België

Origineel overnachten op Park van Beervelde in België

Op zoek naar een bijzondere overnachting in België? Vlakbij Gent ligt een prachtig kasteelpark waar deze zomer vijf Tortiga’s zijn gebouwd. Deze unieke hotelkamers middenin de natuur zijn de perfecte uitvalsbasis voor een dagje Gent, maar vooral voor heerlijke wandelingen in Park van Beervelde. Wij mochten twee nachten komen logeren en werden verliefd op deze sprookjesachtige plek.

Leestip: wij schreven over nog meer bijzondere overnachtingen in Nederland en België, van tiny houses en natuurhuisjes tot boomhutten en glampings.

Park van Beervelde Tortiga | bijzondere overnachting in België

Sprookjesachtig kasteelpark in Beervelde

Park van Beervelde is een sprookjesachtige locatie in Vlaanderen, op een half uur rijden van Gent. Bij aankomst denk je een prachtig kasteel te zien, maar dat gebouw met sprookjestorens is nog maar het koetshuis. Het echte kasteel is er niet meer: het werd een paar decennia na de bouw al gesloopt en vervangen door een statig landhuis. Het originele park is nog wel intact.

Het Park van Beervelde is absoluut een must-visit als je in de buurt van Gent bent. Deze zomer is de eerste editie van Summer in the Park. De toegangsprijs is € 5,- en daarvoor krijg je gelijk twee drankbonnen met gelijke waarde om te besteden op een van de terrassen. Het ene terras zit bij het Koetshuis zelf, waar je in het weekend ook uitgebreid kan komen dineren. Het andere terras is de sunset loungebar met relaxbanken, gezellige tafeltjes én een podium waar op mooie weekenddagen concerten worden gegeven. Met een cocktail in de hand kan je hier genieten van de mooiste zonsondergangen.

Tip: ook de rest van het jaar is Park van Beervelde te bezoeken. Toegang is dan gratis, maar er zijn ook geen voorzieningen. Neem vooraf wel even contact op om je bezoek af te stemmen.

Maar laten we een wandeling door het park niet vergeten, want dat is waarvoor je hier eigenlijk zou moeten komen. Het bijzondere landschapspark is aangelegd in 1873. Het kasteelpark moest alle mooie elementen van een ideaal natuurlandschap combineren. Van sprookjesbos tot monumentale gebouwen, van kronkelende paadjes tot romantische bruggen, van een groot meer tot uitgestrekte weide. Zo ziet het Park van Beervelde er nog steeds uit, nog altijd in handen van diezelfde adellijke familie.

Dat betekent een wandeling waarbij je in korte tijd alle mogelijke soorten landschappen tegenkomt. Dat voelt natuurlijk, maar alles blijkt dus tot in de puntjes te zijn aangelegd. Vooral het paviljoen langs het meer – je ziet het duidelijk vanaf de loungebar – is een idyllische plek waar we terug blijven komen.

Tip: je kan niet alleen dineren bij Park van Beervelde, maar ook een uitgebreide picknickmand of luxe barbecuepakket reserveren om mee te nemen het park in.

Park van Beervelde Tortiga | bijzondere overnachting in België

Origineel overnachten in Tortiga’s

Speciaal voor Summer in the Park zijn dit jaar vijf bijzondere vakantiehuisjes in het kasteelpark geplaatst. Deze huisjes zijn een nieuw concept van het merk Tortiga. Alle vijf bestaan uit dezelfde modulaire delen, maar zijn stuk voor stuk uniek. Dat geldt niet alleen voor de Tortiga’s, maar ook voor de prachtige locaties in het park.

Wij mogen slapen in Tortiga 5, ofwel: de Mirror Island Tortiga. Dit huisje is bekleed met spiegels, waardoor de Tortiga verdwijnt in de omgeving die het reflecteert in de spiegels. We kijken uit op een watertje dat uitkomt op het meer; vlakbij onze Tortiga leidt een romantisch bruggetje over het water. Voor de Tortiga hebben we een fijn zitje met parasol, bankje en tafel met stoelen. Dat is dus heerlijk met mooi zomerweer tijdens onze dagen op Park van Beervelde.

Onze Tortiga is net een hippe hotelkamer, maar dan middenin een natuur. Er staan designstoelen en -meubels. De muren zijn zachtroze. Het grote bed heeft luxe hotellinnen en de heerlijkste kussens en matras denkbaar. Achter het bed is de badkamer met wc en regendouche. In een koffiehoekje staat een koffiezetapparaat. Precies als een hotelkamer, dus zonder keuken of koelkast.

Het is heerlijk wakker worden in het kasteelpark dat dan nog niet open is voor bezoekers. De vogelgeluiden is het enige wat je hoort, af en toe verstoort door de trein die vlak langs het park dendert. Die perfecte ochtend wordt helemaal compleet met het fantastische ontbijt. In de ochtend wordt ons ontbijt buiten voor ons klaargezet. Het is op de julidagen als wij bij Park van Beervelde logeren, wat fris in de ochtend. Dus wij nemen het ontbijt mee naar binnen en maken er een ontbijt op bed van. We pakken meerdere luxebroodjes, twee sapjes, home-made yoghurt, verse aardbeien en allerlei beleg uit. Het is meer dan we op kunnen, maar ook te lekker om te laten liggen. Een luxeprobleem.

Park van Beervelde Tortiga | bijzondere overnachting in België

Leuk uitstapje: Gent

Als je net als wij meerdere nachten bij Park van Beervelde slaapt, is het leuk om nog een uitstapje te maken. Gent ligt om de hoek en is maar 30 minuten rijden. De historische stad doet het bij toeristen altijd net wat minder goed dan het bekende Brussel of Brugge, maar is zeker een aanrader.

Het historische centrum met karakteristieke straten, monumentale kerken en knusse steegjes is fijn om rond te wandelen. Maar ook voor moderne elementen hoef je niet ver te zoeken. Gent is een van de tofste street art-steden ter wereld en bij de tourist office kan je een gratis kaart ophalen voor de tofste murals.

Gent in België

Natuurlijk begrijpen we het ook goed als je het park niet wilt verlaten. Je kan er eindeloos wandelen in een sprookjesachtige omgeving of relaxen bij je Tortiga of de loungebar. Park van Beervelde met de Tortiga’s in hotelkamerstijl zorgen voor een bijzondere vakantie-ervaring vlakbij huis.

Park van Beervelde

hippe Tortiga’s in sprookjesachtige kasteelpark

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: