Rusland

Overnachten in Sint-Petersburg: de 8 mooiste hotels en hostels

Voor jouw trip naar de stad met de honderden kanalen, pastelkleurige paleizen en kathedralen met torentjes zoek je natuurlijk ook de beste slaapplek. Locatie is hierbij het sleutelwoord. Want de metro van Sint-Petersburg is top, maar de meeste highlights zijn op loopafstand van elkaar. Zorg daarom voor een hotel of hostel in het hartje centrum, dus rondom de Novsky Prospect. Ik geef je tips voor de mooiste hotels en hostels in Sint-Petersburg!

8 tips voor hotels en hostels in Sint-Petersburg, Rusland

#1 Friends by the House of Books

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Op nog 100 meter van de Nevsky Prospect de locatie van dit hotel/hostel on point. Er zijn tweepersoons-, maar ook familiekamers. Alles even kleurrijk en stijlvol ingericht. Dit soort interieurs kunnen mij echt over de streep halen om te boeken. Scroll door de foto’s van Booking.com en je snapt meteen wat ik bedoel!

#2 Hotel Wow

Actuele prijzen en beschikbaarheid | De comfort van dit strakke en stijlvolle hotel is top. De sfeer van boutique hotel, maar dan voor een goede prijs. Bij Wow vind je betaalbare luxe op de Nevsky Prospect zelf.

#3 Antique Hotel Rachmaninov

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Stiekem word ik dus alleen al blij van zo’n heerlijke Russische hotelnaam. Maar het midrange hotel zelf is ook fantastisch. Het ‘antique’ duidt op de stijl van het interieur. Helemaal klassiek en antiek, dus precies zo romantisch als de stad van de Romanovs zelf!

#4 Baby Lemonade

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Dit hostel is volledig ingericht in ’60-stijl. Denk aan neonkleuren, vrolijk behang en flower power vibe. Het design hostel heeft overigens niet alleen slaapzalen, maar tweepersoonskamers voor wat meer privacy.

#5 Chickadee Hostel

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Dit hostel ligt misschien iets buiten het historisch centrum – check onze kaart hierboven voor de exacte locatie – maar is zo stijlvol. De prijs is al net zo mooi. En dat is inclusief Russisch ontbijt.

#6 Fontanka River View Hostel |

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Een van de best geprijsde hotels en hostels in Sint-Petersburg. Er zijn slaapzalen, maar ook basic tweepersoonskamers. En de naam verklapte al wel dat je uitzicht hebt op een van de kanalen, toch?

#7 InBox Capsule Hotel |

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Heb je al wel eens in een capsule geslapen? Dat is een belevenis op zich. En in Sint-Petersburg beschikbaar in het historisch centrum in dit hostel.

#8 Demetra Art Hotel

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Sint-Petersburg heeft natuurlijk een geschiedenis van juwelen, bals en paleizen. Mocht je wat meer budget hebben, dan zal het stadspaleis Demetra Art Hotel een perfecte keuze zijn. Voor kunstliefhebbers zal Demetra aanvoelen als thuiskomen. In dit stadspaleis heeft iedere verdieping een eigen stijl – van barok tot art nouveau. Bekijk de foto’s op Booking.com en word ook verliefd.