Tips Parijs: 10 instagrammable spots en mooiste plekken in Parijs

Er zijn maar weinig plekken zo adembenemend mooi als Parijs! De stad van de liefde staat vol prachtige architectuur. Van gotische kerken en klassieke monumenten tot uitbundige art nouveau. Tel daar nog wat architectonische landmarks en hidden gems bij op. Vrijwel iedere straathoek is prachtig! De meest instagrammable, mooiste plekken in Parijs? Wij zetten in deze blog voor jou de meest fotogenieke spots in Parijs op een rij!

Eiffeltoren | Eiffel Tower | Parijs | Paris | The Orange Backpack
Moskee | Mosque | Parijs | Paris | The Orange Backpack

10 Tips Parijs: de mooiste plekken in Parijs

#1 Pont Alexandre III

De mooiste brug over de Seine is de Pont Alexandre III. De extravagante art nouveau-stijl maakt dit een van de meest rijk gedecoreerde bouwwerken van Parijs. De prachtige lantaarnpalen, gouden details en marmeren cherubijnen zijn fantastisch. Tel daarbij ook nog eens op dat je vanaf de ene kant uitzicht hebt op de Eiffeltoren. En vanaf de andere zijde de zon kan zien opkomen! Je begrijpt wel dat deze plek het allermooiste is in de vroege ochtend, als de zon opkomt.

#2 Het Louvre

De moderne, glazen piramides bij het Louvre zijn veel locals een doorn in het oog. Het prachtige, historische paleis van het Louvre is in een klassieke stijl gebouwd. De glazen entree steekt daar scherp tegen af. En dat maakt dit ook juist tot een prachtige en fotogenieke plek! De symmetrische vormen, de reflectie van de piramides in het water en het historische paleis op de achtergrond. Zorg dat je hier bent buiten de openingstijden van het Louvre om de crowds te vermijden.

#3 De Eiffeltoren vanaf Trocadéro en Pont de Bir-Hakeim

De Eiffeltoren is natuurlijk een beetje een clichébeeld van Parijs. Waar je de toren nou wel op een fotogenieke manier kan zien? Vanaf de Pont Alexandre III die we net noemden, heb je een fantastisch uitzicht op het beroemde bouwwerk. Nog mooier zijn de views vanaf het platform Trocadéro recht tegenover de toren of vanaf Pont de Bir-Hakeim. Het beste moment om hier te zijn, is tijdens de zonsopkomst. Het is dan nog rustig, maar je profiteert vooral van het mooie licht. Waaronder dat iconische gezicht van een sunburst direct naast de Eiffeltoren!

Tip: de Pont de Bir-Hakeim is niet alleen uniek vanwege het uitzicht op de Eiffeltoren. De symmetrie is ook prachtig. Zoek maar eens online and see for yourself!

#4 De Grote Moskee van Parijs

Deze plek is alsof je even in het Midden-Oosten rondloopt! Ten zuiden van de Seine ligt de Grand Mosquée de Paris. Voor 3 euro koop je een kaartje en mag je de moskee verkennen. Vooral de binnentuin is prachtig met exotische planten, een karakteristieke fontein en kleurrijke mozaïek. Hoewel veel mensen hier foto’s maken van de prachtige architectuur, is het nog rustig genoeg om van de plek te genieten.

Parijs | Paris | The Orange Backpack
Parijs | Paris | The Orange Backpack

#5 De Sacré-Cœur bij zonsopkomst

De unieke kerk bovenop de Montmartre is prachtig wit. In de vroege ochtend kan je hier nog zonder toeristenmassa’s van de kerk genieten. Maar niet alleen van de kerk zelf. Vanaf de terrassen voor de Sacré-Cœur heb je een prachtig uitzicht over de stad. Vooral rond zonsopkomst zijn de zachte kleuren van het ochtendlicht over de stad prachtig!

#6 De metro van Parijs

De metro van Parijs is een attractie op zich. Dan bedoel ik niet de metrotreinen of de ondergrondse stations, maar de entrees. De entrees in art nouveau-stijl zijn zo typisch Parijs. Ze zijn allemaal even mooi! Bijzonder is vooral die bij Palais Royal: de entree is nog niet zo lang geleden versierd met een kunstwerk van kleurrijke kralen.

#7 Palais Royal

Over Palais Royal gesproken: dat is een highlight op zich. Bekend is vooral het plein met de zwart-witte kolommen, maar ook de zuilengalerij is prachtig. Voor een foto met of van het kolommenpleinmoet je hier wel vroeg zijn, tenzij je het niet erg vindt als er mensen in je beeld lopen. Wij raden je aan om vooral ook het park bij het Palais Royal op te zoeken. Rondom de prachtige fontein staan comfortabele stoelen om even te genieten van deze oase in het drukke Parijs.

#8 De carrousel bij Montmartre

De carrousel onderaan de trappen naar de Sacré-Cœur is prachtig. Het klassieke design met de witte kerk op de achtergrond is bijzonder instagrammable. Omdat hier de hele dag door tourbussen worden afgezet om groepen naar de kerk te leiden, is het hier vaak druk. Wanneer (nog) niet? ’s Ochtends vroeg tijdens zonsopkomst!

Montmartre | Parijs | Paris | The Orange Backpack
Montmartre | Parijs | Paris | The Orange Backpack

#9 De straatjes van Montmartre

Montmartre is een van de mooiste wijken van Parijs. De nauwe straatjes, monumentale gebouwen en kleurrijke details maken dit tot een geliefde fotospot. In de vroege ochtend zul je hier veel fotografen en dames in prachtige jurken tegenkomen op hun fotomissie! Favoriete plekken? Het roze huis, Rue de l’Abreuvoir met uitzicht op de kerktoren en het restaurant Le Consulat.

#10 Boekwinkel Shakespeare & Company

Een van de mooiste boekwinkels ter wereld vind je in Parijs. De historische boekhandel is prachtig karakteristiek De Engelstalige boekwinkel heeft donkerhouten boekenkasten met van die klassieke boektrappetjes. De groene gevels met historische letters maakt het helemaal af. Om foto’s te nemen, moet je hier vroeg zijn. De winkel is erg krap en inmiddels ook bijzonder populair onder reizigers.