele manier om door het natuurgebied te varen!

En is het water echt helemaal jouw ding? Dan wil je misschien wel het gloednieuwe kampeervlot van Happy Island boeken, waarmee je echt op het water kampeert en rondtrekt.

Olieketel op Happy Island

bijzonder overnachten in Noord-Holland

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: