Nederland

Camping Geversduin: unieke vakantiehuisjes in de duinen

In de Noord-Hollandse duinen, tussen de bomen en de Schotse Hooglanders, ligt de idyllische Camping Geversduin. Dit groene vakantiepark is een favoriet bij Amsterdamse gezinnen en dat snappen we goed. Zeker nu Geversduin dit jaar ook nog nieuwe unieke vakantiehuisjes aan de camping heeft toegevoegd.

Geversduin Duin Kebbins |  vakantiehuisjes in Noord-Holland

Unieke Duin Kebbins bij Geversduin

Toen wij met Geversduin over onze komst in de zomer spraken, waren de Duin Kebbins nog niet af. Op de website stonden alleen nog de ontwerpschetsen en die beloofden al veel goeds. De Duin Kebbins zijn door Geversduin zelf ontworpen en vervolgens door een eigen medewerker met een passie voor interieur ingericht. Die persoonlijke touch heeft een uniek ontwerp als resultaat.

Geversduin Duin Kebbins |  vakantiehuisjes in Noord-Holland

Het vakantiehuisje heeft een bijzonder design met veel hout, een slaaptoren voor kinderen en een grote glazen pui met veranda. Die veranda voor ieder huisje maakt het helemaal af. Wij logeerden in de duinhuisjes tijdens een hittegolf, dus de deuren stonden altijd open. Een schaduwdoek boven de veranda voorkomt dat de hittegolf ook het huisje zelf inkomt.

Onze Duin Kebbin is modern en strak ingericht, maar met een knusse huiselijke sfeer. De indeling is superslim met een kookeiland dat overloopt in een eettafel. Veel vakantiehuisjes zijn vergelijkbaar met een tiny house, maar dat kan je de Duin Kebbins niet noemen. Alle ruimtes voelen heerlijk ruim. Alleen de slaaptoren is wat tiny, maar ideaal voor twee kids.

Geversduin Duin Kebbins |  vakantiehuisjes in Noord-Holland

Naast de Duin Kebbins heeft Camping Geversduin meer toffe huisjes te huur. Er zijn knusse Strandhuisjes, een echt Hobbithol – een ondergronds huisje met bedstedes – en meerdere hoge Boomhuisjes. Geversduin voegde daar dit jaar niet alleen de Duin Kebbins aan toe, maar ook glamping tenten, de Duin Boets. Maar de meeste gasten slapen niet in huisjes, maar op de kampeerplekken in hun eigen tent of caravan. Want Geversduin is in de eerste plaats een camping.

Geversduin Duin Kebbins | vakantiehuisjes in Noord-Holland

Geversduin heeft dus ook die typische knusse campingsfeer. Het is echt een familiecamping, inclusief entertainment voor de kids. Er is ook voorzien in een restaurant. Bij de ingang heb je naast een eetcafé, winkeltje, speeltuin en wasserette ook restaurant Knoest. Hier worden heerlijke pizza’s geserveerd – of ingepakt to go – met eigen bier van Geversduin.

Zaanse Schaans in Noord-Holland

Noord-Holland verkennen vanaf Geversduin

Aanraders in de buurt zijn de historische dorpen en steden in Noord-Holland. De dichtstbijzijnde plaatsjes zijn Alkmaar en het knusse De Rijp, maar ook meer bekende historische plekken als Marken, Volendam en de Zaanse Schans zijn niet ver. De camping ligt bovendien middenin het Noord-Hollands Duinreservaat, dus dat is eigenlijk de leukste attractie in de buurt.

In het duingebied kan je heerlijk wandelen. In 40 minuten loop je naar het strand en onderweg kom je schapen en Schotse Hooglanders tegen. Fietsen kan je via Geversduin huren, als je wat verder het natuurgebied in wil trekken. Ook een aanrader! Voor het Noord-Hollands Duinreservaat heb je overigens wel tickets nodig. Als campinggast krijg je meteen bij aankomst bij de receptie.

Zaanse Schaans in Noord-Holland

Daarmee heeft Geversduin alle ingrediënten die je maar kan wensen voor een vakantie in eigen land. Op korte afstand van Amsterdam en historische dorpen, maar ook middenin een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Camping Geversduin

kamperen, Duin Kebbins en meer vakantiehuisjes

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: