Reistips

Paklijst roadtrip: dit moet je zeker meenemen

Een roadtrip is een prachtige manier om nieuwe bestemmingen te ontdekken en onvergetelijke herinneringen te creëren. Om ervoor te zorgen dat je reis vlekkeloos verloopt, is het van groot belang om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties. In deze roadtrip paklijst gaan we dieper in op de essentiële items en gereedschappen die je niet mag vergeten voor een veilige autovakantie, zoals een krik en veiligheidshesjes. Door dit goed door te lezen weet je in ieder geval waar je echt op moet letten voordat je jouw vakantie begint. Zo weet je zeker dat je voorbereid de weg op gaat!

#1 Een goede krik

Je hebt een krik nodig als je van plan bent om de deur uit te gaan en op reis te gaan met de auto. Een degelijke autokrik is van onschatbare waarde voor het verwisselen van een lekke band. Controleer of de krik geschikt is voor jouw voertuig en zorg dat deze in goede staat verkeert. Een goede krik hoort absoluut thuis op je roadtrip paklijst. Zorg er dan ook voor dat je er zo snel mogelijk een in huis haalt als je dat nog niet hebt gedaan. 

#2 Een reservewiel voor je auto

Goed voorbereid en veilig op reis gaan kan natuurlijk niet zonder reservewiel. Naast een functioneel reservewiel is een complete bandenwisselset een must. Hiermee kun je niet alleen banden verwisselen, maar ook andere kleine reparaties uitvoeren. Er is namelijk niets vervelender dan op vakantie langs de kans van de weg staan met een kapotte band of een slecht wiel. Investeer hier dan ook zeker in als je op een veilige manier wil reizen. 

#3 De juiste startkabels

Een lege accu kan op de meest onverwachte momenten voorkomen. Zorg dat je startkabels bij je hebt om een jump start te kunnen geven. Vergeet overigens niet om beide voertuigen uit te schakelen voordat je ze verbindt. Mocht je niet weten hoe het werkt, dan is het handig om van tevoren even wat video’s te kijken. De kans dat je het nodig hebt is vrij klein, maar je kunt het maar beter een keer gezien hebben. Overigens kun je natuurlijk altijd wachten op de wegenwacht, als je dat toch wat fijner vindt bij pech. 

#4 Spullen voor pech 

In geval van pech langs de weg zijn reflecterende driehoeken, een veiligheidshesje en noodflitsers van cruciaal belang om andere weggebruikers te waarschuwen voor je aanwezigheid. Een krachtige zaklamp is ook handig bij nachtelijke pechgevallen of noodsituaties. Zorg dat deze goed functioneert en neem voldoende reservebatterijen mee. Dit kan zomaar eens je avond redden als je pech blijkt te hebben op vakantie. 

#5 Een dakkoffer  

Een dakkoffer kan op het dak van de auto worden gemonteerd, dat is iets wat je al wel aan de naam kunt zien. Het grote voordeel van een dergelijke koffer is natuurlijk dat je super veel spullen mee kunt nemen. Controleer wel even goed of jouw auto geschikt is voor een dakkoffer. Dit is namelijk niet voor alle auto’s het geval. Het makkelijkste is om even in het boekje van je auto te kijken, al kan je natuurlijk ook altijd internet raadplegen. Over het algemeen geldt dat per autotype specifieke dakdragers nodig zijn, maar dat een dakkoffer op vrijwel iedere dakdrager past.

#6 De nodige vloeistoffen 

Het regelmatig controleren en bijvullen van deze essentiële vloeistoffen is van groot belang voor een soepele reis. De drie vloeistoffen die je altijd nodig hebt zijn: motorolie, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof. Neem voldoende extra voorraad mee om onverwachte tekorten op te vangen. Overigens kan je vloeistoffen natuurlijk ook vaak in het buitenland kopen. Zorg dat je dan goed weet welk type je nodig hebt. Als je toch bezig bent met inpakken, is een setje met gereedschap ook erg handig om mee te nemen. Denk aan een moersleutelset, tangen, een schroevendraaier met meerdere bits en een multimeter.

Voorbereid de weg op 

Een grondige voorbereiding vormt de sleutel tot een veilige en fijne autovakantie. Met de juiste gereedschappen en benodigdheden kun je met een gerust hart op pad gaan, wetende dat je klaar bent voor alles wat zich voordoet. Vergeet niet om altijd je checklist te controleren voordat je aan je avontuur begint. Voor nog meer handige reistips kun je terecht bij de andere artikelen bij ons op de site. Door je goed in te lezen weet je zeker dat ook jij dit jaar met een gerust hart op reis kunt gaan!