Nederland

Vaeshartelt: overnachten in een kasteel bij Maastricht

Vlakbij Maastricht ligt het idyllische kasteel Vaeshartelt. De geschiedenis van het kasteel bij Maastricht gaat eeuwen terug. Van hoeve tot luxe buitenverblijf tot buitensporig cadeau aan koning Willem II, maar tegenwoordig kunnen we hier allemaal komen genieten en is het een hotel. Wij hadden het geluk dat we een paar nachten koninklijk mochten komen logeren.

Kasteel Maastricht Vaeshartelt
Kasteel Maastricht Vaeshartelt

Koninklijk logeren bij Vaeshartelt

Op een prachtig landgoed met eeuwenoude bomen, een bos én lama’s staat het eeuwenoude Kasteel Vaeshartelt. Ooit voorbehouden aan vorsten en edellieden, maar tegenwoordig kan iedereen zich hier prins en prinses voelen door een nacht in het kasteelhotel te komen slapen.

Onze hotelkamer zelf is verrassend neutraal met een moderne, strakke styling, maar de rest van Vaeshartelt ademt nog echt de oude allure die je in een kasteel denkt te vinden. Mét een moderne touch. Dat begint al bij binnenkomen in de ruime lobby met een enorme, gouden volière met het getjilp van vogeltjes.

Kasteel Maastricht Vaeshartelt
Kasteel Maastricht Vaeshartelt

Naar links vind je het nieuwste hotelrestaurant in Vaeshartelt, The Ballroom, waar we in de ochtend ook aanschuiven voor verse broodjes en ander lekkers. Naar rechts vanuit de lobby vind je de overige restaurants in Vaeshartelt. Meervoud ja, want iedere zaal is een eigen restaurant. Van de koninklijke Bistro en de groene oase van The Greenhouse tot de knusse Bar. Ieder restaurant heeft zijn eigen stijl én menu.

Kasteel Maastricht Vaeshartelt
Kasteel Maastricht Vaeshartelt

Herfstwandelingen in het kasteelpark

Net als de restaurants is ook het park niet voorbehouden aan hotelgasten. Er zijn meerdere wandelroutes over het park – scan de Q-code in de lobby voor de routes.

Tijdens ons logeren in oktober brengt dat ons prachtige herfstwandelingen tussen de rood-oranje bladeren en overal de mooiste paddenstoelen. Door het park staan bordjes met meer achtergrondinformatie, zoals over eeuwenoude bomen of een ‘sterrenbos’. Vanaf de tuin heb je ook uitzicht op het mooiste deel van het kasteel, waar ’s avonds lampjes branden voor een sprookjesachtige sfeer.

Als je na al die boswandelingen graag de stad in wil, zit je in een paar minuten al in het bourgondische Maastricht en het pittoreske Valkenburg. Vaeshartelt is daarmee ook een perfecte basis om Zuid-Limburg te verkennen!

Buitenplaats Vaeshartelt

kasteelhotel bij Maastricht

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: