Nederland

10x bijzonder overnachten in Almere

Op zoek naar een bijzondere overnachting in Almere? Dan heb je de keuze uit hippe hotels, hobbitachtige huisjes, unieke tiny houses, Mongolische yurts en nog veel meer! Wij verkenden 1,5 week lang alle bezienswaardigheden en unieke slaapplekken in Almere en omgeving. Het resultaat daarvan is dit overzicht met de 10 meest originele overnachtingen in Almere!

Booking.com

De leukste wijken om te overnachten in Almere

Als je wilt overnachten in Almere, is het goed te weten dat de stad uit veel verschillende stadsdelen bestaat. Almere is de jongste stad van Nederland, gebouwd vanwege de woningnood in het noorden van de Randstad. In de jaren ’70 waren de eerste woningen in de nieuwste stad van Nederland af. Almere begon als Almere Haven, maar groeide uit tot een grote stad met meerdere wijken. De stad beslaat nu de hele punt van Flevoland tussen het Markermeer, het IJmeer en Gooimeer.

Leestip: 10 leukste dingen om te doen in Almere.

Almere is ooit gebouwd als een stad met meerdere, vrij zelfstandige stadskernen. Dat idee is inmiddels losgelaten en in de jaren ’90 werd het architectenbureau van de bekende architect Rem Koolhaas gevraagd om een echt stadscentrum te ontwerpen. Dat is tegenwoordig te vinden in Almere Stad. Het centrum van Almere lijkt de meest logische keuze om een accommodatie te zoeken, maar een deel van de bezienswaardigheden van Almere liggen juist in andere wijken. Ook bieden andere wijken juist de bijzondere overnachtingen, terwijl je in het centrum zal overnachten in een hotel.

De leukste wijken van Almere:

  • Almere Centrum met de meeste hotspots, winkels en bijzondere architectuur.
  • Almeerderstrand voor het grootste strand van Almere.
  • Zelfbouwwijk Oosterwold voor bijzondere woningen en bijzondere slaapplekken.
  • Noorderplassen voor een standaard nieuwbouwwijk met jonge gezinnen, maar nabij de mooiste natuur.
Almere Centrum Ally

Bijzonder overnachten in Almere

Overnachten in Almere Centrum

In Almere Centrum kan je overnachten in een aantal van de fijnste hotels van Almere. Naast bekende ketens vind je in het centrum ook wat meer hippe hotels.

#1 Hotel Finn

Hotel Finn is een van de hippere hotels van de stad. De kamers hebben zachte boxsprings, een eigen badkamer met regendouche en een modern interieur. Het hotel heeft een centrale ligging in de Koopmanstraat, dus naast de Grote Markt en middenin het winkelgebied van Almere.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Hotel FINN.

#2 Hotel Leonardo

Leonardo is gevestigd in een van de architectuurpareltjes van Almere. Het bijzondere gebouw met houten gevelbekleding staat hoog op palen. Daaronder vind je een terras en een bierbrouwerij, gevestigd in een bouwwerk met organische vormen. Hotel Leonardo heeft maar liefst 117 designkamers, allemaal modern ingericht en met een boxspring en riante badkamer.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Hotel Leonardo.

#3 Hotel Anno

Centraal gelegen aan de Grote Markt zit Hotel Anno tussen de restaurants, de terrassen en het winkelgebied van Almere. Het hotel ligt boven een restaurant-discotheek met dezelfde naam, waar je heerlijk op het terras kan genieten van een cocktail.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Hotel ANNO.

Hotel Anno Almere
Leonardo Hotel Almere

Overnachten aan het Almeerderstrand

#4 Marina Parc Almere

Wil je een fijne strandvakantie combineren met je bezoek aan Almere? Dan moet je overnachten aan Almeerderstrand op Marina Parc Almere met uitzicht op het Markermeer. Je kan daar overnachten in originele accommodaties zoals de pipowagens Tiny Wagons, de houten pods Waterbubbels of Havenlodges.

Tiny Wagons Marina Parcs Almere

Overnachten in Oosterwold

Voor bijzonder overnachten in Almeren moet je zijn in de wijk Oosterwold. Hier hebben bewonders de vrijheid om zelf te bouwen wat ze willen en dat resulteert in de meest unieke creaties. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor gasten!

#5 Tiny House

Tussen de bijzondere woningen van Oosterwold staat ook dit unieke tiny house met een prachtig ontwerp en stijlvol houten designinrichting. Het is een vrijstaand natuurhuisje omringd door riet en grasland, waarmee je een originele overnachting combineert met de rust van de natuur. Het huisje is voorzien van een houtkachel, eigen keuken, ruime badkamer en slaapvide.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van het tiny house in Oosterwold.

#6 Klein Knorrestein

In het paradijselijke Klein Knorrestein woont en gezin met varkens, geiten, kippen, honden en een kat én staan twee bijzondere natuurhuisjes in de tuin. Klein Knorrestein biedt een duurzaam Wikkelhouse en een handgemaakte Iglu. De Wikkelhouse is een bijzonder eco-ontwerp van gewikkeld karton en de Iglu is een hobbit-achtige creatie met organische vormen uit Estland. Er is een eigen sauna en hottub bij te boeken.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van het Wikkelhouse of van de bijzondere Iglu.

#7 B&B Eemhouses

Ook vind je in Oosterwold de kleinschalige B&B Eemhouses. De bed and breakfast biedt vier luxe houten chalets met eigen voorzieningen. Ze hebben allemaal een prachtig uitzicht over de uitgestrekte weilanden rondom de B&B. Er is ook een wellness die je apart kan bijboeken.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van chalet 1, chalet 2, chalet 3 en chalet 4.

Natuurhuisje Iglu Klein Knorrestein Almere

Overnachten bij de Noorderplassen

#8 Airbnb De Zeiltoren

Nog zo’n plek met experimentele bouw is De Realiteit in de wijk Noorderplassen. In de jaren ’70 werd een prijsvraag uitgezet voor dit stuk Almere, waarbij de zeventien winnaars hun droomwoning mochten bouwen op een perceel van 20×20 meter. Er hoefden geen bouwvoorschriften te worden nageleefd en de inzendingen mochten hun woning geheel vrij ontwerpen. De huizen waren zo’n succes dat ze er nog steeds staan, al was het oorspronkelijk de bedoeling om ze na vijf jaar af te breken. Een van deze woningen is nu te boeken als Airbnb: de markante, blauwe Zeiltoren.

Bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid van de Zeiltoren.

#9 Casa Mirador

Een andere overnachtingstip voor Almere in de wijk Noorderplassen is Casa Mirador. Deze bed & breakfast is gevestigd in een markant gebouw tussen het Markermeer en de Noorderplassen. Het is een kleinschalige accommodatie met maar vier kamers. Er is een ruime tuin en een gedeelde badkamer.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Casa Mirador.

Casa Mirador Almere

Overnachten op Stadslandgoed De Kemphaan

#10 Natuurcamping De Kemphaan

Een laatste plek met originele slaapplekken is natuurcamping De Kemphaan op het landgoed met dezelfde naam. Hier kan je slapen in tipi’s, yurts of oude brandweerauto uit de jaren ’70. Overigens kan je hier natuurlijk ook gewoon slapen in je eigen tent, caravan of camper.

Natuurcamping De Kemphaan Almere