Colombia

7x overnachten in Villa de Leyva

Overnachten in Villa de Leyva in Colombia? Dit is zonder twijfel een van de meest schilderachtige dorpjes in Colombia en met een goede stroom bezoekers vind je hier ook tal van leuke accommodaties om te overnachten. Het charmante dorp staat bekend om zijn de gepleisterde huizen langs de straten van keien, maar ligt ook middenin de bergachtige natuur van Colombia. Die combinatie vind je ook terug in de prachtige accommodaties van Villa de Leyva. Van prachtige groene tuinen om te relaxen tot historische panden in koloniale stijl, dit zijn de 7 populairste en mooiste hostels en hotels in Villa de Leyva.

Booking.com
Villa de Leyva Colombia | backpacken Colombia

Overnachten in Villa de Leyva

#1 Hostal Renacer

De bekendste slaapplek in Villa de Leyva is zonder twijfel Hostal Renacer, geroemd in de Lonely Planet als ’top choice’. Deze slaapplek ligt niet in het centrum van de stad, maar op ongeveer 1,5 kilometer van het enorme Plaza Mayor in het centrum. Dat is natuurlijk prima te lopen, maar met je bagage net even wat onhandig. Je eerste taxirit naar Renacer wordt daarom door het guesthouse vergoed.

Er zijn dorms, maar ook ruime tweepersoonskamers. De kamers liggen in een hoefijzervorm rondom een binnenplaatsje met hangmatten. De perfecte plek om de zonsondergang te bekijken! Het ontbijt is heerlijk, het personeel supervriendelijk en de tuin met zwemvijvertje prachtig.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Hostal Renacer.

#2 Hotel Casa Terra

Hotel Casa Terra is zonder twijfel het mooiste boutique hotel van Villa de Leyva, centraal gelegen vlakbij het centrale plein. Met maar 9 suites, waaronder een ruime familiekamer, is het een kleinschalig hotel waar je kan rekenen op een persoonlijke service.

Het hotel is gevestigd in een koloniaal pand uit de achttiende eeuw. Het interieur kenmerkt zich door koloniale elementen als tegelvloeren, houten plafondbalken, witte muren en terracotta dakpannen. Maar dan wel gecombineerd met de luxe van deze tijd, zoals comfortabele boxsprings en moderne badkamers. De tuin met ligbedden en knusse hoekjes is een parel en de perfecte plek om te relaxen. Hier wordt ook het ontbijt genoemd dat in alle hotelreviews wordt geroemd.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Hotel Casa Terra.

Hotel Casa Terra Villa de Leyva

#3 Xué Casa Hotel

Niet ver van het centrale plein van Villa de Leyva vind je Xué Casa Hotel. Dit boetiekhotel is prachtig ingericht met een oog voor stijl en design. Bijzonder is vooral de binnenplaats met een kunstzinnige muur vol manden. Een ander hoogtepunt is het fijne dakterras met uitzicht over het stadje. Xué Casa Hotel heeft naast ruime tweepersoonskamers ook riante familiekamers.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Xué Casa Hotel.

#4 Selina Villa de Leyva

De bekende hostelketen Selina met betaalbare hostelkamers en privékamers heeft ook een prachtig hotel in Villa de Leyva. Selina staat garant voor een stijlvol en hip interieur, zowel in de gemeenschappelijke ruimtes als in de kamers. Ook het hotel in Villa de Leyva is een plaatje. Authentieke elementen zoals het balkenplafond zijn bewaard gebleven, aangevuld met comfortabele meubels en muren in wit en tinten blauw.

De locatie in hartje centrum is perfect centraal. Het hostel organiseert tours naar bezienswaardigheden in de regio, maar er worden ook yogasessies en massages aangeboden. Het hoogtepunt van Hotel Selina is natuurlijk het heerlijke buitenzwembad waar ’s avonds een kampvuur wordt aangestoken. Ook is er een eigen restaurant, coworking plekken en bar.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Selina Villa de Leyva.

#5 Hotel Villa del Angel

Villa del Angel is gevestigd in een oud koloniaal pand met prachtige houten balkenplafonds. Alle kamers zijn even fijn, al kan je bij je boeking ook kiezen voor een kamer met balkon en hebben die kamers natuurlijk wel net een streepje voor. Het ontbijt wordt geroemd in de lovende reviews en is bij de prijs inbegrepen.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Hotel Villa del Angel.

Hotel Villa del Angel Villa de Leyva

#6 Nibiru Hostel

Het budgetvriendelijke Nibiru Hostel ligt in het centrum van Villa de Leyva, scoort topreviews en zit in een prachtig koloniaal pand. Er zijn slaapzalen, maar ook veel privékamers. Hoewel Villa de Leyva zat leuke eettentjes heeft, heb je hier ook de mogelijkheid om in de hostelkeuken zelf je eten te koken.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Nibiru Hostel.  

#7 Hospederia Centro de Convenciones Duruelo

Dit bijzondere hotel vind je aan de rand van Villa de Leyva, aan de voet van de berghelling waarop je het uitkijkpunt met het Jezusbeeld vindt. Het hotel is gevestigd in een van de meest monumentale gebouwen van het stadje en veel van de authentieke, koloniale details zijn bewaard gebleven.

Tijdens een verblijf wordt je bij Hospederia Centro de Convenciones Duruelo flink in de watten gelegd. Het hotel heeft namelijk niet alleen een enorme tuin, maar ook een verwarmd buitenzwembad, binnenzwembad, spa, fitnesscentrum en game room.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Hospederia Centro de Convenciones Duruelo.

Hospederia Centro de Convenciones Duruelo

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: