Koffie in Namibië

Associeer je een Afrikaans land als Namibië niet met koffie? Wij ook zeker niet! We waren daarom ook compleet verbaasd, toen bleek dat in Windhoek, Lüderitz en Swakopmund authentieke koffiebranders en speciality koffiebarretjes te vinden zijn. Dus mocht je op jouw reis door Namibië op zoek zijn naar de perfecte espresso? Dit zijn dé spots voor koffie in Namibië!

#1 Slow Town

Windhoek | Website | Niet overal in Namibië kan je een goede espresso vinden. Maar zeker wel in hoofdstad Windhoek. In het hartje van de stad kan je terecht bij Slow Town Coffee, dé koffiespot van Windhoek. Alles draait hier om koffie, dus verwacht verder niet veel anders op het menu. Wel kan je natuurlijk een stukje taartje of lekker koekje bij je cafeine fix bestellen.

Tip: voor meer must-do’s in de hoofdstad moet je in deze blog over Windhoek zijn. We vertellen je onder andere waar je het beste – en gratis – viewpoint van de stad vindt!

#2 Diaz Coffee

Lüderitz | Facebook | De beste koffie in Namibië verwacht je misschien in hoofdstad Windhoek of trekpleister Swakopmund. Maar ook in Lüderitz hebben wij een fantastisch adresje voor je!  Hier wordt koffie gemaakt van de beste branders van Namibië, waaronder van de Namibische merken Two Beards en Slotown. De speciality coffee hier is top, dus dit is dé plek waar jij ’s ochtends wil ontbijten. Want Diaz serveert niet alleen koffie. Er is ook een uitgebreide menukaart voor de hele dag. In hetzelfde pand en onder dezelfde naam zit ook een wijnbar. Hier kan je je dus prima de hele dag vermaken!

Tip: meer weten over Lüderitz? In deze blog over Lüderitz vertellen we je waarom wij het zo zonde vinden dat de meeste reizigers deze kustplaats overslaan. Hint: je kan er een ghost town in de woestijn bezoeken!

#3 Cordes & Co.

Swakopmund | Facebook | Dit was zonder twijfel onze favoriete plek in Swakopmund. Fantastische speciality koffie, vriendelijke bediening, een fijne binnentuin en vooral de allerlekkerste ontbijtjes. Wij zijn hier twee dagen op rij onze dag begonnen. Tip: ga voor de pancakes.

#4 Village Café

Swakopmund | Website | In een druk en kleurrijk interieur en chille tuin worden hier de lekkerste ontbijtjes en lunches geserveerd. Op de kaart staan allerlei vega opties, al lijkt bacon hier toch wel de boventoon te voeren op het menu. Echt. Bij een goed ontbijtje hoort natuurlijk ook een goede bak koffie. Dat ook koffie een passie is van Village Café is duidelijk aan de menukaart te zien. Hoe jij jouw bakje ook het liefst drinkt, hier kunnen ze het voor je klaarmaken.

#5 Two Beards Roastery

Swakopmund | Website | Swakopmund is het thuis van de hipste koffiebrander in Namibië: Two Beards Coffee Roasters. De roastery vind je dan ook net buiten de stad. Natuurlijk kan je daar in de “Gourmet Coffee Bar and Bistro” gelijk even een kopje proeven. Vergeet vooral niet een zak bonen te kopen om mee naar huis te nemen.

#6 Slow Town

Swakopmund | Website | Smaakte deze Namibische koffiebrander in Windhoek naar meer? Dan moet je hier zijn! Op het menu staat naast allerlei soorten koffie niet heel meer dan taart. Toch zit het terras hier altijd vol mensen die hier hun cafeïneshot komen halen.

Tip: nog meer leuke spots in Swakopmund? We maakten een overzicht van de 10 leukste hotspots in Swakopmund voor de beste restaurantjes en ontbijtspots.