Colombia

Backpacken in Colombia: budgettips voor Cartagena

Het kleurrijke Cartagena de Indias is een populaire toeristenbestemming en daardoor een stuk duurder dan in de rest van het land. Maar er zijn genoeg opties om ook wat meer low budget deze prachtige stad te bezoeken als het wilt meer budget friendly wilt backpacken in Colombia.

reisroute in Colombia | Cartagena | The Orange Backpack
reisroute in Colombia | Guatapé | The Orange Backpack
Cartagena de Indias | Colombia | The Orange Backpack

Backpacken in Colombia: 6 budgettips voor Cartagena

#1 Zoek een slaapplek in Getsemani

Naast El Centro en San Diego ligt het modernere Getsemani. Het is minder mooi en toeristisch, maar daardoor ook een stuk rustiger én goedkoper. Om die reden is het voor veel reizigers een uitvalsbasis voor hun bezoek aan Cartagena de Indias. In 5 minuten ben je al in het oude centrum en San Diego, dus je hoeft hierdoor niets van het prachtige straatleven te missen. Sterker nog: de hippe restaurantjes en straatkunst maken Getsemani zelf juist een bezoek waard!

#2 Maak gebruik van het openluchtmuseum

Hoewel Cartagena allerlei highlights heeft waar je tegen betaling een kijkje kan nemen, is de belangrijkste attractie de mooie architectuur en de straten zelf. Ronddolen door de kleurrijke straatjes en langs de gezellige pleintjes en genieten van het bruisende straatleven is gelukkig gratis, waardoor je bezoek aan Cartagena helemaal niet prijzig hoeft te zijn!

#3 Geniet van het streetfood

Het Colombiaanse eten is heerlijk en vooral in Cartagena vind je de heerlijkste streetfood! De geweldige geuren van alle kraampjes maken het lastig om niet al etend door de stad rond te dwalen. Tip: ga naar Getsemani waar je ’s avonds allerlei kraampjes op de bruisende straten treft en je tussen de locals en andere reizigers op de bankjes op straat het lekkerste eten kan eten.

#4 Bezoek een gratis museum

Net als in hoofdstad Bogotá is het goudmuseum in Cartagena gratis te bezoeken. Het is niet zo groot en indrukwekkend, maar biedt ook een leuk kijkje op de geschiedenis en de huidige stammen in Colombia. Tip: het is ook een heerlijk koele plek op de tropisch warme middagen!

#5 Ga een hapje eten in Getsemani

Niet alleen het streetfood in Getsemani is heerlijk, je vindt er ook allerlei leuke restaurantjes. En die zijn ook nog eens een stuk minder aan de prijs dan in San Diego en El Centro.

#6 Sla Cafe del Mar over en bekijk de zonsondergang vanaf de stadswal

Cafe del Mar is behoorlijk prijzig, zelf in vergelijking met de rest van de stad. En wat ons betreft is het niet eens de leukste plek om de zonsondergang te zien wat ons betreft! Het is er druk en veel toeristen staan langs de rand selfies te schieten waardoor je vanaf jouw stoel geen zicht hebt op de zon en de zee. Het is daardoor naar onze mening niet erg sfeervol. Zoek in plaats daarvan een plaatsje ergens anders op de stadswal op en neem je eigen drankjes mee voor een veel leukere – en goedkopere – zonsondergang experience.