Belize

Ka’ana Resort: een groene oase van rust in Belize

In het plaatsje San Ignacio het uiterste westen van Belize, vlakbij de grens met Guatemala en in de Maya Mountains, ligt een van de mooiste hotels van het land. De tropische tuinen en sfeervolle casitas van Ka’ana Resort vormen een groene oase van rust. Het was de perfecte uitvalsbasis tijdens onze tijd in de Cayo-regio!

Bij de term resort denken wij vaak aan de grootschalige all-inclusive hotels aan de Middellandse Zee die zo populair zijn bij Nederlanders. Ka’ana is van een totaal andere categorie. Dit kleinschalige luxury hotel heeft maar 17 kamers en die zijn allemaal even mooi. De kamers zijn te vinden in prachtige casitas en gebouwen in hacienda-stijl. Dus met natuurlijke materialen, een eigen patio, lokale kunst en hoge plafonds.

De grote eyecatcher is de tropische tuin. De exotische planten en bomen vormen een schaduwrijke en groene oase. Inclusief prachtig – en wel erg verfrissend – zwembad. Als er cute schommelbankjes in bomen blijken hangen, zijn wij natuurlijk gelijk fan. En al dat groen kunnen wij misschien wel het beste waarderen. Thuis zijn we ook verhuisd naar een plek met een overdosis groen. Dus in deze tropische en idyllische versie daarvan voelen wij ons helemaal thuis.

Tip: het resort ligt op een paar minuten rijden van Xunantunich, waarvan de grote tempel nog steeds het hoogste bouwwerk in heel Belize is. Een must tijdens je bezoek aan Belize!

Onderdeel van de tuinen is ook de biologische tuin achterin het complex. Vraag de tuinman om een rondleiding en je leert alles over de lokale kruiden en Maya-medicijnen! Wij hebben gelijk wat aantekeningen gemaakt voor onze eigen moestuin. We weten nu eindelijk hoe we ook citrusvruchten kunnen composteren (met as) en leerden hoe we nieuwe plantjes het beste laten ontkiemen (in eierschalen).

Al het lekkers uit de tuin wordt natuurlijk gebruikt in de keuken van het restaurant. Zelden aten we zo lekker als hier! Het toetje mochten we zelf verzorgen. Want iedere avond worden er twee kampvuren in de tuinen aangestoken en mag je daar marshmallows komen roosteren.

Je begrijpt dat alles aan Ka’ana mooi, groen en spectaculair is. Werkelijk alles is tot in de puntjes verzorgd. Van de vriendelijke staff die je je thuis laat voelen. Tot de late night snacks van de chef in de koelkast van je kamer. Tot de complementary drives naar het plaatsje San Ignacio. Ka’ana Resort is een unieke plek op een spectaculaire plek. Een onvergetelijke ervaring op onze reis door Belize!

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: