Nederland

Bijzonder overnachten in Noord-Holland: slapen in een oude mestsilo

Stel dat je een oude mestsilo op je land hebt staan, maar deze niet gebruikt. Waarom zou je daar geen bed & breakfast in beginnen? Precies zo besloten de eigenaren van boerderij Longhorn Ranch in Akersloot om een unieke slaapplek te creëren. Wij mochten een weekend komen logeren tussen de Noord-Hollandse koeien in een wel heel heel bijzondere overnachtingsplek in Noord-Holland.

Uniek overnachten in mestsilo Akersloot | The Orange Backpack

Bijzonder overnachten in een mestsilo in Noord-Holland

Ongeveer 30 kilometer ten noorden van Amsterdam ligt het landelijke dorpje Akersloot. Je hebt er het Alkmaardermeer, een ijssalon voor softijs met eindeloos veel dips én een unieke slaapplek in een mestsilo. Deze mestsilo staat op de boerderij van de familie Kaandorp. Er zijn nog steeds koeien – helaas nog geen longhorns – maar de mestsilo was niet meer nodig. De familie besloot er een bed & breakfast in te bouwen.

In de bed & breakfast zijn twee slaapplekken. Een master bedroom en twee slaapvides met elk twee eenpersoonsbedden. De hele silo is ingericht in ranchsferen, dus met een een koeienvel op de vloer, hoorns aan de muren en een kroonluchter van geweien. Zelfs de stoelen in de woonkamer zijn harig en aan de muur hangt een oldschool schoolkaart van de Verenigde Staten.

Uniek overnachten in mestsilo Akersloot | The Orange Backpack

Maar met bed & breakfast zeggen we het eigenlijk gelijk verkeerd. In plaats van ontbijt kan je hier namelijk een barbecue bestellen. Op gas, kolen of hout. Op de Longhorn Ranch kan je kiezen. En dat is niet de enige verrassing voor keukenprinsen en -prinsessen. In de keuken staat namelijk een echt Aga-fornuis met twee ovens. Deze gietijzeren droom voor koks is altijd warm en in de altijd hete ovens kan je de heerlijkste maaltijden maken. Dat was perfect voor onze Marokkaanse tajine, de gegrilde groente en spareribs die wij voor dit weekend in huis hadden gehaald.

Buiten coronatijden zou je ook in een half uurtje in onze hoofdstad kunnen zitten, maar wij houden het bij een landelijk weekend. Het weekend brengen we door met wandelen op het strand van Castricum, het bos bij Heiloo en door het landelijke Akersloot zelf. Ook het privéterras bij de mestsilo is heerlijk vertoeven in de lentezon. Mét uitzicht op de koeien natuurlijk.

B&B Longhorn Ranch

bijzonder overnachten in een mestsilo

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: