Reistips

Fotofabriek review: wij gaven een fotoboek cadeau (met kortingscode)

Als je een half jaar op reis gaat met je baby en peuter en de grootouders dus alle ontwikkelingen van die periode moeten missen, dan heb je wat goed te maken. Nou hebben we afgelopen winter vrijwel dagelijks foto’s en reisupdates gestuurd en werd er wekelijks gevideobeld vanuit Spanje, Portugal en Marokko, maar we scoorden helemaal punten met een mooi fotoboekcadeau. Wij mochten namelijk van Fotofabriek haar duurzame Grønn fotoboek testen en maakten daarvan een prachtige bundel met reisfoto’s van onze twee kleine reizigers. Lees in deze blog onze uitgebreide Fotofabriek review (en scoor 15% korting met onze kortingscode!).

Fotoboek Fotofabriek Review

Waarom wij kiezen voor Fotofabriek

Fotofabriek staat bekend om hun uitstekende kwaliteit en snelle service. Ze zijn trots op het feit dat ze als beste uit de fotoboekentest van AVROTROS Radar zijn gekomen. In dit vergelijkingsonderzoek uit 2015 kwam het standaard fotoboek van Fotofabriek als topfavoriet, waarbij vooral de prijskwaliteitverhouding werd geprezen.

Het productieproces is volledig in eigen huis. Dat stelt Fotofabriek in staat om een constante hoge kwaliteit te waarborgen en snel te leveren. Exclusieve fotoboeken hebben maximaal vijf werkdagen productietijd nodig en dat is veel sneller dan dat wij gewend zijn.

Wat wij heel bijzonder vinden is de unieke servicegarantie van Fotofabriek. Heb jij een fout gemaakt in je fotoboekontwerp, zoals een typfout of verkeerde foto? Zij drukken eenmalig het product kosteloos opnieuw. Wij snappen wel dat de klanttevredenheid met dat soort garanties ontzettend hoog is.

Kortom, met dat soort informatie begrijp je dat wij direct enthousiast waren, toen Fotofabriek ons vroeg om hun Grønn-fotoproduct te testen!

Fotoboek Fotofabriek Review

Uniek duurzaam fotoboek

Wij maken een Grønn fotoboek, de duurzame keuze van Fotofabriek. Dit fotoboektype is onderdeel van de Grønn-productlijn, die speciaal is ontwikkeld om een positieve impact op het milieu te hebben. De Grønn Fotoboeken worden geproduceerd in Groningen en de naam ervan verwijst dan ook naar zowel ‘groen’ als ‘Grunn’ (Gronings voor Groningen).

Deze fotoboeken zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar hebben ook een heel eigen esthetiek. Ze worden gemaakt met een hardcover linnen omslag en voor het binnenwerk is een speciale papiersoort gebruikt. Dit papier is gerecycled en onbewerkt. Er komen dus geen chemische stoffen aan het productieproces te pas. De fotoboeken worden verpakt en verzonden zonder plastic. Zelfs de machine in de Groningse fabriek draaien grotendeels op groene stroom. Groen, groen, gronn dus!

Net als andere fotoboeken zijn ook die van de Gronn-lijn in verschillende afmetingen en formaten verkrijgbaar. De boeken hebben standaard 24 pagina’s, wat je kan uitbreiden tot wel 200 pagina’s.

Fotoboek Fotofabriek Review

Fotofabriek review: wat vinden wij van ons fotoboek?

Een fotoboek maken bij Fotofabriek is niet moeilijk. We selecteerden het gewenste boektype, kozen voor een template, vulden het pagina-aantal aan tot veertig en uploadden onze foto’s. Zelfs het vullen van het fotoboek kan je vervolgens automatisch laten verlopen, maar wij kozen liever zelf welke foto waar te plaatsen. Zo’n fotoboek maken is ook de perfecte kans voor wat extra nagenieten en dat doe je het beste foto voor foto.

Niet heel veel later hadden wij het fotoboek al in huis. De levering is inderdaad zo snel als wordt beloofd. Vooraf hadden wij ons niet tot in detail verdiept in de bijzondere esthetiek van het Grønn fotoboek, dus als eerste viel ons dit op.

De bijzondere, duurzame papiersoort is gerecycled en helemaal onbewerkt. Er zijn geen bleekmiddelen gebruikt, waardoor het papier minder wit is dan je gewend bent en je zelfs de vezels kan zien. De textuur is daardoor wat ruw. Op de eigen website omschrijft Fotofabriek het als een rauwe uitstraling. Wij vinden het zelfs een wat vintage look hebben!

Ook de kaft is met een linnenlook anders dan anders. Ons fotoboek heeft geen glimmende, strakke afwerking, maar een rauwe en meer natuurlijk voelende omslag.

Kortom: met een Grønn-fotoboek heb je een duurzaam verantwoorde en heel bijzondere reisherinnering in huis. Misschien is de esthetiek niet iedereens smaak, maar als rauw, vintage en linnen je aanspreken, is dit zonder meer de beste keuze voor jou.

Oh, en natuurlijk ook niet onbelangrijk: wat vonden opa en oma van hun fotoboekcadeau? Oma kreeg vochtige ogen en opa gaf het boek een prominente plek in hun kast. Missie geslaagd!

Kortingscode Fotofabriek

Wil je nou ook zo’n duurzaam fotoboek? Die scoor je nu met 15% korting! Gebruik de Fotofabriek kortingscode theorangebackpack15. De code is geldig op alle soorten Grønn-boeken en t/m 16-05-2024).