Namibië

De 10 leukste restaurants in Swakopmund, Namibië

Als je Swakopmund binnenrijdt, lijk je niet langer meer in Namibië te zijn. Alsof je opeens middenin Duitsland staat! Vakwerkhuizen, braadworsten en Duitse plaatsen maken je hier even gedesoriënteerd. Reizigers hebben daarom een haat-liefdeverhouding met de westerse kustplaats Swakopmund. You either love or hate it: te westers of een leuke afwisseling met het Afrikaanse landschap. Wij vonden Swakopmund een heerlijk rustpunt tijdens onze roadtrip en genoten van de vele restaurants in Swakopmund na al die tijd koken op een gaspitje. Ga jij voor een Duitse schnitzel, verse sea food of voor koffie van topkwaliteit?

Koffie in Namibië | Coffee in Namibia | The Orange Backpack
Swakopmund | The Orange Backpack

De 10 leukste restaurants in Swakopmund

#1 Brauhaus

|
The Arcade 22, Sam Nujoma Drive

Duitser dan het Brauhaus wordt het niet snel. Alleen de naam al. Bratworsten en schnitzels, maar ook Duitse biertjes worden hier geschonken in een pand dat zo in Duitsland had kunnen staan. Er wordt ook Duits gesproken, mocht je je talenskills willen oefenen.

#2 The Tug

|
A.Schad Promenade

Direct aan het water, of zelfs half erop, kan je bij The Tug heerlijk eten. Dit is de plek voor een cocktail bij zonsondergang, want je hebt hier het beste uitzicht op de zon hier in de zee zakt. The Tug staat bekend om haar seafood. De prijzen zijn wel wat hoger dan op andere plekken in Swakopmund.

#3 Raith’s Deli

|
Tobias Hainyekostrasse 5

De ideale plek voor koffie, ijs, ontbijt of lunch. Ga niet meteen voor een plekje op de begane grond, maar neem de trap naar boven voor de echt fijne plekjes. Kies jij voor een van de comfortabele banken, de hoge tafels bij het raam voor people watching of een hangstoelen?

#4 Jetty 1905

|
On the pier, Molen Weg

Beter dan het uitzicht van Jetty 1905 wordt het niet. Dit visrestaurant ligt aan het einde van de pier, dus in de zee. Ik kan me geen toepasselijkere plek bedenken om seafood te eten.

Swakopmund | The Orange Backpack

#5 Slowtown

|
Altona Haus 5, Daniel Tjongarero Avenue

De beste koffie in Swakopmund? Hier moet je zijn! Op het menu staat naast allerlei soorten koffie niet heel meer dan taart. Toch zit het terras hier altijd vol mensen die hier hun cafeïneshot komen halen.

#6 Cordes & Co

|
Daniel Tjongarero Avenue 23

Dit was zonder twijfel onze favoriete plek in Swakopmund. Goede koffie, vriendelijke bediening, een fijne binnentuin en vooral de allerlekkerste ontbijtjes. Tip: ga voor de pancakes.

#7 Two Beards

|
Unit 6 Eastern Concepts, 5 Einstein Street

Swakopmund is het thuis van de hipste koffiebrander in Namibië: Two Beards Coffee Roasters. De roastery vind je dan ook net buiten de stad. Natuurlijk kan je daar in de “Gourmet Coffee Bar and Bistro” gelijk even een kopje proeven. Vergeet vooral niet een zak bonen te kopen om mee naar huis te nemen.

#8 Kücki’s Pub

|
Tobias Hainyekostrasse 22

De naam verraadt al dat we hier weer zo’n typisch Duitse spot te pakken hebben. Kücki’s is een beetje een beroemdheid in Swakopmund. Als je binnen zit, waan je je echt niet langer in Afrika. Op het menu staan Duitse klassiekers, maar ook seafood.

#9 Village Cafe

|
Sam Nujoma Avenue 23

In een druk en kleurrijk interieur en chille tuin worden hier de lekkerste ontbijtjes en lunches geserveerd. Op de kaart staan allerlei vega opties, al lijkt bacon hier toch wel de boventoon te voeren op het menu. En heb je je trouwe viervoeter mee? Er is ook een menukaart voor honden. Echt.

#10 Brewer & Butcher

|
Molen Weg

Dit stijvolle restaurant is gevestigd in het Strand Hotel, aan de zee dus. Brwer & Butcher heeft een eigen brouwerij Swakopmund Brewing Co. Hier kan je dus rekenen op echt lokaal bier.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: