Guatemala

Romantisch overnachten bij Laguna Lodge aan Lago Atitlan

Aan Lago de Atitlan een mini huwelijksreis beleven? Met de meest romantische zonsondergang, beste vulcano en lake views en fantastisch vega diner bij kaarslicht? Bij Laguna Lodge Eco-Resort and Nature Reserve konden wij even proeven aan het honeymoon-gevoel.

Romantisch boutique hotel aan Lake Atitlan

Wie naar Lake Atitlan komt, wil zich natuurlijk volledig onderdompelen in dat prachtige uitzicht op het meer met de vulkanen daaromheen. Dat kan vanaf de boot over het meer of een leuke cocktailbar aan het water. Maar eigenlijk wil je toch vanaf je eigen private patio de zonsondergang zien? En ‘s ochtends wakker worden met uitzicht op het meer? Wij zochten daarom naar de perfecte slaapplek aan het water en werden stapelverliefd op Laguna Lodge!

Laguna Lodge ligt vlakbij het meerdorpje Santa Cruz, waar het direct aan het meer tegen de bergen op is gebouwd. Vanaf het water lijkt het een klein dorpje, met veel bamboe en een bladeren dak. Laguna staat zelfs zo in het teken van het meer dat je er alleen per boot kan komen.

Tip: bij je verblijf zit een transfer heen en terug vanaf het dorpje Panajachel (maar helaas niet vanaf andere dorpen aan Lake Atitlan). Dus geef van tevoren door wanneer je precies komt, zodat de boot voor je klaarstaat.

Na al een paar dagen het meer en de dorpjes te hebben verkend vanaf het hippiedorpje San Marco’s, sluiten wij onze Atitlan-dagen af bij Laguna Lodge. Wij mogen slapen in de suite Pato Poc met twee queensize bedden. Donker houten, handgesneden meubels, lokale kunst en traditionele stoffen geven het ultieme luxegevoel. Maar het is vooral de private patio die ons lokt. We hebben een fantastisch uitzicht op het meer met op de achtergrond vulkaantoppen en berggezichten!

Niet alleen de suites hebben dit uitzicht. Ook vanaf het zwembad, het restaurant en de twee huiskamers heb je dit uitzicht. En wat dit uitzicht helemaal perfect maakt? Laguna Lodge heeft uitzicht op het westen, dus dat betekent avond na avond een romantische zonsondergang. Vanaf de lounge bank op onze patio zien we samen de zon langzaam ondergaan. Het perfecte honeymoon-gevoel!

‘s Avonds schuiven we in het restaurant met haardvuur en kaarslicht aan voor het diner. La Laguna is een ecolodge en serveert daarom uitsluitend vega en vegan gerechten. Voor mij als vegetariër betekent dat dus extra genieten.

De volgende ochtend gaat onze wekker vroeg. Om half 6 zien we vanaf onze patio op onze loungebank onder een warm dekbed hoe het meer wakker wordt. De lucht kleurt roze, oranje en geel. Een perfect begin van de dag. En misschien ook inspiratie voor een huwelijk en bijpassende honeymoon?

Laguna Lodge

Eco-resort and nature reserve