België

Overnachten in een boomhut met sauna bij Warredal in België

Het bospark van Warredal is de thuisbasis voor de meest unieke boomhutten van België. Naast moderne tiny houses hoog tussen de bomen, vind je hier ook sprookjesachtige cabins met hout en robuuste vormen. Wij probeerden inmiddels beide types uit en werden ook bij onze tweede bezoek weer verliefd op deze rustige natuuromgeving met unieke boscabins. Lees meer over deze bijzondere overnachting in Belgisch Limburg en onze tijd in een feeërieke boomhut met sauna!

Leestip: hier vind je nog meer bijzondere boomhutten in andere delen van België.

Warredal boomhut in België
Warredal boomhut in België

Cosy Cabins en Cosy Houses

Wat ruim twintig jaar geleden begon als een hippisch centrum, breidde zich uit tot een recreatiedomein met een klimpark, midgetgolf, zwemvijver, kinderboerderij en bijzondere overnachtingsplekken in het bos. Als reisliefhebbers zijn die unieke boshuisjes wat vooral ons oog trekt en inmiddels zijn we al twee keer bij Warredal genoten van hun bijzondere concept waarbij de natuur centraal staat.

Verscholen in het bos vind je twee soorten boshuisjes. Zo vind je er tientallen moderne tiny houses van natuurlijke materialen, grote raampartijen met forest view en knusse sfeer. De Cosy Cabins worden ook wel omschreven als back to nature, off the grid en glamping. Maar op comfort hoef je bijna niet in te leveren! Er is een volledig uitgeruste keuken, een houtkachel houdt het huisje ook de winter heerlijk warm en de badkamer heeft warm water. Je hebt de boshuisjes al voor twee personen, maar de grootste cabins kunnen vijf gasten herbergen. Als je op zoek bent naar een boomhutervaring, kies dan voor een van de drie Treetop Cabins. Ook wij sliepen tijdens ons eerste verblijf bij Warredal in zo’n Treetop Cabin en dat was echt een heerlijke ervaring.

In een ander deel van het bos staan sprookjesachtige hobbithuisjes en boomhutten. Dat zijn de Cosy Houses, zoals ze door Warredal worden genoemd. We mochten nog een tweede keer komen logeren om ook deze unieke houten huisjes uit te proberen en genoten deze keer van een feeërieke boomhut met sauna!

Cosy Cabin | Tree House | Warredal | Belgium

Sprookjeshuisjes in het Warredal-bos

Aan het eind van een lange reis met onze zelfgebouwde camperbus bezoeken wij Warredal voor de tweede keer. We ruilen na een half jaar ons busje om voor een van de nieuwste aanwinsten van het bospark: een bijzondere boomhut met sauna!

We parkeren onze bus op de parkeerplaats en worden met een golfwagentje naar ons boshuisje gebracht. Het terrein is namelijk autovrij om een rustige bosomgeving rondom alle cabins te garanderen. De vorige keer sliepen we in een van de Cosy Cabins, maar nu zien we een heel andere hoek van het bospark. Terwijl we in het golfkarretje langs twee andere boomhutten rijden, zien we ook de twee hobbithuisjes tussen de bomen door. Het zijn allemaal sprookjesachtige creaties met ronde vormen, robuust hout en speelse lijnen. Wie het attractiepark De Efteling kent, snapt wel waarom deze magische huisjes ons daaraan doen denken.

Warredal boomhut in België

Boomhut met sauna en pizza-oven

Wij slapen in Tree House 3. Deze boomhut wordt door Warredal zelf aangeprezen als de mooiste in haar bos. Waar de andere vier sprookjeshuisjes een hottub hebben, heeft onze boomhut de luxe van een eigen houtgestookte sauna. We hadden al gelezen dat we konden rekenen op een groot overdekt terras met pizzaoven en barbecue, dus de ingrediënten voor een pizza-avond zitten al in onze tas. De eerste avond steken we dan ook gelijk de buitenkachel aan – het hout en starterspakket liggen al klaar – om daarop onze pizza’s te bakken en in het voorjaarszonnetje op het terras tussen de bomen te eten.

Andere luxe van ons huisje? Dit is een van de huisjes met drinkwater uit de kraan en we hebben hier geen koelbox maar een kleine koelkast. In dit huisje zitten ook verrassend veel stopcontacten, want die hebben de meeste Warredal-cabins niet of maar heel weinig. Al kan je die beter ook gewoon niet gebruiken en genieten van een digital detox zonder telefoon en wifi. Met een pizzaoven, sauna, barbecue, spelletjes bij de receptie, een klimpark, kinderboerderij en natuurgebied op loopafstand heb je niet genoeg tijd om ook nog eens op je telefoon te zitten.

Warredal boomhut in België

Bosbaden in Belgisch Limburg

Inmiddels is ons reisgezelschap uitgebreid met baby Linde en we merken direct hoe daarmee ook je focus verandert. De vorige keer hadden we niet eens opgemerkt dat er ook pony’s, geitjes en schapen waren. Nu lopen we er iedere dag even heen voor Linde’s eerste ervaring met deze dieren.

Wat we de vorige keer wel al deden en nu herhalen, is genieten van de bosomgeving. Je kan natuurlijk wandelen of het bospark zelf, maar je zit hier ook vlakbij Nationaal Park Hoge Kempen. In het noordelijkste puntje van het park vind je natuurgebied Bergerven en daar loop je vanaf Warredal zo heen. Naast het klimbos is een poort naar het bosgebied naast het park. Daar vind je een informatiebord met verschillende wandelroutes. Wij volgden de lange route, waarbij je helemaal rond het bosven loopt.

Met Linde lekker slapend in de draagdoek of vrolijk op haar vaders nek, is het ook met een baby genieten van de natuur. Op de terugweg halen we uit het boodschappenautomaat bij de parkeerplaats een pak Chocomel – of Cécémel hier in België – voor een kop warme chocolademelk. Na zo’n lange wandeling is het heerlijk om op te krullen bij de koutkachel!

boomhut in Warredal

sprookjesachtig overnachten in Belgisch Limburg