Guatemala

Jungleparadijs Boatique Hotel & Marina in Rio Dulce

Huisjes van hout en bladeren daken. Aan het water en middenin de jungle. ’s Avonds wordt alles magisch verlicht met lampjes voor een magische sfeer. Het gloednieuwe Boatique Hotel & Marina is echt een prachtig jungleparadijs in de Rio Dulce-regio.

Boatique | Rio Dulce | TheOrangeBackpack

Tijdens onze reis door Guatemala mochten wij twee nachten komen logeren in deze gloednieuwe aanwinst van de Rio Dulce-regio. Vanaf restaurant Sundog in Rio Dulce – aanrader voor de pizza’s! – konden we de shuttle van Boatique naar het hotel nemen. Onze aankomst ’s avonds bracht ons meteen in magische sferen. De natuurlijke materialen en sfeervolle lampjes gaven ons het gevoel in een jungleparadijs te zijn aangekomen!

Boatique | Rio Dulce | TheOrangeBackpack

En gloednieuw was Boatique zeker. Toen de hartelijke eigenaar ons welkom kwam heten, moest hij gelijk toegeven dat onze kamers nog niet klaar waren. Hij wees ons aan dat er nog hard werd gebouwd aan zijn eigen huis, een zwembad en de tweepersoonshuisjes. De bouw was helaas vertraagd. In plaats van een tweepersoonshuisje kregen wij daarom een slaapzaal voor ons samen.

Boatique Hotel & Marina is dan ook nog geen half jaar open. Op het moment van schrijven zijn er al familiehuisjes met eigen badkamer en een plaats in een van de drie slaapzaalhuisjes met vier bedden te boeken. De letterlijke highlight van Boatique is het grote gebouw met de common areas, het restaurant en de grote suite (waar de eigenaar zelf nog moest wonen in afwachting van zijn eigen huis). De loungestoelen en hangmatten maken dit een heerlijke plek om te relaxen!

Het hotel organiseert zelf excursies vanaf vijf personen naar alle highlights van de Rio Dulce-rivier en de meren. Niet genoeg personen? Dan regelt de staff met liefde een plekje op een andere toer voor je. Of misschien wil je liever kajakken of suppen door de omgeving, zoals wij deden! In een houten kajak verkenden wij urenlang het water rondom Boatique. We wisten dat er veel apenfamilies in de omgeving zaten – helaas niet bij het hotel vanwege het geluid van de bouw – en wisten zelfs een familie te spotten!

Boatique | Rio Dulce | TheOrangeBackpack

Wat ons betreft is een bezoek aan het jungleparadijs van Boatique Hotel & Marina echt een must. Het Rio Dulce-gebied is totaal anders dan de rest van het land en dit paradijselijk dorpje vat de junglesfeer perfect samen.

Boatique Hotel & Marina