Namibië

6x Namibië off the beaten track

Sossusvlei? Check! Etosha? Check! De Fish River Canyon? Deze beroemde higlights worden in vrijwel iedere rondreis door Namibië opgenomen. Maar welke plekken moet je naast de grote highlights nou ook echt aandoen tijdens je reis? Wij selecteerden voor jou de zes mooiste off the beaten track-plekken in Namibië.

#1 De Brukkaros vulkaan

Zeg nou zelf: slapen op een vulkaan. Op een plek waar observatoriums hebben gestaan, omdat de sterren er zo helder zijn. Zonder stroom of elektra, alleen jij, de oude vulkaan en de sterren. Onze mooiste overnachting was op de Brukkaros vulkaan in het zuiden van Namibië. We maakten een prachtige hike, trotseerden de hitte en zagen vervolgens de mooiste sterrenhemel ooit. Lees hier onze blog over deze bijzondere ervaring!

#2 Slaap aan de Skeleton Coast

Een roadtrip langs de Skeleton Coast in het noorden van Namibië wordt al vaak overgeslagen, maar een overnachting is al helemaal ongebruikelijk. Zo zonde! Wil je in slaap vallen onder het ruisen van de woeste oceaan? Een duik in het ijskoude water nemen met een zeehond? De desolate sfeer van de Skeleton Coast proef je pas echt goed als je kampeert in Torra Bay of een slaapplek boekt in Terrace Bay.

#3 Hiken in de Naukluft-bergen

De meeste toeristen reizen alleen langs het Naukluft-park op hun weg naar de beroemde Sossusvlei. Maak hier eens een tussenstop, zodat je een van de prachtige wandelingen door de bergen kan maken. Wij liepen de Olive Trail, waarbij we eerst een berg beklommen om vervolgens door een soort canyon weer naar het startpunt klauterden. De prachtige omgeving maakte nog eens extra indruk, omdat we geen andere hiker tegenkwamen.

#4 Ghosttown Kolmanskop

De verlaten Duitse mijnwerkersstad ligt vrijwel nooit echt op je reisroute, maar het is absoluut het omrijden waard. Kolmanskop was ooit een welvarend stadje middenin de woestijn, maar toen de diamantkoorts verdertrok, werd het van de een op de andere dag verlaten. Langzaam verdwijnt het nu onder de zandduinen van de woestijn. Overal ligt op zijn minst een paar centimeter zand op de grond, maar vaak is een huis al deels overgenomen door de woestijn en komt het zand via de ramen en deuren naar binnen. Een bijzondere en spookachtige plek! Lees in deze blog over de geschiedenis en een bezoek aan Kolmanskop.

#5 Kampeer in het Namib-park

Dit park is net als zijn tegenhanger Naukluft meestal een plek waar je alleen doorheen rijdt op de route tussen Sossusvlei en Swakopmund. Maar dit park is ook echt een tussenstop waard. Koop in Swakopmund bij de NWR een permit om in het park de wegen te mogen verlaten, zodat je op de Welwitschia Drive kennis kan maken met de beroemdste plant van Namibië. Ook mag je dan je tentje opzetten in de middle of nowhere op een van de basic kampeerplekken verspreid door het park! In deze blog vertellen we je alles over het park én de verschillende kampeermogelijkheden middenin dit ruige woestijnlandschap.

#6 Maak een kanotocht in Noordoewer

Altijd wel eens op twee plaatsen tegelijk willen zijn? Op het water van de Oranjerivier ben je zowel in Zuid-Afrika als Namibië tegelijk. Over deze grens tussen de landen kan je een prachtige kanotocht maken van een dagdeel of zelfs meerdere dagen. Een aanrader als je eens wat anders wilt zien dan droge rivierbeddingen en uitgestrekte woestijn, want dit is de enige rivier in het land die het hele jaar door stroomt.