Nederland

Glamping op de Veluwe: festivaltenten op Glamp Outdoor Camp

Op een prachtig stukje Veluwe is deze zomer een gloednieuwe pop-upglamping neergestreken. Glamp Outdoor Camp plaatste de mooiste tenten midden in de Veluwe voor een geweldige staycation in eigen land – exclusief voor deze zomer. Glamping en Veluwe sounds like a match made in heaven! Wij mochten een kijkje komen nemen en maar liefst twee toffe accommodaties uitproberen.

Leestip: wij schreven over nog meer bijzondere overnachtingen in Nederland en België, van tiny houses en natuurhuisjes tot boomhutten en glampings.

Glamping Veluwe | Glamp Outdoor Camp | Bijzondere overnachting in Nederland
Glamping Veluwe | Glamp Outdoor Camp | Bijzondere overnachting in Nederland

Glamping in luxe festivaltenten

Voor kamperen hoef je niet altijd in te leveren op comfort. Voeg een beetje luxe en glamour toe en je hebt hip glamping in prachtige luxe tenten. Precies dat is wat Glamp Outdoor Camp aanbiedt. Op het kampeerterrein staan bijzondere luxe tenten die deze zomermaanden eigenlijk op Lowlands en andere festivals zouden staan. Nu de festivals deze zomer zijn afgeblazen, ontstond het idee van een pop-up glamping op de Veluwe.

Het resultaat is een plek waar dat festivalgevoel – toffe tenten, gezellige sfeer en hippe tent voor food & drinks – als de natuur samenkomen. We parkeren onze auto bij de ingang, want het is een autovrij terrein. Alles is zo natuurlijk mogelijk gelaten om de natuur zo min mogelijk aan te tasten – naar onze tweede tent loopt niet eens een pad.

Glamping Veluwe | Glamp Outdoor Camp | Bijzondere overnachting in Nederland

We logeren onze eerste nacht in de grootste tent: de Dormer Cabin voor twee personen. Deze tent is het toppunt van luxe met kleine keuken, eigen sanitair in de tent, houten muren en veranda. Toch blijft het wel kamperen. De keuken is een minikeukentje in camping style en op de winderige dag dat wij hier slapen, waait de wind door de nok van de tent. Ook het getik van de regen doet ons terugdenken aan de kampeeravonturen uit onze jeugd.

De volgende dag verhuizen we naar de tweepersoons Air. Ik ben helemaal happy, want dit is hoe een tent er voor mij uit hoort te zien: een klassieke driehoek met tentrits. Maar dan wel in een luxe variant, want er staat een minikoelkast, er is een stopcontact en de tent staat hoog en droog op een vlonder. De tent is zo ruim dat zelfs Sebastiaan met zijn twee meter in het midden kan staan.

Glamping Veluwe | Glamp Outdoor Camp | Bijzondere overnachting in Nederland

Dat hoge midden van de tent maken we zelf wel een stuk krapper door de eenpersoonsbedden tegen elkaar te schuiven. Toch wat gezelliger. De Air heeft ook eigen sanitair, maar dan niet in de tent zelf. Ook de sanitaire festivalvoorzieningen zijn meeverhuisd en in een groot toiletgebouw gebundeld. Helemaal coronaproof heeft iedere tent – behalve de luxere Dormers natuurlijk – daar een eigen wc- en douchecabine.

De regen houdt maar niet op, dus ook in onze tweede tent horen we weer dat nostalgische getik op het tentdoek. Hoe gezellig dat ook klinkt, kamperen in de regen – ook glamperen – blijft toch wat behelpen. Met alle tentritsen dicht is het te donker om echt een boek te lezen of spelletje te spelen en om even te plassen moet je toch de regen in. Het gezellige kampeerterrein is dan toch net wat minder uitnodigend. Om je ook een idee te geven van Glamp Outdoor Camp zonder grijze luchten en regenbuien op de foto, hebben we ook wat foto’s van het kamp zelf gebruikt.

Glamping Veluwe | Glamp Outdoor Camp | Bijzondere overnachting in Nederland

Prachtig stukje Veluwe

Tussen de buien door genieten we van de Veluwe. Deze glamping experience vindt je op een van de mooiste gebieden in Nederland. De glamping staat op een prachtig stukje Veluwe vlakbij Hoenderloo. Om het kampeerterrein liggen heidevelden, bossen en het mooie natuurgebied Schenkenshul. Wandelen en bosbaden is hier dan ook een must-do. Met een beetje mazzel zal een gelukkige ochtendwandelaar ook nog wild kunnen spotten.

Natuurlijk zijn ook de andere highlights van de Veluwe dichtbij. Het Nationale Park De Hoge Veluwe met het beroemde Kröller-Müller voor Van Goghs en moderne kunst moet je sowieso eens bezocht hebben. Maar ook de pittoreske dorpjes, bruisende steden, historische kastelen en het koninklijk Paleis ’t Loo zijn aanraders. Of wat dacht je van een roadtrip langs al deze hoogtepunten?

Glamping Veluwe | Glamp Outdoor Camp | Bijzondere overnachting in Nederland

Glamp Outdoor Camp biedt deze zomer een unieke vakantie-ervaring in eigen land met bijzondere festivaltenten in een prachtige omgeving. Die tenten zijn natuurlijk niet winterproof, maar ook voor dat jaargetijde hebben de eigenaren volop plannen. Denk aan luxe hotelkamers middenin de natuur voor de ultieme Veluwe-ervaring. Wij hopen er zeker weer bij te zijn!

Glamp Outdoor Camp

glamping op de Veluwe

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: