Nederland

Camping BuitenLand in Drenthe: bijzonder overnachten in unieke tiny houses

Daar waar de landsgrens vlakbij is, maar je nog net niet in Duitsland bent. Daar vind je de kleurrijkste camping van Nederland met de meest bijzondere overnachtingen! Met Floortje Dessing als boegbeeld weet je al dat Camping BuitenLand in Drenthe niet zomaar een camping is. Zij is een van de vrienden die in 2017 een overwoekerde camping in Drenthe kochten om daar een nieuw paradijs te creëren. Drie kampeerseizoenen later ligt hier een groen toevluchtsoord met kampeerplaatsen én wel heel bijzondere huisjes.

Leestip: hier vind je nog meer bijzondere overnachtingen in Drenthe en de rest van Nederland.

Bijzonder overnachten in Drenthe bij Camping BuitenLand

Op Camping BuitenLand heb je namelijk niet de gebruikelijke stacaravans, maar zelfbouwkavels voor particulieren: iedere zelfbouwer mocht hier zijn eigen tiny house bouwen. Het is meteen duidelijk dat alle creativiteit daarbij is ingezet en de zelfbouwers hun ultieme droomhuisjes hebben gerealiseerd. Van tipi’s tot domes, van houten cabins tot een oude streekbus, van een kleine kerk tot glazen serre. Het resultaat is een eclectisch dorp van bijzondere creaties, of in eigen woorden ‘een soort openluchtmuseum voor architectuur’.

De creatieve bouwers genieten niet alleen zelf van hun creaties, maar via BuitenLand kan ook jij deze huren voor jouw vakantie in eigen land. Wij mogen ook een paar dagen lang in deze kleurrijke commune doorbrengen. De indrukwekkende Blues Barn is ons thuis. Het is een van de hoogste huisjes op BuitenLand met hoge ramen en zes slaapplekken. Binnen is er veel licht en hout én een prachtig hoog plafond.

Beneden heb je een ronde eettafel, zitgedeelte met houtkachel, een ruime keuken en achterin de master bedroom en badkamer. Via een wenteltrap kom je op de eerste verdieping met daar twee kleinere slaapkamers met ieder twee eenpersoonsbedden. Het bijzondere ontwerp en de grote, open ruimte zijn echt prachtig. Maar de echte eyecatcher is misschien wel het unieke interieur in retrostijl. Het vintage thema is tot in de details doorgevoerd en geeft de Blues Barn een unieke, eigen sfeer.

Zelfs in Corona-tijd is het gezellig op BuitenLand met kampvuren en spelende kinderen. Kampeerders zijn er nog niet, want de toiletgebouwen moeten – net als de Buitenbar – nu gesloten blijven. Maar alle zelfbouwers zien natuurlijk hun kans schoon om zich terug te trekken in hun eigen droomhuisje in de natuur. Vanaf het kampeerterrein ben je in drie stappen in het bos en kan je lange wandelingen maken door het Drentse landschap. Een andere trekpleister is het zwemmeer De Zandpol mét breed zandstrand en gratis toegang.

Terwijl de temperaturen aprilrecorden verbreken, genieten wij van lange wandelingen. In de Blues Barn voelt de Corona-isolatie zo vervelend nog niet. Ondertussen wandelen we door de omgeving en maken we rondjes over de camping om alle bouwcreaties te bewonderen. Om toch maar niet asociaal door alle ruiten te gluren, bekijken na een wandeling steeds de foto’s van de huisjes online. Als er ooit weer bouwkavels bijkomen, zouden we dan niet zelf…?

Camping BuitenLand

kleurrijke camping met unieke designhuisjes

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: