Reistips

Onze Sunnycars review met handige tips

Op verre bestemmingen geeft een huurauto je alle vrijheid. Je komt overal op je eigen tempo en je bent niet afhankelijk van het plaatselijke OV. Een grote boekingssite op het gebied van autoverhuur is Sunnycars, bekend om het gemak van haar unieke ‘all inclusive’-formule. Hoe werkt deze all-in boekingssite en wat zijn onze ervaringen? In deze Sunnycars review vertellen we over onze eigen ervaringen en waar je op moet letten. We nemen dus ook de aandachtspunten mee van deze boekingssite. Scan onze blog op de reviews die jij nodig hebt, of lees ‘m op je gemak door.

Zo kun je ons een stukje helpen

Besluit je om te boeken via Sunnycars? Wij krijgen een commissie als je dat via onze links doet. Zo kunnen wij handige reisinfo blijven delen zodat je niet alles zelf hoeft uit te vogelen. Je betaalt geen hogere prijs als je Sunnycars via ons boekt.

Rondreis IJsland | Roadtrip Iceland | The Orange Backpack

Wat kun je verwachten als je boekt bij Sunnycars?

Wie nog geen doorgewinterde reiziger is, moet soms even slikken als ze ziet wat er bij autoverhuur komt kijken. Eerlijk is eerlijk: Sunnycars heeft daar slim op ingespeeld met haar onderscheidende formule. Via Sunnycars huur je ‘all inclusive’ een auto, dus inclusief belasting en verzekeringen. Geen gedoe, geen kosten achteraf.

Je kunt Sunnycars zien als tussenpartij: via hen huur je bij een lokale autoverhuurder. Deze verhuurt aan jou via Sunnycars. Alle auto’s worden verhuurd via betrouwbare, lokale verhuurders. Zij zijn door Sunnycars geselecteerd om via Sunnycars auto’s te mogen verhuren. Op deze manier heeft Sunnycars ook een heel groot aanbod weten te realiseren en zijn ze in vrijwel alle landen actief!

Bekijk hier in welke landen je via Sunnycars je auto kan huren.

Verder vonden wij Sunnycars heel makkelijk werken:

 • Vul je aankomst, bestemming en vertrek in
 • Je krijgt nu alle beschikbare huurauto’s te zien
 • Filter de huurauto op jouw specifieke wensen
 • Kies op een hogere of lage waarborg (met een hogere waarborg heb je meer keuze)
 • Boek jouw gewenste auto en vul alle gegevens in

Reizigers in Mexico: opgelet

Wij hebben ervaren dat het voor een auto huren in Mexico niet makkelijk is om een betrouwbare verhuurder te vinden. De extra kosten kunnen uitvallen tot zo’n 15 euro per dag. Sunnycars heeft in Mexico wél een paar goede verhuurders geselecteerd. Voor Mexicoreizigers raden we Sunnycars dus absoluut aan.

Roadtrip Montenegro

Zijn wij prettig vertrokken met Sunnycars?

Wij zijn tot nu toe altijd vlot weggereden met Sunnycars. Dat mag ook wel, want dat beloven ze ook. Je betaalt immers voor ‘all inclusive’. Sunnycars staat voor zorgeloos een auto huren. Bij aankomst op je bestemming kun je dus snel wegrijden bij jouw Sunnycars verhuurder.  

Mocht zich er een probleem voordoen, dan heeft Sunnycars trouwens een betrouwbaar servicenummer. Wij hebben dit zelf (nog) niet meegemaakt tijdens onze reizen, maar op sommige locaties spreken de verhuurders niet geweldig Engels of kom je toch met onverwachte vragen te zitten. Sunnycars lost dit snel voor je op.

Tip: Geen zin om in de rij te staan? Je kunt vooraf online inchecken om extra snel te vertrekken met je Sunnycars huurauto!

Roadtrip Iceland

Prijsreview Sunnycars: is Sunnycars goedkoop of juist niet?

Hier zijn we eerlijk over: Sunnycars is niet de voordeligste. Als je zoekt naar voordelig, moet je niet een all inclusive-formule willen gebruiken. Het risico is dan wel dat je achteraf of al bij het ophalen van je auto voor onverwachte kosten komt te staan. De kans bestaat dat je daarmee uiteindelijk duurder uit bent.

Sunnycars is dan misschien niet de goedkoopste, wel is het een transparante boekingssite. Wij vinden het een ontspannen manier om een auto te huren en hebben nooit een hoge rekening achteraf ontvangen. En dat comfort vinden wij heel wat waard. Als je de all inclusive formule van Sunnycars met andere aanbieders vergelijkt, komt Sunnycars er qua prijs zeer gunstig uit.

Roadtrip

Extra service: auto huren zonder creditcard

Het is een feit dat je vaak een creditcard nodig hebt om de borg voor een huurauto te voldoen. Wat veel mensen echter niet beseffen, is dat dit in de meeste gevallen de persoonlijke creditcard van de hoofdbestuurder moet zijn om de auto daadwerkelijk mee te krijgen. Het is vervelend als de hoofdbestuurder geen creditcard heeft, maar er is goed nieuws voor reizigers zonder creditcard. Als een van de weinige autoverhuurbedrijven biedt Sunnycars de optie om een auto te huren zonder creditcard. 

Tip: een goedkope of gratis creditcard is ook makkelijk te regelen voor jouw reis.

Hoewel veel autoverhuurbedrijven een creditcard als standaard vereisen, weet Sunnycars dat niet iedereen hierover beschikt. Het zou jammer zijn als dit het huren van een auto in de weg staat. Sunnycars heeft daarom twee manieren bedacht waarmee je zonder creditcard toch een auto kunt huren. Deze mogelijkheden kun je gemakkelijk vinden tijdens het reserveringsproces, onder de ‘populaire filters’ door te kiezen voor ‘Huren zonder creditcard’.

Eén van de oplossingen is de Geen Waarborg service van Sunnycars, waarbij zij garant voor je staan. Dit betekent dat je ter plaatse geen borg hoeft te betalen. De tweede mogelijkheid is het kiezen van een auto waarbij je de mogelijkheid hebt om de borg contant te betalen. 

Hier lees je alles over het huren zonder creditcard via Sunnycars.

Roadtrip Lofoten

Review van de all inclusive formule van Sunnycars: wat is er inbegrepen?

Waar Sunnycars zich mee onderscheidt is vooral de all inclusive formule die garant staat voor onbezorgd een auto huren. Dat wil zeggen dat er geen kosten in de ‘kleine lettertjes’ staan die je achteraf moet betalen. Dit gaat om kosten zoals lokale belastingen, verzekeringen of extra kilometers. Hier vind je wat er allemaal inbegrepen is in de all-inclusive autoverhuur van Sunnycars.

Wij hebben ervaren dat dit inderdaad een relaxed gevoel geeft. Een klein nadeel is dat Sunnycars daardoor niet de goedkoopste manier is om een auto te huren. Aan de andere kant betaal je bij sommige andere autoverhuurders sommige kosten pas achteraf. Zo’n verrassing voelt onprettig en is uiteindelijk vaak net zo prijzig. 

Verzekeringen

Bij een comfortabele all-inclusive formule als Sunnycars zitten alle noodzakelijke verzekeringen natuurlijk gewoon inbegrepen. Denk aan een uitgebreide WA-verzekering, maar ook een verzekering tegen diefstal en schade.

Onbeperkte kilometers

Bij veel autoverhuurders geldt een maximum aantal kilometers dat je mag rijden met de auto. Bij Sunnycars krijg je altijd onbeperkte kilometers. Betaal je misschien iets meer voor, maar het is wel zorgeloos. Zonder onbeperkte kilometers betaal je zodra je over de limiet heengaat, per kilometer bij.

Eerlijke tankregeling

Zover wij hebben meegemaakt, hanteert Sunnycars een “vol-vol” tankregeling voor de huurauto’s. Ze garanderen jou dat je een huurauto met een volle tank krijgt. Van jou wordt verwacht dat je de auto dan ook weer met een volle tank terugbrengt. Bij het verhuren van de auto brengt jouw Sunnycar verhuurder een borgsom in rekening voor de brandstof. De verhuurder betaalt jou de borgsom terug als je de auto volgetankt terugbrengt.

24/7 Sunnycars service

De zorgeloze formule van Sunnycars staat bekend om een goede 24/7 klantenservice. Zij lossen alles omtrent Sunnycars snel voor je op, mocht zich onverhoopt een probleem voordoen.

Let op: het is geen ANWB of pechhulp. De klantenservice kan je adviseren bij pech onderweg, maar kunnen het probleem niet direct voor je oplossen. Hiervoor moet de autoverhuurder bereikbaar zijn.

Niet bij de prijs inbegrepen: tolwegen

De tolwegen in een land zoals Spanje, Italië en Portugal moet je helaas zelf betalen. Wel rijd je een stuk makkelijker met een tolkastje op de auto. Via dit kastje worden bij de tolhekjes automatisch de kosten van jouw creditcard afgeschreven. Het is dus handig als jouw lokale Sunnycars verhuurder je dit aanbiedt, want dan hoef je het zelf niet meer te regelen. Geen nee zeggen dus!

Extra services

Een auto huren via Sunnycars betekent all-in. Wie wil kan voor nog een extra stukje maatwerk gaan en extra services bijboeken. Hier zijn extra kosten aan verbonden, maar dit zie je duidelijk vooraf bij het boeken. Geen verrassingen achteraf. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Grensoverschrijding
 • Kinderzitje
 • GPS
 • Minimum- en maximumleeftijd aanpassen
 • Sneeuwkettingen
 • Winterbanden

Hier vind je alle mogelijke extra’s bij Sunnycars.

Roadtrip Jasper Canada

De all-in verzekeringen van Sunnycars

Bij Sunnycars zit een WA verzekering altijd standaard bij het huren inbegrepen. Vinden wij heel fijn, want zo krijg je niet te maken met torenhoge kosten bij een ongeval. Meestal gebeurt er natuurlijk niets, maar Sunnycars speelt op zeker. Dit is ook verplicht, maar niet alle autohuur partijen bieden het ‘all inclusive’ aan.

Eigen risico

Verzekeringen kennen vaak een eigen risico. Zit hier dan toch een addertje onder het gras? Niet bij Sunnycars, want een eventueel eigen risico is bij je all inclusive-huurauto inbegrepen. Zelfs als jij een eigen risico moet betalen, dan betaalt Sunnycars die terug.

Extra hoge WA-verzekering van Sunnycars

Bij een auto via Sunnycars zit niet alleen standaard een WA-verzekering. De WA-dekking bij Sunnycars is standaard verhoogd. Hiervoor hebben zij gekozen omdat sommige landen ver onder de Nederlandse standaarddekking van 5 miljoen euro zitten. Dit geldt voor onder meer de USA, Zuid-Afrika, Canada en Griekenland. Dat vindt Sunnycars niet goed genoeg voor haar huurders, dus is de WA-verzekeringsdekking standaard extra hoog.

Aandachtspuntje WA-verzekering Sunnycars

Je betaalt bij Sunnycars voor de complete en verhoogde WA verzekering. Je hoeft dus geen verzekering meer ter plaatse af te sluiten. Toch kan er op het contract dat de verhuurder je geeft, nog wel extra’s worden aangeboden. Deze contracten zijn vaak in het Engels. Wij komen deze termen soms tegen:

 • ALI (additional liability Insurance)
 • LIS (liability insurance supplement)

Dit zijn twee aanvullende dekkingen voor je WA verzekering. Sunnycars heeft dit al voor je geregeld, dus sluit deze twee verzekeringen niet af.

Schadeverzekering Sunnycars

Voor de iets te avontuurlijke momenten op reis is een schadeverzekering handig. Met een schadeverzekering bedoelen we dat je verzekerd bent voor glas-banden-bodemschade. Deze verzekering zit inbegrepen bij Sunnycars: geen zorgen dus. Als je schade maakt, betaal je dit ter plekke aan de verhuurder. Achteraf kun je het bedrag claimen bij Sunnycars. Lees hier meer over de schadeverzekering van Sunnycars en hoe dit precies werkt.

Diefstalverzekering Sunnycars

Gelukkig hebben wij nog nooit meegemaakt dat onze huurauto gestolen werd. Wat we wel fijn vinden, is dat je er bij Sunnycars altijd voor verzekerd bent. Mocht de huurauto onverhoopt gestolen worden, dan gebeurt het volgende:

 • De plaatselijke autoverhuurder brengt een borgsom in rekening
 • Je betaalt de borgsom
 • De customer care afdeling betaalt jou zo snel mogelijk de borg terug.

Laat je huurcontract aanpassen als je de volgende begrippen ziet staan: Theft protection, TP, STP, Theft Waiver of TPC. Dit zijn autodiefstalverzekeringen. Je hebt deze verzekering al betaald bij Sunnycars! 

Geen inzittendenverzekering bij Sunnycars

Handig om te weten is dat een inzittendenverzekering niet onder je WA verzekering valt. In de meeste gevallen valt deze verzekering namelijk onder je eigen reisverzekering. Bij Sunnycars ben je voor al het nodige verzekerd, waarbij een SVI (schadeverzekering inzittenden, ook wel PAI of Personal Accident Insurance genoemd) dus doorgaans niet nodig is. We raden je aan om vooraf je reisverzekering even te checken (sowieso een aanrader je reis). Zo weet je altijd op welke verzekering je aanspraak kunt maken.

Pech onderweg: wat nu?

We hebben nog nooit pech gehad met een Sunnycars auto, maar het kan natuurlijk gebeuren. Wij vinden het een fijn gevoel dat sleepkosten en hulp vergoed worden. Let wel op het volgende:

 • Bel altijd naar je lokale verhuurder bij autopech. Deze stuurt je een monteur. In andere gevallen kun je te maken krijgen met hoge kosten.
 • Zet het nummer van de verhuurder vooraf in je telefoon.
 • Laat het huurcontract aanpassen als je begrippen zoals ‘roadside assistance’ ziet staan. Hiervoor ben je al verzekerd bij Sunnycars.
roadtrip iceland | rondreis ijsland

Nadelen? Review van de Sunnycars auto’s

Geen onbelangrijke vraag die veel reizigers hebben, is of je een goede auto krijgt. Ja, je krijgt een goede auto bij Sunnycars. Maar hier zit ook wel een klein nadeel van Sunnycars.

Wel weten we er vanuit autoliefhebbers een kritiekpuntje is. Je krijgt namelijk niet altijd auto die op de website verschijnt. Als wij bijvoorbeeld een Renault Clio boeken, kunnen we toch een andere auto krijgen. Dan is dit een vergelijkbare auto, maar niet de Renault Clio. Wij vinden dit geen probleem, maar sommige liefhebbers willen graag een bepaald merk of model uitproberen.

Je boekt dus niet (altijd) voor een specifieke auto, maar je krijgt een auto uit een bepaalde ‘range’. Er staat daarom in kleine lettertjes ‘of soortgelijk’ achter desbetreffende auto. Je krijgt uiteraard wel een auto met het comfort waarvoor je betaald hebt.

Handig om te weten

Bij sommige locaties kun je inmiddels wél een specifieke auto huren. Je reserveert dan een bepaalde auto (merk en model) die je ook krijgt. Hou er ook rekening mee dat je een sterkere auto nodig hebt als je in bergachtig gebied gaat rijden. Onze ervaring is dat je ook dat bij Sunnycars uiteindelijk voor de beste prijs kunt doen.

Roadtrip Toscane

Conclusie Sunnycars review

Wij zijn altijd heel tevreden geweest over Sunnycars. Vooral de all-in formule is prettig. Waar je bij veel autoverhuurpartijen je verzekeringen moet checken, huur je bij Sunnycars all-in. Dat betekent dat:

 • Je in alle gevallen WA én WA extra verzekerd bent
 • Je verzekerd bent voor diefstal, schade en wegslepen
 • De wegenbelasting al inbegrepen is
 • Onbeperkte kilometers
 • Eerlijke tankregeling

Wel jammer is dat je niet altijd de exacte auto meekrijgt, die je hebt geboekt. Een aandachtspuntje vinden we ook dat je goed je verzekeringscontract moet checken bij de lokale verhuurder. Er kunnen namelijk verzekeringen op staan die Sunnycars al voor jou geregeld heeft. Mocht je hier niet uitkomen, bel dan de Sunnycars klantenservice. Want die is erg goed!

Dus: zorgeloos een auto huren? Absoluut! Blijf wel altijd oplettend met je lokale huurcontract.

Tip: op de Sunnycars boekingssite vind je handige blogs met autohuur tips!

Vraag aan jou

Wij zijn over het algemeen heel tevreden over Sunnycars. Voor ons is dit al jaren een vaste basis. Wil je graag boeken bij Sunnycars? Als je dit via ons linkje doet, help je ons geweldig. Wij krijgen dan commissie van Sunnycars en zelf betaal je niks extra’s. Dankjewel!

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: