Nederland

Bijzondere vakantiehuisjes aan zee: 12x uniek overnachten aan zee

Op zoek naar bijzondere vakantiehuisjes aan zee? De meeste slaapplekken aan zee zijn te vinden in de buurt van het strand, maar als je echt op het strand zelf wilt slapen, moet je goed zoeken. Dat voorwerk hebben wij al voor jou gedaan en we selecteerden 12 unieke overnachtingen direct aan zee. Van knusse duinhuisjes tot luxe suites en van strandhuisjes tot een bijzonder duinhotel, dit zijn 12 bijzondere vakantiehuisjes aan zee voor de ultieme strandervaring.

Bijzondere vakantiehuisjes aan zee: 12x uniek overnachten aan zee

#1 Haagse Strandhuisjes

Kijkduin, Zuid-Holland | Actuele prijzen en beschikbaarheid | 4-5 gasten | Op het strand van Kijkduin in Den Haag staan twintig strandhuisjes in het zand. Ieder huisje heeft een veranda met openslaande deuren en uitzicht op strand en zee. Zoals je je een strandhuisje voorstelt, zo zien deze in Den Haag er ook precies uit: lichte kleuren, veel hout en grote ramen voor veel licht. De strandhuisjes zijn een initiatief van Stichting Leef met de Zee, waarbij samen duurzaam zorgen voor de zee en het strand voorop staat. De huisjes zijn duurzaam gebouwd en worden voorzien van groene energie. Ook zijn de huisjes zo gebouwd en worden ze zo gebruikt dat er zo min mogelijk impact wordt gemaakt op de omliggende natuur.

Haagse strandhuisjes
Haagse strandhuisjes

#2 Strandhuisjes in Wijk aan Zee

Wijk aan Zee, Noord-Holland | Actuele prijzen en beschikbaarheid | 4 tot 6 gasten | Bij Aan zee slapen vind je maar liefst vijftig knusse strandhuisjes direct op het strand. Rij aan rij staan ze in het witte zand, precies zoals je strandhuisjes voorstelt. Auto’s kunnen natuurlijk niet bij de huisjes op het strand komen, maar voor het echte luxe vakantiegevoel wordt je bagage voor jou naar het huisje gebracht. De strandhuisjes staan in twee rijen: de eerste rij direct aan zee en de rij erachter meer in de duinen, maar op twee meter hoogte waardoor je over de eerste rij alsnog een prachtige ocean view hebt.

Vakantiehuisjes aan zee

#3 Luxe suite in oude gevangenis aan zee

Vlissingen, Zeeland | Actuele prijzen en beschikbaarheid | 2 gasten | De historische gevangenistoren op de boulevard van Vlissingen is tegenwoordig een luxe suite voor twee. De locatie direct aan het Zeeuwse strand is prachtig. Vanuit het kingsize bed heb je uitzicht over passerende schepen, de zee en de boulevard van Vlissingen. Je kan ook buiten rondom de de toren lopen langs de kantelen! Het balkenplafond en de luxe badkamer maken de beleving compleet.

airbnb gevangentoren vlisingen

#4 Duurzame eilandhuisjes op de Marker Wadden

Marker Wadden, Flevoland | Actuele prijzen en beschikbaarheid | 2-5 gasten | Denk jij bij een Landal-park niet direct aan een natuurlijk vakantieoord direct aan zee? Tijd om daar anders over te denken! In het Markermeer startte Natuurmonumenten en uniek natuurproject door eilanden van zand, klein en slib te creëren. De eilanden zijn bedoeld voor vogels en natuur en ontoegankelijk voor mensen, behalve één specifiek eiland dat je kan bereiken met een veerpont. Op dat eiland hebben Naturmonumenten en Landal samen een paar idyllische eilandhuisjes gebouwd, zodat jij op deze afgelegen plek kan overnachten! Alle huisjes zijn duurzaam en energieneutraal én de opbrengst wordt volledig gebruikt voor het natuurbehoud.

Landal Marker Wadden Eilandhuisjes

#5 Strandvilla in de duinen

Ouddorp, Zeeland | Actuele prijzen en beschikbaarheid | 8 gasten | Boven de Zeeuwse eilanden ligt nóg een eiland: Goeree-Overflakkee, onderdeel van Zuid-Holland. Ouddorp is de plek waar je moet zijn voor de beste strandervaring en daar slaap je het liefst in deze prachtige strandvilla. Vakantiehuis The Lighthouse heeft maar liefst drie slaapkamers, een sauna en buitendouche. De locatie middenin de duinen van Ouddorp is heerlijk rustig en je loopt via een eigen paadje zo het strand op. Vlakbij vind je de vuurtoren van Ouddorp met een omliggend natuurgebied, waar The Lighthouse naar is vernoemd.

Leestip: maak een roadtrip over het hele eiland en verken alle hoeken en bezienswaardigheden van Goeree-Overflakkee.

The Lighthouse Ouddorp

#6 Het historische Kurhaus

Scheveningen, Zuid-Holland | Actuele prijzen en beschikbaarheid | 2-4 gasten | Scheveningen was lange tijd dé badplaats van Nederland. En waar de elite van vroeger dan sliep tijdens zo’n tripje naar zee? In het historische Kurhaus natuurlijk. Dit prachtige gebouw op het Scheveningse strand is een waar icoon met een lange geschiedenis. Wat in 1818 begon als een badhuis waar zieken kwamen voor helend zeewater, werd in 1885 het Kurhaus geopend. Elke eerste en derde zondag van de maand kan je een historische rondleiding door het Kurhaus volgen, maar de rest van de tijd moet je hier gewoon een kamer boeken om je even in vroegere tijden te wanen. Overigens zijn de hotelsuites zelf totaal niet gedateerd, maar biedt het Kurhaus nog steeds de luxe die het vroeger al deed.

Strandhotel Kurhaus
Overnachten aan zee Kurhaus

#7 Duinhuis op Vlieland

Vlieland, Friesland | Actuele prijzen en beschikbaarheid | 4 gasten | Dit natuurhuisje De Struner vind je op het Waddeneiland Vlieland. In de duinen staat op een prachtig perceel een schattig houten huisje voor vier als ideale slaapplek aan zee. De Struner heeft een keuken met vaatwasser, twee slaapkamers, gratis fietsen en voor het echte buitenleven ook twee terrassen. Het eilandgevoel zorgt daarbij voor de ultieme vakantie-ervaring, waarbij wandelen door de duinen, fietsen over het eiland, relaxen op het strand en het ruisen van de zee centraal staan.

Natuurhuisje Vlieland De Struner

#8 Pittoreske Beachhouses

Vrouwenpolder, Zeeland | Actuele prijzen en beschikbaarheid | 4-6 gasten | Op het strand van Vrouwenpolder in Zeeland staat een rij met 25 idyllische vakantiehuisjes: wit geschilderd met een blauw dak en allemaal met openslaande deuren naar de zee. Deze beachhouses staan net ver genoeg van de zee om bij vloed niet in het water te verdwijnen, dus het strand is hier letterlijk je achtertuin. Hoewel de huisjes back to basic zijn ingericht, hebben ze wel allemaal een fijn terras, eigen badkamer en keuken.

Breezand beachhouses
Breezand beachhouses

#9 Strandcamping Groede

Groede, Zeeland | Actuele prijzen en beschikbaarheid | 4-6 gasten | In het zuiden van Zeeland, in Zeeuws-Vlaanderen, vind je strandcamping Groede. Op dit kindvriendelijke familieparadijs kan je komen kamperen, maar er zijn ook chalets en sinds kort kan je hier terecht voor glamping in de Dunetent. Deze gloednieuwe tenten staat in het gras met uitzicht op de polders, maar je loopt in no time naar het strand. En als je echt op het strand zelf wil slapen, moet je een van de vijftien panoramahuisjes boeken. Door het bijzondere ontwerp met een grote, glazen voorgevel heb je hier optimaal zicht op het strand en de zee. Dichterbij het water dan deze vakantiehuisjes aan zee kom je niet.

panoramahuisjes vakantiehuisjes aan zee Groede Zeeland
Strandcamping Groede Zeeland

#10 Duinhotel Tien Torens

Zoutelande, Zeeland | Actuele prijzen en beschikbaarheid | Voor wel heel bijzonder slapen aan zee moet je zijn in dit designhotel in Zoutelande, gelegen op het schiereiland Zuid-Beveland met leuke steden als Middelburg en Goes om te bezoeken. Het bijzondere designhotel is gebouwd op de hoogste duin in de omgeving. Het duinhotel Tien Torens heeft een piramidevorm en is bedekt met groene begroeiing, waardoor het hotel het uiterlijk krijgt van de duinen waar het tussen staat. Tussen het groen zitten de balkons van de duinlodges verstopt, want iedere luxe suite heeft zijn eigen balkon met uitzicht op de zee, de duinen of het uitgestrekte Zeeuwse landschap.

duinhotel Tien Torens

#11 Greenhuus aan de zee

Ouddorp, Zeeland | Actuele prijzen en beschikbaarheid: huisje 1 en huisje 2 | 4 gasten | Als je het strand en de zee kan waarderen, gaat je hart vast ook warmer kloppen van een duurzaam vakantiehuisje aan zee met minimale impact op de natuur. Twee van dat soort ecohuisjes vind je op het Grevelingenstrand bij het pittoreske Ouddorp in Zeeland. In tiny houses voor vier personen overnacht je hier heerlijk aan zee in het natuurgebied De Kabbelaarsbank, op de grens van de provincies Zuid-Holland en Zeeland. De strandhuisjes zijn volledig zelfvoorzienend en gemaakt van duurzame materialen, wat ze hier een Greenhuus noemen. Bij ieder huisje is een Green Egg om te barbecueën, een hangmat en terras te vinden.

vakantiehuisje aan zee | Ouddorp Grevelingenstrand
vakantiehuisje aan zee | Greenhuus Ouddorp Grevelingenstrand

#12 Duinhuis Nortich

Noordwijk, Zuid-Holland | Actuele prijzen en beschikbaarheid | 6 gasten | In Noordwijk aan Zee vind je het luxe duinhuis Nortich. Van buiten lijkt het een prachtig strandhuisje zoals er meer zijn, maar van binnen is het stijlvol ingericht door een interieurontwerpster. De minimalistische inrichting heeft vooral neutrale kleuren, veel oog voor detail en een Scandinavische sfeer. De houtkachel maakt het duinhuis helemaal af én ook een geweldige plek om in de winter te vertoeven. Met een eigen tuin van 280 m² heb je hier volop privacy en zit je heerlijk in het groen. Het duinhuis staat niet direct op het strand, maar je bent er met een kwartier lopen.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: