Nederland

Bijzonder overnachten in Friesland: boomhut, kapel of vlot?

Op een afgelegen boerenerf vind je een paar bijzondere overnachtingen in Friesland. Wat dacht je van een boomhut, rood kapelletje of slapen op een vlot? Het Kleine Paradijs staat vol bijzondere huisjes voor twee in een uitgestrekt polderlandschap. Wij mochten een nacht komen logeren in de knusse Rode Kapel en regelden voor jou 10% korting!

Leestip: hier vind je nog veel meer bijzondere afgelegen huisjes in Nederland.

Het Kleine Paradijs | Bijzonder Overnachten Friesland

Bijzonder overnachten bij Het Kleine Paradijs in Friesland

In het westen van Friesland ligt vlakbij een klein plaatsje en middenin de polders een klein paradijsje. Vanaf de doorgaande weg rijd je vijf minuten lang op een doodlopende weg tussen de weilanden om er te komen: Het Kleine Paradijs in Friesland. Op een erf bij een woonhuis bouwden de vorige eigenaren hier de meest bijzondere slaapplekken voor twee. Een half jaar terug kochten de nieuwe eigenaren met behulp van crowdfunding deze unieke plek en sindsdien verwelkomen zij gasten die hier even tot rust willen komen op het Friese platteland.

Als we het erf oprijden, zien we direct een van de twee boomhutten hoog boven ons uittorenen. Niet veel verder herkennen we ons eigen huisje van de foto’s: de Rode Kapel. We zien verderop nog een boomhut, op het water ligt een groot vlot en tussen de struiken zien we twee idyllische houten hutten, het Heilige Huisje en het Schrijvershuisje. De nieuwe eigenaar vertelt ons dat hij volop nieuwe plannen heeft voor Het Kleine Paradijs. Zo wil hij een pizzaoven bouwen, een knusse vuurplaats toevoegen en meerdaagse kanotochten door het Friese landschap organiseren.

De huisjes hebben helaas geen badkamer en de meeste ook geen keuken. Onze Kapel heeft nog een klein keukentje, maar bijvoorbeeld geen koelkast of oven. Alle gasten delen daarom een gemeenschappelijke keuken die wel van alles is voorzien, zelfs een vaatwasser. In hetzelfde gebouw zijn ook de wc en douche te vinden.

Kleine Paradijs Friesland | Bijzonder overnachten

Overnachten in een kerkje

Ons houten, rode huisje is gebouwd in de vorm van een oud kerkje en is daarmee een van de meest fotogenieke slaapplekken op het erf. Je komt binnen in het voorportaal, waar je meteen al wat religieuze schilderijtjes en elementen ziet staan. Het kapelthema is volledig doorgevoerd in het interieur. Achter het voorportaal is een grote open ruimte met hoge plafonds. Rechts zien we een zijbeuk met knusse bedstee, voor ons een grote houtkachel met twee stoelen. Alle meubels zijn in grootmoedersstijl om het authentieke kerkgevoel te benadrukken. Ook zie je overal elementen die verwijzen naar een godsdienst, van een Boeddhabeeld tot een Joodse menora tot een aalmoeszak.

Hoewel er een houtkachel in het huisje staat, is er ook een comfortabele centrale verwarming. We hebben het zo heerlijk warm, ook al slapen wij er in een koude periode in maart. Ons eigen keukentje is misschien niet van alles voorzien – vooral een koelkast ontbreekt – maar met een spoelbak, waterkoker, koffiezetapparaat en kookstelletje komen wij ook prima uit de voeten. Wel zo leuk, want het liefst vertoeven we natuurlijk niet in de gemeenschappelijke ruimte, maar ons eigen kerkje.

Het Kleine Paradijs | Bijzonder Overnachten Friesland

Op pad in Friesland

In maart 2021 is er natuurlijk weinig geopend en te bezoeken, dus een bezoekje aan het Eise Eisinga Planetarium in Franeker en het Ir. D.F. Woudagemaal in het zuiden van Friesland blijven nog even op ons wensenlijstje staan. Op warmere dagen kan je vanaf Het Kleine Paradijs ook heerlijk zomers naar de Friese Meren in de buurt voor watersporten of gewoon fijn zwemmen. Of wat dacht je aan het bezoeken van historische dorpen en steden als Franeker, Makkum, Sneek of Leeuwarden?

Wij vermaken ons – met veel bezienswaardigheden gesloten en Maartje hoogzwanger van onze minireiziger – ook bijzonder goed met de pittoreske autoroutes in Friesland. De uitgestrekte polders, schattige dorpjes en prachtige boerderijen en kerken in de omgeving van Het Kleine Paradijs zijn prachtig om langs te touren op een kleine roadtrip!

Tip: Gebruik onze uniek kortingscode ORANGEBACKPACK voor 10% korting op een overnachting bij Het Kleine Paradijs!

Het Kleine Paradijs

bijzonder overnachten in Friesland
ORANGEBACKPACK – 10% KORTING

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: