Jordanië

Hotspots in Amman: de 3 beste koffiebarren

In Jordanië zal je zo ontzettend veel thee worden voorgezet, dat je blij zal zijn in de hoofdstad Amman echt goede koffie te kunnen drinken. En nee, dan bedoelen we niet de oploskoffie die je op andere plekken in het land krijgt. Echt. Goede. Koffie.

De My Maps-kaart hierboven vat al onze tips samen. In het menu van de kaart zitten afzonderlijke lagen die de beste koffiespots, slaapplekken en highlights markeren. Je kunt de verschillende lagen verbergen en weergeven, of op pictogrammen op de kaart klikken om de namen van plaatsen te zien. Klik op de ster om de kaart op te slaan in jouw eigen Google Maps of open de kaart in een nieuw venster voor een grotere versie. Enjoy!

Hotspots in Amman voor de beste koffie

#1 Rumi Cafe

Al-Shariaah College St. 14 | Op een straathoek in een hippe wijk van Amman vind je dit kleine en stijlvolle café. Heel veel meer dan echt goede koffie wordt hier niet geserveerd en dat vinden wij een goed teken. Er zijn fijne plekjes binnen – waar ook veel internationals met hun laptop zaten te werken – en een heerlijk schaduwrijk terras buiten.

#2 Books @ Cafe

Omar Bin Al Khattab St | Deze plek is de favoriet van iedere boekenworm. Vanaf de straat zal je het niet zien, maar dit is een van de leukste plekjes in de stad. Boven een boekwinkel met vooral Engelse titels vind je een ontspannen café met dakterras, (binnen) airco en internationaal menu. Koffie, please!

#3 Wild Jordan Center

Dit hoofdkantoor van Wild Jordan is de plek waar je overnachtingen en excursies kan boeken. Maar ook een souvenir, smoothie, healthy maaltijd én koffie kan scoren. Het ecofriendly café kan op veel internationale bezoekers rekenen. De prijzen zijn dan ook wel wat hoger dan je misschien in Jordanië gewend bent. Zoek een plaatsje aan het raam voor de beste uitzichten.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: