Belize

Slapen in de off the grid jungle van Hickatee Cottages

In het diepe zuiden van Belize vind je volledig off the grid en verstopt in de jungle Hicketee Cottages in het zuidelijke Punta Gorda. Deze kleinschalige ecolodge biedt comfortabele cottages, een warm bad aan vriendelijkheid en een fantastische jungle experience. Een aanrader op je reis in Belize!

Hickatee Cottages bij Punta Gorda

Het grootste stadje in het zuiden van Belize is kustplaats Punta Gorda. Het ligt aan het einde van de hoofdweg door het land en vanaf hier kan je per boot de grens met Guatemala oversteken. Aan de rand van Punta Gorda ligt verstopt in de jungle Hickatee Cottages. Het is maar 15 minuten fietsen vanaf Punta Gorda, maar je waant je volledig in een andere wereld.

Het grootste deel van het terrein van Hickatee Cottages is pure jungle. Om dat echt goed te ervaren zijn er makkelijk begaanbare jungle trails over het terrein aangelegd. In een uurtje verken je alle uithoeken en voel je je helemaal Tarzan of Jane. Een aanrader is ook een bezoekje aan de gloednieuwe butterfly farm op het terrein. En vergeet ook niet naar boven te kijken, want er komen regelmatig brulapen in de boomtoppen voorbij!

Hickatee Cottages ligt off the grid en is grotendeels zelfvoorzienend. Het doel is om een zo klein mogelijke footprint achter te laten en zo duurzaam mogelijk te leven. Dat betekent niet dat de cottages oncomfortabel zijn. Integendeel; de douches zijn warm en de bedden slapen heerlijk. Het ontbijt is ook alles behalve minimaal. Host Allison bakt het lekkerste brood en de beste bananenmuffins die je je maar kan wensen. En dat nadat je op jouw veranda al je ochtendthee en -koffie geserveerd kan krijgen.

Wij begonnen onze reis door Belize met een overnachting bij Allison in Punta Gorda. De mix van jungle en strand was echt de perfecte voorbode van de rest van Belize. Hickatee Cottages was een van onze fijnste slaapplekken tijdens onze reis door Midden-Amerika!

Hickatee Cottages

junglelodges bij Punta Gorda in Belize

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: